10 holtbiztos tipp a vírusvédelemben

10 holtbiztos tipp a tökéletes otthoni vírusvédelemért

Avagy a fájdalmas igazság arról, hogy a szuper vírusirtó szoftverek ellenére miért szenved a felhasználók 80%-a folyamatosan a vírusoktól.

A végleges vírusirtás titka

Elkeserítő az a tény, hogy a szuperszoftverek használói ugyanúgy vírusokkal küzdenek, mint azok, akik semmit nem használnak. Az arány persze más lehet: a semmit sem használók 95%-a fertőződik meg rendszeresen, a vírusirtó szoftvereket használóknál pedig ez az arány 80%! Óriási szám ahhoz képest, hogy a vírusirtó szoftvereknek az a dolguk, hogy megakadályozzák a kártevők bejutását, és ha netán mégis bejut valami, akkor azonnal iktassák ki a forgalomból! Ezzel szemben: a vírusirtó szoftverek telepítésével ugyan csökkennek a problémák, de nem oldódnak meg végleg.

A legszomorúbb az, hogy amikor a felhasználók feleszmélnek, akkor a szoftvergyártók szeretik elővenni azt az érvet, hogy: sajnos a felhasználó a leggyengébb láncszem. A 10 Holtbiztos tippből meg fogod tudni, hogy Te melyik százalékba tartozol, a 20 védettbe, vagy a 80 fenyegetettbe, és azt is meg fogod tudni, hogy hogyan fejleszd 100%-ra, vagyis tökéletesre a védelmedet.

A vírusirtó tesztek útvesztője

A rutinosabb felhasználók gyakran vírusirtó tesztek olvasgatásával, elemezgetésével töltik az idejüket, ezeket még fórumokon is megvitatják, rááldoznak akár több napot is, majd ugyanoda lyukadnak ki, ahonnan elindultak: fogalmuk sincs, melyik teszt és melyik eredmény a korrekt. A vírusirtó tesztek a vírusirtó gyártók számára készülnek, de jó szereplés esetén szeretnek vele villogni a sajtó és a felhasználók szemeinek kereszttüzében. Olyan adatokat szolgáltatnak ezek a tesztek, amiket képtelenség megjegyezni, ráadásul a felhasználók szempontjából teljesen lényegtelenek. Még mindig az a feladatuk a vírusirtóknak, hogy megvédjenek, és minden kártevőt megtaláljanak. Egyetlen teszt sem segít a felhasználóknak a könnyebb eligazodásban, ráadásul a tesztek figyelésével még mindig csak maximum 20%-os védettséget lehet elérni. Most megtudhatod, hogy a vírusirtó tesztek helyett mire kell odafigyelned, hogy 100%-os legyen a védelmed.

A vírusok, kártevők mítosza

A rengeteg vírus, kártevő és fertőzés, hírekben, cikkekben való folyamatos megjelentetése azt az érzetet kelti, hogy nincs ellenük megoldás, és folyamatos veszélynek van kitéve mindenki. A vírusirtó gyártók a médiával karöltve hosszú ideig fenntartják a pánikhangulatot és a tanácstalanságot, holott pofon egyszerű megoldások vannak a kártevők ellen. Az első pofon egyszerű megoldás a megelőzés. Megelőzést sokkal nehezebb eladni, mint katasztrófa esetén egy szoftvert. Ne dőlj be a katasztrófa hangulatnak, mert attól csak többet fogsz költeni. A 10 Holtbiztos tippben elolvashatod, hogy igazából mikre kell rákoncentrálnod a hírek és cikkek olvasgatása helyett, és akár még azt is kiszámolhatod, hogy mennyit spórolsz ezzel.

A SPAM-ek rejtélye

Az internetes feketegazdaság néha sokkal dörzsöltebb és eltökéltebb zseniket szippant magába, mint a jó oldalon álló vírusirtó gyártó cégek. ASPAM-ek elleni küzdelem kezd egyenlőtlen harccá válni, és a rossz fiúk egyértelműen előnyben vannak. Ezt a jók sosem fogják neked kommunikálni, helyette kifejlesztenek SPAM szűrő alkalmazásokat, és jó pénzért, évről-évre újra eladják neked. Ezek a szoftverek hasznosak, de önmagukban megint csak mennyit számítanak? Igen, jól mondod, 20%-ot! A 10 Holtbiztos tippből egyszerű SPAM elkerülési tanácsokat ésmegszabadulási tervet kapsz.

A kiirthatatlan kártevők talánya

Léteznek – és ezek szaporodnak most leginkább – olyan kártevők, amiktönkreteszik az operációs rendszert, így működésképtelenné teszik a vírusirtót is, hiszen, amint azt látni fogod a 10 Holtbiztos tipp első fejezetében (innen letöltheted teljesen ingyen >>), a védelem első alappillére esetünkben a Windows. Az ilyen kártevők garázdálkodását egyetlen vírusirtó szoftver sem tudja helyrehozni, végzetesen megsérül a rendszer. Ez szokott az a pont lenni, amikor a felhasználók elveszítik a hitüket, és a megfelelő információk beszerzése helyett inkább lecserélik a vírusirtójukat egy másikra, és bőszen szidják az előzőt. Holott minden vírusirtó szinte egyforma védelemre képes. A megoldást, mint ahogy a 10 Holtbiztos tippben is olvashatod, a tudás jelenti, nem a vak bizalom a vírusirtó szoftverben.

Miért ez a kemény fellépés?

Nézd, őszinte leszek, a 10 Holtbiztos tipp olyan tudásanyagot hordoz, amit én három év alatt szedegettem össze, te viszont 10 nap alatt a magadévá teheted. De nemcsak a magadévá, hanem az egész családodévá, beleértve a kiskamasz és tinédzser korú gyermekedet is. Ha szülő vagy, akkor nincs fontosabb feladatod, mint megtanítani a csemetédet erre a tudásra, mert nincs annál rosszabb, mikor egy gyereket veszélyeztetnek a számítógépes bűnözők! Mint szülő, ezt a fenyegetettséget teljességgel átérzem, és kénytelen vagy hinni nekem, mert ebben a témában sajnos már túlságosan is harcedzettnek számítok. A 10 Holtbiztos tipp olyan érthető nyelven íródott, amit a tizenévesek is könnyedén megértenek.

Ezek a bizalmas információk, amiket átadok neked a 10 Holtbiztos tippben, garantáltan megváltoztatják a gondolkodásmódodat, és megadják neked azt, a most még luxusnak érzett színvonalat, amit a tökéletes védelem jelent.

Ha a tíz tippből legalább hatot megfogadsz, képes leszel könnyedén és örökre lerázni a vírusok okozta problémát, és a továbbiakban ugyan ilyen könnyedén leszel képes védett maradni, bármilyen kártevő ellen.

PLUSZ AJÁNDÉK!

A 10 holtbiztos tipp mellé kapsz még további olyan hasznos információkat – szintén email formában -, amikre elengedhetetlen szükséged van (vagy lehet) a biztonságos internetezéshez. A levelekben megosztok veled megtörtént eseteket, adatvédelmi instrukciókat, a vírusirtókkal kapcsolatos választási szempontokat, és a felhasználók eddigi legégetőbb kérdéseire adott válaszokat is.
Azt gondolom, hogy ezeket mindet legalább egyszer elolvasod, olyan átfogó információid lesznek az ALAPVETŐ internetbiztonságról, amiknek a segítségével már te magad is a profi szintet fogod közelíteni.
Nem kell programozó matematikusnak lenni ahhoz, hogy sose kelljen félned a kártevőktől. De gondolkodni igencsak szerencsés. :) Az összes levelem a gondolkodás megkönnyítését segíti.

Hogyan és mennyiért juthatsz hozzá a 10 Holtbiztos tipphez?

Az alábbi megrendelési űrlap kitöltésével, teljesen ingyen. A 10 Holtbiztos tipp egy e-mail tanfolyam, e-mail sorozat formájában kapod a fizetés után, a tanfolyam anyaga naponta érkezik e-mailben.

 

Töltsd ki az alábbi űrlapot, különösen figyelj az e-mail címed helyességére!
10 holtbiztos tipp borító


Név: *
Email: *


Az űrlap kitöltése és a “Kérem a 10 Holtbiztos tippet!” gomb megnyomása után egy visszaigazoló oldalra fogsz kerülni, amely azt jelzi, hogy a rendszer befogadta az űrlapot.

Ne feledd, nem csak saját magadért tartozol felelősséggel, hanem a gyermekeidért és szeretteidért is! Ehhez a 10 Holtbiztos tipp megad minden segítséget.

Üdvözlettel,
Vidi Rita

a 10 Holtbiztos tipp megalkotója, és a felelős gondolkodású felhasználók védőangyala (János bácsi, kedves Olvasóm nevezett el így <3 )

A 10 holtbiztos tippet a RitArt Academy szolgáltatja.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.