Csúnya dolgok derülnek ki a pendrive-okról

8 hozzászólás so far:

 1. Szia Rita!

  Csatlakozom az előttem szólóhoz, de meg is indoklom: én akartam hangot videó helyett, tudom, de ez attól is függ, hogy milyen hozzáféréssel vagyok fenn
  Mert ha mobilinternettel, mint most, nem fogok ellenőrizhetetlen nagyságú letöltésekbe kezdeni.
  Viszont mire este hazaérek, el fogom felejteni az egészet és lemaradsz egy hallgatóról/olvasóról.

  Köszi: I.

 2. csatlakozom az előttem szólókhoz…
  nincs időm hanganyagot hallgatni és a hely sem alkalmas, ahol időm van olvasni. Másrészt Rita, nem sértés, de gyorsabban olvasok, mint ahogy beszélsz :D időből pedig kevés van :)

 3. no meghallgattam :) Rita!!!! mi az hogy hazavágták? :D

  A pendrive a floppy, CD, DVD helyettesítője / kiegészítője, azaz adathordozó egység. Az van, hogy a floppyt meg a többit is ugyanúgy el lehet veszíteni milliókat érő adatokkal. De a notebookot is… akkor ezt se használjuk, mert el lehet veszíteni?

  Titkosítás: igen, lehet titkosítani adatokat rajta, de ha azon a gépen nincs dekódoló, ahol meg szeretnéd nyitni (pl egy üzleti prezentáció a főnök / ügyfél gépéről), akkor fölösleges az egész cécó. Ügyfél gépére meg első találkozáskor mégsem szerencsés ezt-azt telepítgetni, ez belátható.

  Igazából az e-mail is egy lehetséges veszélyforrás iylen szempontból, mert azt is bármikor elkaphatja egy gonosz hekker és még titkosítva sincs a legtöbb esetben…

  akkor most? :)

 4. :)))

  megadom a választ a titkosításra az új anyagomban, hamarosan, napokon belül!

  A laptop-notebook elveszítés: egy fokkal nehezebb elveszíteni egy 3-4 kilós pakkot, mint egy pendrive-ot kirántani zsebkendővel a zsebből, vagy a táskánk egy apró repedésén elhullajtani.

  Az elveszítés KOCKÁZATA nagyobb (mérhetően).

  A laptopnál a lopás kockázata a nagyobb, de nem vagyok vagyonbiztonsági szakértő, erre adjanak megnyugtató választ ők :)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.