Az év legkitartóbb adathalász akciója – 5. felvonás

Már meg sem lepődtem azon, hogy megint minden postafiókomba megérkezett az úgynevezett MKB adathalász levélként elhíresült e-mail.

Indisponibilitate ideiglenes (vagy mi...)
Indisponibilitate ideiglenes (vagy mi...)

Lefényképeztem, linkre nem kattintottam, és behúztam a strigulát is: ez már az 5. sorozat ugyanebből a levélből, nyilván az első óta sok új felhasználó “született”, így aztán lehetséges, hogy vannak, akiknek ez bizony új infó, meg aztán a marketingesek is azt mondják, hogy kell 8-9 “találkozás”, mire az “ügyfélnek” leesik, hogy miről is beszélünk hozzá.

Remélem, hogy ebben az esetben minél többszöri találkozás egyre magasabb intelligenciahányadost eredményez a befogadóknál, és nem az adathalászok   marketingesének lesz igaza!

Egyébként ebből is látszik, hogy a rosszfiúk nem vaktában lövöldöznek, komplett rendszereket alkotnak meg, a stratégiájukat nem variálják össze-vissza, kipróbált módszereket vetnek be, és bizony állhatatosak a végletekig. Sajnos nem buták. Te se legyél az!

Senki nem születik profi felhasználónak, de az nem mindegy, hogy honnan szeded össze az alapokat! Mi összeszedtük és egy anyagba rendeztük a legfontosabb, leglényegesebb, leghasznosabb tudnivalókat, a PC Start anyagban. Kattints ide, és nézd meg a részleteket>>

Vidi Rita

Vírus Kommandó Blog

Kapcsolódó bejegyzések:

3 hozzászólás so far:

 1. Nálam még régebben próbálkoztak egy hasonlóval, de szerencsére csak egyetlen ilyen levelet kaptam. Mivel olyan banktól jött, ahol nincs számlám, már a feladóból kiderült, hogy átverés.
  Persze el tudom képzelni, hogyha eltalálják a bankot, akkor az idősebb generáció interneten kevésbé járatos tagjait könnyen be tudják csapni vele.
  Érdekes, hogy maguk a levelek mindig nagy visszhangot keltenek, de arról már hallgat a sajtó, hogy sikerült volna elkapni ezeket az – általában Afrikában, Ázsiában – tevékenykedő embereket. Vagy az már nem hír? :)

 2. Hír lenne az, csak nem sikerül elkapni őket.
  Az mindig nagy hír, ha elkapnak egy ilyen spammert, vagy lefülelnek egy-egy ilyen valakit, de azért találkozunk ezzel ritkán, mert nem kapják el őket…

 3. Nézve a szöveget, hát valami fordítómotorral készítették, és román nyelvből.
  Itt Romániában naponta kapok hasonlókat – persze román nyelven – lassacskán majdnem minden bank nevében, és napi akár többet is.
  Többször jelentettem a bankoknak az ilyen adathorgászási kísérleteket, de ezek arányosan gyarapodtak. A Thunderbir-et megtanítottam, hogy ez spam, aztán már nem foglalkozok. Amúgy csak azzal kellene foglalkoznom, hogy jelentsem a hasonló eseteket. Sajnálom azokat, akik bedőlnek az ilyennek, azok aztán tényleg naivnak nevezhetők.

  Másik. Minap olvastam, hogy írtál a mittóm milyen nyereménnyel, aminek nem szabad bedőlni. Az is az a kategória, mint az előző. Nem szabad megnyitni, azonnal törölni kell!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.