Szerinted kirúgják a Twitter főnököt?

Twitter - védtelen?
Twitter - védtelen?

A minap arról tettek közzé felmérést a CBRonline-on, hogy hogyan vélekednek egy e-bűnözéssel kapcsolatos külföldi rendezvény látogatói, az adatvesztéssel járó ügyek súlyosságáról.

A megkérdezett 104 válaszadó 30%-a úgy gondolja, hogy kritikus biztonsági rések miatt bekövetkezett adatvesztés esetén a biztonsági résért felelőst börtönbe kell zárni! Ugyanis muszáj, hogy büntetőjogi felelősséggel tartozzanak akár esetleg fejlesztők, akár esetleg főnökeik, mert leginkább most vállrándítás és az utólagos tűzoltás a jellemző. Például utóbbi időben az Adobe-t támadják egyre többen a befoltozatlan biztonsági rései miatt. Lehet, hogy az Adobe vezetője/vezetősége tisztában van azzal, hogy ezért a témában jártasak 30%-a a börtönbe kívánja őt/őket?

A válaszadók a gondatlanságból elszenvedett adatvesztések esetén a gondatlan céget 62%-ban bírságra ítélnék, míg ugyanezen kategóriában az adatvesztést elszenvedettek irányába 68% szerint kártérítéssel tartozik az említett, gondatlan szervezet. Vagyis, ha egy weboldal elveszíti az adataidat, akkor a cég, aki üzemelteti, fizessen bírságot (bíróságnak, államnak), neked meg kártérítést!

Ami a legérdekesebb, hogy a válaszadók 66%-a gondolja úgy, hogy az adatvesztéssel, vagy adatvédelmi szabályok megsértésével kapcsolatos problémák esetén a vezérigazgatók és további magas szintű vezetők ugyanúgy felelősek, mint az, aki mondjuk elveszítette a nemzetbiztonsági adatokat tartalmazó adatokat a metrón…

Azt látni kell, hogy cégeknél mindenért a legfőbb vezető a felelős, ha ezt nem tudná felvállalni, nem is lenne ott. Az egy dolog, hogy hogyan osztja tovább az áldást (büntetést) lefelé a kisfelelősök felé, de elsődlegesen a cég feje a legfőbb felelős.

Erről jutott eszembe az, hogy szerintem akkor most tuti, hogy súlyos felelősségre vonás fogja érni a Twitter-t üzemeltető cég legfőbb vezetőjét. Ugyanis már másodszor törnek be rövid idő alatt úgy a rendszerbe, hogy a Twitter rendszerének gyökeréig jutnak el. Erről cikk itt>

Egyik kérdés, ami felmerült bennem: most akkor a Twitter vezérigazgató repülni fog?

Második kérdés: lehet, hogy a Twitter sehol nem lenne, ha nem történnének ilyen dolgok?

Attól függetlenül, hogy használom és szeretem a Twittert, egyszerűen néha nem értem, mi ez a felhajtás körülötte. Tulajdonképpen olyan, mint bármilyen üzenőfal, bármilyen közösségi oldalon, ugyanakkor annyi a varázsa, hogy a Twittert bizonyos TUDATOSSÁGGAL használjuk. Nem csak azért vagyunk ott, hogy ott legyünk, hanem azért, hogy legyen valami eredménye.

Ezért nem fog soha az életben itthon olyan szinten elterjedni, ahogy azt szeretnék, ugyanis a felhasználók számára hosszú ideig nem ESZKÖZÖK az alkalmazások, hanem CÉLOK!
Célként viszont nem lehet használni a Twittert, mert akik így közelítenek hozzá, gyorsan el is felejtik, ugyanis nincs élmény mögötte, csak egy bizonyos, nagyon rövid ideig.

Aztán már eszközként működik, az ahhoz értők kezében. Ezért lesz csak szűk körben elterjedve még hosszú ideig, kivéve, ha Kelemen Annácska és Győzike megjelenik mint felhasználó. Akkor már ÉLMÉNY lesz a Twitter, azonnal, és CÉL.

Elnézést ezért a kis kitérőért, én így látom, most amúgy is divat Twitter témákat boncolgatni, épp idepasszolt a dolog.

Na, de kanyar vissza: betörtek a Twitterhez, a rendszerbe, felvételek vannak róla, egy fehér kalapos hacker csinálta, hogy felhívja a figyelmet, ráadásul olyan sztárok fiókjával, mint pl. Ashton Kutcher…

Mi ebből a tanulság?

Vagy a hacker borzasztó zseni és türelmes és innovatív, vagy a Twitter háza táján vannak problémák. Bármelyik is, egyik sem jó hír. Nem mondom, hogy ki kell rúgni a Twitter vezérigazgatóját, mert még egy rosszabb is jöhet a helyére ;), de az biztos, hogy elérte a Twitter felhajtás azt a szintet, ami megköveteli, hogy a NASA és a Pentagon rendszerénél is biztonságosabb és védettebb legyen. Idén már nem szeretnék hasonló hírrel találkozni. Egyébként meg találkozzunk a Twitteren: http://twitter.com/vidirita :).

Minden honlaptulajdonos és webmester rémálma, hogy feltörik az oldalát, és olyan kártékony kódot helyeznek bele, ami megfertőzi a látogatók számítógépét. A megelőzésről itt olvashatsz>>

Miért kellene egyedül küszködnöd a számítógépes problémákkal, hogy ha van segítség? A PC Kommandó Távsegítség kényelmesen, gyorsan, biztonságosan, és költséghatékonyan segít! Kattints ide a részletekért, és az elérhetőségekért, hogy többé soha ne legyen az gond, hogy nincs kihez fordulni!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.