Biztonsági frissítés: Firefox 3.5.1

Buherátor volt szíves felhívni a figyelmünket minap, hogy biztonsági kockázatot jelentő sebezhetőségre bukkantak a Firefox legújabb, 3.5-ös verziójában, és íme, már meg is van a javítás.

A feladat: Firefox-ot megnyitni (ha ezt olvasod, nagy eséllyel épp meg van nyitva:)) Súgó menüpont>>Frissítések keresése…

Ha talált, Frissítések telepítése gomb, aztán kicsi várakozás, böngésző újraindítás, majd nyugodt szívvel hátradőlés a medence partján :)

Az előző bejegyzést is olvasd el, ott képekkel is illusztrálva van a frissítés>>

Meddig akarsz még szenvedni a lassú géped miatt? Van megoldás, ráadásul könnyű és gyors! Kattints ide, és nézd meg, hogyan tudod begyorsítani a gépedet saját kezűleg!>>

Szép napot, biztonságos böngészést!

Vidi Rita

Vírus Kommandó Blog

Kapcsolódó bejegyzések:

8 hozzászólás so far:

  1. Opera sem kivétel a sebezhetőségek szempontjából, csak nem beszélnek róla annyit, mivel kevesebben használják mint a legnépszerűbb böngészőt, a Mozilla Firefox-ot. Nem véletlenül vannak a verziófrissítések ott sem!

  2. Google Chrome?
    C:\Documents and Settings\Felhasználónév\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\2.0.172.33\gears.dll
    Ebben a böngészőben pedig itt van a kutya elásva. A gears.dll kap egy “szurit”, utána túlcsordul mint a bili és szétfertőzi a gépet. Annyira azért nem tragikus a helyzet, mivel erről a sebezhetőségről tudnak a Chrome-nál is. Amikor verziófrissítés van náluk, akkor általában ezt a biztonsági rést próbálják meg befoltozni, de sajnos általában a “folt” nem bírja sokáig. Most sem. Talán majd az új, még béta verzióban leledző 3.0-ás sorozatú Google Chrome jobban sikerül nekik.
    A legveszélyesebb azonban továbbra is az Internet Explorer! Használata nagy ívben kerülendő!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.