Frissítsd a Firefox-od 3.5re!

Tapasztalatom szerint a felhasználók többsége ódzkodik egy darabig az új programverziók letöltésétől és birtokba vételétől, mert a változás valahogy sosem az a várva várt esemény az életünkben. Főleg nem akkor, amikor végre kezdünk valamit megszokni, megszeretni, kiismerni.

Én úgy szoktam viszonyulni az új verziókhoz, hogy először is nem veszem figyelembe az előzetes áradozásokat: ilyen gyors lett, olyan stabil, ennyi új funkció, stb.

Ezek PR szövegek, nyilván igazak, de a cégek mondják a saját termékükről, így némiképp fenntartással kell kezelni (mondom ezt én, akinek szintén vannak termékei :)).

Szóval, kijön egy új verzió – most például a Firefox 3.5 -, és ilyenkor várok és figyelek egy hétig. Nagyon gyorsan ki szoktak derülni a problémák, és ha nem is portálokon, de blogokon biztosan írnak ezekről. Ha nem látok-hallok problémákról, akkor kb. 1 hét várakozás után fogom magam és letöltöm az új verziót, örökre búcsút intve a réginek.

A Firefox-ot pofon egyszerű frissíteni.

A Súgó menüpontban a Frissítések keresése… sorra kell kattintani. Először keresni fogja az elérhető frissítéseket, majd egy gombot megnyomva kell véglegesítened a frissítési szándékodat.

Frissítés firefox 3.5-re
Frissítés firefox 3.5-re

Letölt, böngésző újraindít, kész.

A böngészők frissítésével egyébként nem érdemes ennél hosszabb időt várni, sőt, egyesek még ezt az egy hetet is soknak találhatják. Nyilván, ha úgy egyébként rossz a védelmem, akkor egy jó böngészőverzió életet menthet, de ha úgy általában minden rendben van, akkor megmaradhat ennyi felhasználói szabadságunk, hogy eldönthetjük, mikorra időzítünk például egy böngészőfrissítést.

3.5-ös Firefox névjegye
3.5-ös Firefox névjegye

Az is hozzátartozik a dologhoz, hogy számomra böngésző munkaeszköz is, nyilván, ha kizárólag olvasgatásra és keresgélésre használnám, egy percig sem várnék. Tehát nyugodtan lehet azonnal frissíteni mindent.

A Firefox-hoz tartozó kiegészítő alkalmazások – mint például a nagyon fontos NoScript – kompatibilisek az új Firefox verzióval, de előfordulhat, hogy akad olyan kiegészítő, aminél erre még várni kell. Ha ez a tényállás fennáll, akkor a Firefox automatikusan letiltja a nem kompatibilis kiegészítőt, és erről tájékoztat is a frissítés után. Ez nagyon ritka, ez miatt ne várasson magára a frissítés!

Mint tudod, a jól megválasztott böngésző, a jól megválasztott kiegészítőkkel a vírusvédelem egyik legfőbb bástyája lehet. Ne böngéssz ezer éves böngészőkkel!

Miért kellene egyedül küszködnöd a számítógépes problémákkal, hogy ha van segítség? A PC Kommandó Távsegítség kényelmesen, gyorsan, biztonságosan, és költséghatékonyan segít! Kattints ide a részletekért, és az elérhetőségekért, hogy többé soha ne legyen az gond, hogy nincs kihez fordulni!>>

Vidi Rita

Vírus Kommandó Blog

Kapcsolódó bejegyzések:

8 hozzászólás so far:

 1. Jellemző, hogy már tegnap előtt beidőzítettem a bejegyzést… :)
  Köszi szépen az infót! NoScript szerintem a böngészők óta a legjobb találmány ;) Be is linkelem, mert az kimaradt…

 2. “NoScript szerintem a böngészők óta a legjobb találmány ;) ” – Az, csak vegyél rá egy átlag júzert hogy használja is…

  Amit még hozzátennék a dologhoz, hogy bár a 0day-ek ellen nem sokat lehet tenni, de az azért sokat tud segíteni, ha nem adminként böngészünk (ezt azt hiszem nem lehet elégszer elismételni manapság).

 3. A pckommando.com oldalunkon van egy ingyenes számítástechnikai tanfolyamunk, immáron 3000 átlagjúzert vettem rá, hogy használja a NoScriptet :) Még oktatóvideót is csináltam hozzá, mert ugye kicsit megbonyolítja a dolgokat, ugyanakkor le is egyszerűsíti. Ha valaki ráérez az elvre, utána nem bír róla leszokni :)

  Azért, ha tenni nem is lehet ezek ellen, jobb félni, mint megijedni :)

 4. Ezekkel a böngészőkkel állandóan csak a baj van. A Firefoxnál az about:config-ban a javascript.options.jit.content beállítás értékét már átállítottam true értékről false értékre, de szerintem nem az a megoldás, hogy a felhasználók egész nap a böngészők beállításaiban “turkáljanak”, hanem arra használhassák amire való. Ehhez azonban egy normális keresőre lenne szükség. Nekem az öt böngészőből egyik sem biztonságos, pedig rendszeresen frissítem őket, mindig a legújabb verziókat használom, de hiába. A Secunia-t rendszeresen futtatom a gépemen, tudom ajánlani azoknak akik kíváncsiak a szoftvereik biztonsági állapotára:
  http://secunia.com/vulnerability_scanning/personal/
  Ingyenes, és már magyar nyelven is elérhető!

 5. “An error occurred.
  Your Internet Explorer security settings do not allow scripts to automatically run. To open the Secunia PSI interface, you need to modify your browser security settings to enable scripting for https://psi.secunia.com/.

  a secunia, gondoltam kipróbálom, de emiatt nem engedélyezek az internet explorer-nek script futtatást :)

 6. A Windows 7 egy memóriazabáló op.rendszer. Az alá kell(ene) “vas” is. 2 GB RAM mellett nem érdemes ilyeneken gondolkodni. Ameddig támogatja a Microsoft az XP-t ( itt a biztonsági frissítésekre gondolok ) addig ezt használom. Legalább nem felejtem el, hogyan kell vírust irtani. ( Jó, ez csakk vicc volt.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.