A bejelentés

Tegnap megígértem, ma megtartom

Talán már Te is észrevetted, hogy történt néhány változás itt a blogon az utóbbi időben: néhány dolog a kinézettel, néhány dolog a szöveggel kapcsolatban változott, de a leglényegesebb az, ami a háttérben zajlik, amire nincs mindenkinek rálátása…

Egy titok: az utóbbi heteket rajzolgatással töltöttem. Persze nem tájképet meg portrét, hanem leginkább folyamatokat térképeztem fel, papíron, ceruzával, mert így tudtam a legjobban átlátni a helyzetet, és így tudtam legjobban megtervezni a jövőt.

Közben pár ősz hajszállal több lett a fejemen – de amúgy is festem :) – meg talán a ráncaim is mélyültek kissé, de meglett az eredmény. Összeálltak a kusza vonalak, és ennek elsődleges következménye az, hogy a Vírus Kommandó a kisvállalkozások, egyéni vállalkozások, pár fős civil szervezetek vírusvédelmi-harcmodor oktatójává vált.

Ennek a negatívumát leginkább azok érzik, akik NEM tartoznak a felsorolásba. Ők azok a nagyon lelkes, általam nagyon szeretett, otthoni hobbifelhasználók, akik az helyett, hogy másfelé kalandoztak volna ezen a hatalmas interneten, rendszeresen engem tüntettek ki a figyelmükkel, és tőlem tájékozódtak a vírusirtási praktikákról.

Most sorra eszembe jutnak azok a levelek, telefonhívások, amik lelket öntöttek belém ez alatt a másfél év alatt, amik inspiráltak, erőt és ötletet adtak. Ezen megkeresések nagy része magánszemélyektől jött, ugyanúgy a hálás levelek legnagyobb hányada is. Erről mondok le ITT most és ezért nem könnyű a döntés.

De előtte megköszönöm: köszönöm, hogy velem voltál, hogy olvastál, hogy kérdeztél, hogy ötleteket adtál. Köszönöm, hogy általad fejlődhettem azzá, aki most vagyok. Köszönöm!

Mivel munkaidőben üzletasszonyként kell gondolkodnom, már régóta foglalkoztat a célcsoport szűkítés gondolata. Ezért leszűkítettem a célcsoportot a kisvállalkozásokra, kis cégekre. Tettem ezt több okból: (pardon, az otthoni felhasználók sincsenek ám örökre elfelejtve, olvass tovább kérlek!)

– A kisvállalkozásoknak kőkemény problémáik adódnak a vírusok miatt, úgy a munkaidő kiesés, mint a katasztrófális helyzetbe sodró adatvesztés miatt.

– Sokkal egyszerűbb, ezáltal hatékonyabb tehát ebből kifolyólag ésszerűbb is egy néven nevezhető célcsoportnak kommunikálni.

– Több terméket, szolgáltatást tudok a kisvállalkozások számára fejleszteni, olyan szuper megoldásokkal, amikkel sokat tudnak spórolni, és rengeteg időt lehet vele megtakarítani.

Ezzel szemben az otthoni felhasználók csoportjánál:

– Az általános problémák mellé még nagyon gyakran bekívánkozott a témák közé a „hova kell kattintani ahhoz, hogy…” jellegű írásokra való igény, és ezt nem tudom tovább kiszolgálni.

– Az általános megfogalmazásnál nagyon sokan nem ismernek magukra, ezért kevésbé hatékony a kommunikáció.

– Kifújtak a termékek: egy vírusvédelmi meg egy gépgyorsítási anyag, és kész, minden mást fejleszteni fölösleges. (Adatmentésről? Annak a 8 embernek, akit komolyan érdekel? Honlapok védelméről? Hobbi felhasználók ritkán gondoznak honlapot. Stb.)

Persze nem voltam vagány, amikor a végső lépést is megtettem a váltás felé, előtte még kikértem pár cégvezető véleményét, konzultáltam egy titkos női társaság tagjaival is, és amikor senki nem mondta azt, hogy: „ááá, ne tedd”, sőt ezt mondták: „végre!”, akkor is hagytam még menekülési útvonalat, és próbából elkezdtem egy – a 10 holtbiztos tipp mintájára – kimondottan kisvállalkozásoknak, kis cégeknek szóló anyagot írni. Az történt, hogy én magam döbbenten álltam – ültem – a pozicionálás mindent átütő ereje fölött: az anyagom így, csak a célcsoportot megváltoztatva, annyira döbbenetesen ütős lett, hogy majdnem rohantam megvenni :).

Tehát a döntés lényege: a Vírus Kommandó a kisvállalkozások információs szolgáltatója lett.

De otthoni felhasználóként sem kell elárvultnak érezned magad, két okból kifolyólag:

Bár jórészt céges megoldásokról és problémákról lesz szó, azért elég sok minden alkalmazható ezekből otthon is. Tehát nem kezdek el itt multis szakzsargont meg informatikusi betűszavakat nyomatni, marad a hangnem, csak kicsit konkrétabb célközönségre fókuszálva.

A www.pckommando.hu vagy www.pckommando.com átveszi a „hogyan csináljam” témák kifejtését kimondottan Windows és Linux területen. Iratkozz fel valamelyik tanfolyamra!
Hamarosan lesz egy meglepetés oldal is vírusirtási témában, amelynek a szlogenje ez lesz: Ahol a felhasználók és a szakemberek találkoznak. Ezt kimondottan közösség- és offline kapcsolatokat építő oldalnak szánom, ahol például megtalálhatod majd a lakóhelyedhez legközelebbi szakembert, akit nyugodt szívvel tudok ajánlani, ha problémád lenne.

Ugye, hogy így már nem is olyan sötét a jövő? Sőt, egyre szebb és világosabb lesz!

Viszont most nagyon fontos feladatunk van: ezt a listát, amin szerepelsz és ami alapján a bejegyzésekről szóló információkat kiküldtem, szét kell választanom. Az egyik csoport marad itt, ide várom a vállalkozókat, családi- és kisvállalkozásokat, cégvezetőket, civil szervezetek képviselőit. Ha ebbe a csoportba tartozol, és kíváncsi vagy, mit tartogatok a számodra, akkor iratkozz fel itt:

Vállalkozóknak, kis cégeknek, civil szervezeteknek: Feliratkozás és állapot felmérő teszt

Ha magánszemélyt tisztelhetek benned, akkor kérlek, iratkozz át mihamarabb

vagy a 80 napos tanfolyamra itt>>,
vagy a Linux tanfolyamra itt>>.

Ezek szólnak a magánszemélyeknek.
Természetesen sok szeretettel várlak az olvasóim között itt is, de a komplett megoldásaim egészen biztosan cégesítve lesznek.

—————————

A folytatásban: sorra vesszük a kisvállalkozások informatikai eszközökkel és információkkal kapcsolatos problémáit, és minden problémát úgy oldunk meg, hogy közben azt tartjuk szem előtt, hogy:

egy kisvállalkozás életében nem az a lényeg, hogy megoldunk-e valamit, hanem az a lényeg, hogy gyorsan oldjuk meg örökre! Ez a jövő.

Teszteld le, hogy most milyen állapotban van a céges vírusvédelmed: Állapotfelmérő teszt>>.

Ennyi volt a bejelentés. Nem is olyan rémes, ugye? :)

Senki nem születik profi felhasználónak, de az nem mindegy, hogy honnan szeded össze az alapokat! Mi összeszedtük és egy anyagba rendeztük a legfontosabb, leglényegesebb, leghasznosabb tudnivalókat, a PC Start anyagban. Kattints ide, és nézd meg a részleteket>>

Kapcsolódó bejegyzések:

25 hozzászólás so far:

 1. Üdvözöllek Kedves Rita

  Köszönöm az eddigi segítségedet. És a “Pistike szindróma”-val mi lesz? Kihez szaladjunk ezután? Az ősz hajszálak nem szégyelni való dolgok, hanem a tiszteleté. (nekem vakítóan fehér).

  üdv Béla

 2. Én szeretnék megmaradni örökös tagnak, ha lehet. :)

  A partnerprogram megy tovább, – erről jut eszembe??

  Feliratkoztam a következő 80 napos tanfolyamra addig is!! :)

  Mindenből a legeslegjobbakat!! Nagyon megérdemled, Rita!! Drukkolok Neked!!

  Sok-sok szeretettel: ANi.

 3. Kedves Rita!
  Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségedet és mindazt amit Tőled tanultam. Most feliratkoztam a 80 naposra. Kívánok neked nagyon sok sikert és jó munkát. Biztosan tudom, megérdemled hogy sikeres legyél.

 4. Kedves Rita,köszönöm az eddigi tanácsokat,sokat tanultam de nem eleget,ezért kérlek továbbra se feledkezz meg rólam,kisvállalkozókánt is várom a további tanácsaidat.Sok sikert a továbbiakban.

 5. Kedves Rita!
  Természetesnek tartom az előrelépést.Ráadásul
  Neked az üzlet is fontos.
  Sokat tettél az otthoni számítógép hazsnálókért.
  Köszönet érte,hogy az E-mail tanfolyammal és a
  Gyorsítósávval magabiztos és tudatos felhaszná-
  lóvá válhattam.Most már legalább tudom, mi a
  szükséges és mi a felesleges a számítógépen.
  Örülök,hogy másfél éve véletlenül rátaláltam a
  Víruskommandó oldalára.
  További sikereket kívánok
  József

 6. A búcsú vagy a szakítás mindig nagyon nehéz.Én úgy döntöttem, hogy a 80 napos tanfolyamot, amit már elkezdtünk, szeretném folytatni. Mi tévő legyek.Úgy érzem nem kell még egyszer bejelentkeznem.A pckommamdo.hu blog szolgáltatására igényt tartok. Lehetséges ez?
  Köszönettel a sok segítségért, Tisztelettel:U.Ferenc

 7. Kedves Rita!

  Én ugyan már kb egy éve nem szólok a blogodban, de azért próbálom követni a tanmeséidet és intelmeidet. Ami most történik Veled, tipikus gazdasági esemény: a Vállalatod fejlődik, az alap állapotból egy magasabb szintű állapotba kerül. Remélem, hogy sok-sok örömöt, elégedettséget és sikert fog okozni a váltás. Jól teszed, ez a (piaci) élet rendje. Ilyenkor szokták még azt mondani: de azért tudd, hogy honnan jöttél. Én ezt most csak leírtam, de tisztellek kedvellek annyira, hogy tudom, Te ezzel nagyon is tisztában vagy.

  Vigyázz magadra, és egy nem IT-s intelem: a Család a legfontosabb!!!

  Ja, és nehogy már egy nekrológ kerekedjen ki belőle: feliratkozom a Linuxra. Bár mostanában nagyon nincs sem virusom, sem spyware-em.

 8. Kedves Rita!Nagyon sokat tanultunk az írásaidból amit most szeretnék megköszönni. Tavasz óta kísérem figyelemmel az okosításaidat.Tanácsomra a lányom októberben feliratkozott a 80 napos tanfolyamra.Rendkívül sokat segítettél neki.Alig várjuk a következő leckét!Annyira tetszik neki,hogy a napokban ajánlotta az egyik kolléganőjének is.Egy családon belül elég ha egy fő végzi a tanfolyamot ezért én sajnálkozva leiratkozom . Üdvözlettel : Erzsébet

 9. Csaba!
  Hát, hiányoztál is, elhiheted! Örülök, hogy végre tudtam olyat írni, amire Te is megszólaltál ;)
  Köszönöm szépen a jókívánságot, meg az egyetértést, mert bár sosem találkoztunk, mindig nagyon sokat számított a véleményed! :)

 10. Ciao, Rita !

  Bizony sok jót írtak az olvasóid mely valóban igaz.
  Nagyon kedves és segítőkész ember vagy, sokszor gondoltam arra hogyan tudod megvalósítani és hogy fér bele az időtervedbe , hiszen ott van a családod aminek az egyik legfontosabbnak kell hogy legyen az életetben. És biztos hogy nagyon sok időt igényel az ha jó kapcsolatot szeretnél fenntartani a közvetlen családtagjaid iránt . Kívánom, hogy továbbra is légy bolldog és megelégedett!
  szeretettel : zoli

 11. Zoli, nincs ebben semmi titok: én is ugyanannyit dolgozom, mint bárki más, átlagban napi pár órát.
  Jaaa, hogy mások 8 órát töltenek a munkahelyükön? De egy 8 órás munkahelyen sem 8 óra a munka, ebben megegyezhetünk szerintem :)

  Igazság szerint túl keveset dolgozom, az más kérdés, hogy amit viszont sikerül összehozni, annak szinte minden morzsáját láthatjátok, mert valószínűleg írásban jelenik meg, itt vagy máshol.

  Ez nem emberfeletti teljesítmény, nekem ez a munkám:) Amit nagyon szeretek természetesen. Úgyhogy dupla haszon:)

 12. Kedves Rita!

  Amikor arról beszéltél, hogy “Változás előszele lengi be a Víruskommandót”, akkor arra gondoltam: Vajon miről fog írni ezután Rita, ha olyan operációs rendszerről jelentet meg információkat a honlapján (Linux), ami alig ad támadási felületet a vírusoknak?
  (Én hogyha víruskommandós oldalt üzemeltetnék akkor még a Lin-nel kezdődő szavakat is kerülném).
  Lám, itt a megoldás.
  Tudom, hogy mindenki pénzből él, és érthetőek az egyéb okok is, amik a változtatásra ösztönöztek Téged. (Köszönet azért, hogy ezt a sok “totyogó számítógépes-bébit” oktattad, kezdő lépéseiket nagy türelemmel igazgattad).
  Élvezettel olvastam az írásaidat. Humor, kedvesség, és tudás volt benne. Kimondottan tetszett az a tálalás, ahogyan az eladásra kínált termékeket kínáltad. (Ezt oktatnod kéne a szupermarketekben)!
  Valami olyat éreztem benne, mint amikor az ember betér a sarki fűszeresboltba, mert ott a portéka mellé kap néhány jó szót is. Ha nagy a rohanás, nincs idő beszélgetni, akkor kap egy mosolyt, egy személyes gesztust, vagy egy érzést, azt, hogy őt ismerik itt. Ezzel szemben egy hipermarketben 20 percet is várhatok, amíg közelít hozzám egy eladó. Mire venném a bátorságot, hogy megszólítsam, már ott sincs…., lehet, hogy délibábot láttam….
  Annak ellenére, hogy Te egy számítógépes honlapot vezetsz, ami számomra egy igen száraz téma, mégis olyan érdekesen, és közérthetően teszed, mintha az egyszer egyet tanítanád.
  Azt hiszem, sokan megkedveltünk Téged.
  Remélem, olvashatjuk még az írásaidat! Azért nem búcsúzom, mert az mindig olyan lezárt, és végleges.
  Köszönettel: Attila

 13. Attila!
  Eddig kibírtam, hogy nem pityeregtem el magam, de most rezeg a léc!
  (sóhaj-sóhaj-sóhaj)

  Na, ezért tologattam én ezt a dolgot, mert végül is nem múlt el semmi, nem szakítom meg a kapcsolatot senkivel, de mégis, a változás mindig egy kicsit félelmetes is.

  De bíztatom magamat azzal, hogy így minden sokkal egyértelműbb lesz, a pc kommandón pedig jobban tudunk koncentrálni a pc-s témákra.

  Úgyhogy most mosolyogva pityergek egy picit:)
  Én köszönöm Attila!

 14. Kézcsókom Kedves Rita!

  Gyors vagy a válaszadásban (mint egy gyorsítósávval tuningolt számítógép).

  Nem múlik el semmi, csak új formában folytatódik.
  Ha beérnek a körülmények a változáshoz, akkor változtatni kell. Különösen akkor, ha kialakul az emberben egy belső bizonyosság erre nézve.
  Akkor pityergünk egy kicsit, de tudjuk, hogy ez így jó lesz. Én is voltam már így, váltottam és azután teljes megelégedésemre szolgált a változás…Persze, ezt meg kell, hogy előzze a belső bizonyosság.

  Maradok továbbra is gyakori olvasód. (Feltéve, hogy a Pc-blogon olyan nyelven beszéltek, amit én is értek.)
  Attila

 15. Drága Rita!
  Mint annyian én is csak megköszönni tudom azt a sok segitséget amit nekünk nyújtottál miközben csodálatos feleség és anya vagy!
  Kívánok Neked sok sikert további életedben és legyen sok örömed munkádban, családodban és főleg gyönyörűséges gyermekedben. A 80 naposra én is felíratkozom. Puszillak szeretettel: Zsuzsa

 16. Kedves Rita,
  Hálával és köszönettel tartozom én is neked!
  Kívánok minden jót és sok szerencsét az új döntésedhez !!!
  Éva,Nagyvárad

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.