Breaking News: Raiffaisen adathalász oldal?

Reggel két levél is várt, érdekesen cizellált, cirill betűkkel kevert levélben, melyben tudatják, hogy raifaisenék optimalizálják a műszaki platformot.
A link mögött lévő oldal kisértetiesen hasonlít a raifaisen.hu oldalra, természetesen belépési adatokat kér. Csak az vele a bibi, hogy bárhova kattintok, mindig csak a belépési adatokat kéri, tehát navigálni nem lehet az oldalon.

Kép:

raifaisen adathalász levél
raifaisen adathalász levél

Következő kép fogad az adathalász oldalon:

Raifaisenre hasonlító adathalász oldal
Raifaisenre hasonlító adathalász oldal

Érdemes egy pillantást vetni az oldal url-jére (böngésző címsorban), egyértelműen nem a raifaisen.hu oldalon vagyunk…
És amíg ezt írtam, bejelentett hamisított helynek minősítette a Mozilla az oldalt, tehát Firefox-szal nem elérhető. A tanulság viszont adott: a nagy tömegből úgyis lesz jó pár olyan ügyfél, aki hanyatt-homlok rohan, hiszen miért is gyanakodna? Ha nem lett volna az e-mailben a karakterkódolási probléma, először még nekem se esett volna le a nyilvánvaló átverés, maximum csak abból, hogy nem is vagyok Raifaisen ügyfél.

Mindenesetre itt megtekinthető, hogyan is nézett ki az oldal és a levél, örök mementóként.

Update: Köszönöm rendszergazdának az észrevételt: A Raiffaisen bank neve két “f”-fel írandó, de ez is azt példázza, hogy ilyen “apróságok” esetleg fel sem tűnnek. (Vajon egy bankügyfél rögtön kiszúrta volna?)

Senki nem születik profi felhasználónak, de az nem mindegy, hogy honnan szeded össze az alapokat! Mi összeszedtük és egy anyagba rendeztük a legfontosabb, leglényegesebb, leghasznosabb tudnivalókat, a PC Start anyagban. Kattints ide, és nézd meg a részleteket>>

Kapcsolódó bejegyzések:

3 hozzászólás so far:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.