Csókoltatom a BKV-t

Az, hogy az már a vicc kategória, ami a BKV körül folyik, csak éppen senkinek nincs kedve nevetni, az, gondolom nem újdonság.

Az viszont igen, hogy a BKV honlapjának bizonyos részei, csúnya-csúnya kódokkal fertőződtek meg mostanság, és az IT osztályuk körüli fejetlenségnek köszönhetően – konkrétan fejek hullottak ott, tehát nem csak hasonlat a fejetlenség szó – lényegében még most, a hiba szétkürtölése után is fennáll.

A probléma az, hogy rengetegen használják a BKV oldalát a menetrendekkel kapcsolatos tájékozódásra. A látogatottsága nagyon magas, és a Google szerint is nagyon domináns oldalról beszélhetünk (7-es pagerank).

Javaslat a szakemberektől: csak iszonyatosan jó védelemmel rendelkező felhasználók látogassák mostanság a BKV.hu oldalait. Iszonyatosan jó védelem= napi több órányi, folyamatos böngészés mellett sem volt gondod, legalább 1 éve kártevővel! (Szóval maradt két ember az országban, akik nyugodtan megnézhetik az oldalt :))

A dolog itt kezdődött:

Fertőz a BKV.hu!>> http://buhera.blog.hu/2010/01/06/fertoz_a_bkv_hu

Aztán itt folytatódott:

Fertőző kódot találtak a BKV site-ján>> http://www.virusbuster.hu/ceginfo/ceghirek/fertozo-kodot-talaltak-bkv-site-jan

Több hírportál is átvette a VirusBuster cikkét, köztük az index.hu és a nol.hu is. Kell ennél jobb reklám? ;)

Mit fűzhetnék hozzá?

Csókoltatom a BKV-t. Nagyanyám az ilyen esetekre mindig ezt mondta: Látod-látod, Isten nem ver bottal!

A közeljövőben kerüld el a bkv.hu honlapját, illetve mindenképp turbózd fel a védelmedet (tudás, megfelelő viselkedés, jó szoftver, jogtiszta operációs rendszer), mert ilyen kód bárhova bekerülhet egy óvatlan pillanatban, csak éppen az a nem mindegy, hogy mennyi ideig marad ott. Jelen esetben, sokáig… Remélhetőleg csak kevesen fertőződtek meg.

Szép napot! (Ezek után meg főleg :))

Rita

Update: 2010. 01. 08-án, 23:52:  A kártékony kódokat eltávolították a galériákból – Köszönöm Antivíruskommandónak az infót!

Meddig akarsz még szenvedni a lassú géped miatt? Van megoldás, ráadásul könnyű és gyors! Kattints ide, és nézd meg, hogyan tudod begyorsítani a gépedet saját kezűleg!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

10 hozzászólás so far:

 1. nem, természtesen a bkv-re vonatkozik.
  a felhasználók részéről pedig itt van az ideje a szemfelnyílásnak, és az arra való rádöbbenésnek, hogy minden megtérül, csak az ügyeskedés nem.. (gondolok itt a fizetős vírusirtók elkerülésére, és a fejek folyamatos homokban tartására)

 2. hali. köszi hogy szoltál , bár ezt a honlapot nem szokásom látogatni , már csk azért se..
  :) de viszont van egy kis problémám … na jo lehet hogy nagy :D na de szoval van egy gép sima AMD Athlon , 1,5 gb ddr ram , 256 mb gforce 7600 , 350w chiftec táp, na nagyábol enyi , a probléma vele hogy tavaj nem tudtam teljesen formázni a merev lemezt (mert beállt mint a taxi ora ) aztán megelégettem egy gyorsformázásal , most meg ismét elkaptam valami nyavaját (már bocs)és hiába nod32,avast,fsecure,windowsdefender,vagy egyébb viruus irto/tüzfal, állandoan valamit be…. elkapok , most jelenleg ott tartok hogy a gép ha olyan kedve van akkor felismeri a meghajtot de a merev lemezt nem , vagy épp forditva
  nem tudnátok valami tanácsot adni ?

 3. Éééén??Utálom???

  Észrevettem a 23:52.kor írt dolgot,pont miután hozzászóltam.:S
  Csak épp elfelejtettem megint írni.
  Amúgy mondtam én valaha,hogy utálom?
  Vagy,hogy nem bízok benne?
  Persze ha látom hamarabb,hogy el van távolítva a fertőzés,akkor nem lavírozok fél órát kikacsolt NoScript-tel a BKV honlapon,tesztelés céljából.:))

  De Rita,te is írtad egyszer,hogy néha kiveri a szemed a Download gomb,és mégse látod…ugye??
  Na nekem is kiverte,utólag.
  Ezért nem kell vérig sérteni + porig alázni.
  :))))))))))))))))

 4. Ma a kék-metrón érvénytelen bérlettel utaztam. Igaz, akkor viszont már 8 éve utaztam így, mivel még a papíralapú “hagyományos” bérletem van, és bizony a hátoldalán nem volt lepecsételve az érvényesség. Hiába az érvényes 30 napos szelvény, szigorú metróellenőr belekötött a pecsét hiányába, és meg is büntetett. 12.000 Ft-os csekk. Qrva mérges voltam, de lenyeltem a békát. Gondoltam én naív, majd a bérletpénztárban lepecsételik. Az nem volt nyitva. (A jegykiadó automatától meg mégsem kérhetek pecsétet, csak jegyet, de minek vegyek jegyet, mikor kezemben a bérlet?) Újabb naivitásom árán dolgom végeztével kb 10-15 perccel később megyek vissza a metróhoz. Mozgólépcső előtt ugyanaz a kommandós csapat, de most egy másik Darth Wader-be ütközök. Mutatom a bérletet és a sárga csekket. IQ-betyár karszalagos rámförmed, hogy a csekk nem jó, merthogy “nincs rajta feltüntetve hogy metrón lettem megbüntetve”. (Gyk: azon a vonalon, ahol megbüntetnek, aznap lehet utazni azzal a csekkel.) Rögtön megkaptam, hogy hazudok, merthogy a csekk valószínűleg a villamoson lett kiállítva. Felemeltem a hangom, és mutatok a kollégájára, hogy ő állította ki a csekket 10 perce! BKV: ezt bárki mondhatja! És már ciccent is elő az újabb sárga csekk! MOST FIGYELJ! Én ugyan “hazudtam”, de faszkalap BKV-s odalépett a kollégájához (én hülye barom, ekkor kellett volna elszaladnom), kikérte az adataimat, és bazzz, mégegyszer meghúzott!

  gyerekkoromban arra tanítottak szüleim, vigyázzak az engem körülvevő tárgyakra, értékekre. Soha nem is rongáltam BKV járművet. DE MOST!!! Most bepótolom, amit akkor elmulasztottam! 2 db 12.000 Ft-os csekk, befizetem bazzz, befizetem a BKV-s k*rva anyátokat! De esküszöm, addig éljek, ugyanennyi pénzt fogok áldozni arra, hogy suhanc kölyköknek vegyek festékszórót, és arra biztassam, firkálják, rongálják a járműveket, ahol csak lehet törjék az ablakokat, hasítsák fel az üléseket! Én is ezt fogom tenni!!!!!!!!!

 5. SJ! Sajnos nem vagy ezzel a jelenséggel egyedül. Tudnék mit mondani a BKV-ről, meg az eljárásaikról, meg a tisztelt kollégáikról, de nem teszem.
  Az viszont biztos: ha valaki szeretne megtanulni szemrebbenés nélkül hazudni, a BKV-nál jó kis tréninget kaphat.

  Mielőtt befizeted a csekkeket, másold le őket (szkenner, fénymásoló, sőt, még fényképezd is le), mert később még jól jöhet egy bizonyítási eljárás során…

 6. Hát… igen. Ez a Menedzsment hozzá állása!!! Keressük meg ki volt a telefonáló!!! Ahelyett a sok kibasott nokiás dobozból hány vadi új buszt vehettek volna a mi nem ázik be!!! EZ A BKV!!! A céget már rég nem az aktív dolgozók járatják le, hanem az ingyenélő vezérkar alkalmazottak! A tény az tény marad akkor is. Én sem vagyok hajlandó beázó busszal dolgozni. Nekem nem ér ennyit a BKV, hogy átunna 2 hét betegállományba menjek, majd szopatóra kerüljek mivel elmertem menni begsibe.
  Köcsög BKV. vezetés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.