Át fogsz állni a Windows 7-re? Szavazás

Windows 7
Windows 7

Elkezdtünk barátkozni a Windows 7-tel, és hirtelen mindenki beleszeretett a környezetünkben. Az utóbbi napok telefonjai leginkább Windows 7 témában érkeztek hozzánk, leginkább a nem a megszokott helyen és formában fellelhető beállítások ügyében.

Most jöttem rá, hogy a Vista az csak egy leszoktató akart lenni az XP-rő,l a fanatikus újítófelhasználók számára, csak éppen nem jött össze a dolog, mert amennyire jó lett a Windows 7, el nem tudom képzelni, hogy miért nem voltak képesek megcsinálni ennyire jóra a Vistát is. Na, de késő bánat, örüljünk, hogy végre olyan Windows-unk lesz, amire nem lesz okunk panaszkodni.

Nyilván akik megszokták, megvették az XP-t, nem fognak hanyatt-homlok rohanni és átállni a Windows 7-re, hacsak nem akarnak valami egészen új élménnyel találkozni Microsoft terméket használva is. Viszont ami lényeges: Vistában még lehetett variálni a kinézetekkel, elrendezésekkel úgy, hogy hasonlítson az XP-re, tehát biztosította a folyamatos átállás, megszokás lehetőségét, de a Windows 7-ben ilyen nincs. Az átállás folyamata nem annyi lesz, hogy: Na, mostmár Windows 7-em van, megy minden tovább a régiben. Nem, ez nem így fog történni, nagy valószínűséggel. Új dolgokat kell megtanulni, új dolgokra kell rácsodálkozni, meg kell szokni, rá kell állni agyilag.

Izgalmas lesz, és biztosíthatlak, hogy cseppet sem nehéz. Persze némi időbe biztos beletelik, szerintem a téli időszak hosszú estéin remek alkalom lesz megbarátkozni vele és végleg megszeretni.

A vírusirtó gyártók többségében természetesen már felkészültek a Windows 7 robbanásra, attól nem kell tartani, hogy annyira új a rendszer, hogy nem mennek rajta a régi, megszokott biztonsági alkalmazások. Ebben a tekintetben nem különbözik a Vistától, és ugye mindennek az alapja az, hogy 32 bites, vagy 64 bites-e a rendszer, de ez meg nem újkeletű dolog, erre már fel vannak készülve az antivirus gyártók. Nem lesz gond, tudom :).

A hardvereket, perifériákat szinte kívülről fújja a Windows 7, az egyik elég masszív gépünkön csak egy dolgot kellett külön feltelepíteni: az egeret. De ez nem a Windows 7 hibája, hanem az egéré, azt az egeret semmi nem ismeri fel (speciális, lövöldözős játékhoz való egér). Ahhoz képest, hogy az XP-nél és a Vistánál általánosan nézve még folyamatos driverezésre is szükség volt, tekintet nélkül a konfigurációkra, ahhoz képest a Windows 7 megold mindent magától.

És most a kérdésem hozzád, kérlek szavazz! Köszönöm!

Át fogsz állni Windows 7-re?

Eredmények

Loading ... Loading ...

Miért kellene egyedül küszködnöd a számítógépes problémákkal, hogy ha van segítség? A PC Kommandó Távsegítség kényelmesen, gyorsan, biztonságosan, és költséghatékonyan segít! Kattints ide a részletekért, és az elérhetőségekért, hogy többé soha ne legyen az gond, hogy nincs kihez fordulni!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

20 hozzászólás so far:

 1. Szia Rita!
  Várom már nagyon a win7-t.Remélem hasonló élményben lesz részem mint azoknak akik már próbálkoznak az átállással.
  Szeretettel üdvözöllek:István

 2. Sziasztok!

  A Windows 7 olyannyira jól sikerült,hogy már sokan fel is töltötték-így én is felfogom.A számítógépes szakemberek tesztelték és csak jókat hallani véleményt róla.

  Kérdés,hogy a csomag hány forintba fog kerülni vajon????

 3. Szia Rita!Köszike a tájékoztatást ,csak jók a vélemények.Megköszönném-ha megtudnád mennyibe fog kerülni a csomag?????WINDOWS 7????
  Legyen szép napod!Puszillak:Mery
  Köszönöm az anyagid amit küldesz nagyon jók igen sok hasznát veszem!!!nagy segítség!!!Hálás vagyok Neked.

 4. Kedves Rita!
  2008. 03. 21.-én vásárolt, Toshiba laptopra gyárilag telepített jogtiszta Windows Vista Home Prémium op. rendszerem van.Kérdésem, hogy erről milyen feltételekkel lehet váltani Windows 7-re? Természetesen az anyagi oldalára gondoltam,hiszen esetleg eldobok egy jogtiszta rendszert, és fizessek meg egy másikat, amiről alig tudok valamit?
  Üdv: Nagy István

 5. Hali!
  Én már fél éve a Win7 RC-vel nyomom. Igaz angol,de az a legkevesebb. Nekem nagyon bejön,gyorsabb egyszerűbb,átláthatóbb Nekem bejött..

 6. Próbáltam a Win7 előzeteseket, de mindegyik eléggé gépigényes (512 MBRam-mal, 1,80 GHz-es procival eléggé lassan vánszorgott), így maradok a jól bevált Ubuntunál, meg ha nagyon muszáj, akkor virtuálba van egy XP is. És pénzbe se kerül – ami egy fontos szempont ezekben a napokban.
  Ha a Microsoft ingyen dobná piacra, akkor lehet, befektetnék egy jobb gépbe, de így nekem nem üzlet.

 7. Szia Rita… Nekem lenne egy kérdésem a windows 7-el kapcsolatba!

  Szeretném megtudni,hogy mekkora gépigény kell a windows héthez… tudnál ebben segiteni?
  Üdv

 8. Dénes, igen, a férjem használja, nem én. És bizony, a telepítést még csak néztem :) Amúgy sem az én szakterületem, hanem az övé.
  Nekem még xp-s oktatóanyagokat kell csinálnom, de hamarosan átállok én is, végleg.

 9. Hali.
  Én csak láttam egy ismerősömnél, és ahogy láttam lesz elég jó hogy leváljtsa az Xp-t. Már nagyon nagyon várom :)

 10. Amikor megjelent,hogy le lehet tölteni a Windows 7 RC változatot elég hamar letöltöttem.
  Feltelepítettem az XP mellé egy másik partícióra.A magyarítást is felraktam.
  Azóta használom mindkét verziót.
  Nekem nagyon tetszik. Sok új dolgot tanultam meg.

  Köszi : Miklós

 11. Én egyelőre nem sietek a W7-tel. Vállalati környezetben nem ad akkora pluszt, amiért érdemes lenne a jó öreg XP-t félredobni. Ráadásul a hardver igénye is a Vistáéhoz fogható, és a cégben még sok gép nem képes futtatni.
  Szerintem a céges rendszergazdák csak akkor fognak váltani, ha már nem érkezik több biztonsági frissítés az XP-hez.

 12. Windows 7 árról: nagy valószínűséggel a Vista kategóriáját fogja elérni árban, tehát a legegyszerűbb verzió kb. 40ezer, az Ultimate verzió pedig 65-70ezer lesz állítólag, ugyanakkor itt eltérések lehetnek a nagykerek akciói meg a kiskerek akciói miatt, ez a megjelenés pillanatában fog realizálódni. Nem lesz olcsó, az biztos, de lesznek akciók, az is biztos.

  Hardverigény: ha jól tudom, még nincs kiadva hivatalos hardverigény, de megdöbbentően régi gépen is elmegy a Windows 7!

  Amit már most tudok ajánlani: nyugodtan nézzetek szét memóriabővítés ügyében a saját környéketeken IT boltokban, mert az sosem árt (vagy keressetek engem, és segítek), ugyanakkor a relatíve kevés memória az, ami meg tudja keseríteni a felhasználók életét (nem a processzor!).
  1 GB memória, verziótól függően 5-15ezer forint, olcsóbb, mint egy új operációs rendszer, aztán a következő lépcső meg persze lehet az oprendszer.
  Szerintem karácsonyra sokan ezt kapják majd a jézuskától :).

 13. Windows 7!? Nos egy próbát számomra megért. Mert! Mert ugyan nem lett drága, hiszen 40 ezer és már itt is egy professional változat, de csak volt a gépemen és vissza az xp-t! Bármennyire szép és jónak is tűnik, nem tud mindent. Kivettek belőle egy pár dolgot, ami ugyan apróságnak tűnik, mint az xp-ben a kellékek-szórakozás-hangrögzítőjét, amivel konvertált zenék bitrátáját lehetett átalakítani. Maradok az xp-nél egyenlőre.

 14. Hát ha kellene választani és a csoportból kihagynánk a Linux-ot (mert ugye aki Informatika terén szakember és ad is magára és ért a Linux-hoz is) akkor én maradnék a jó öreg Xp-nél :-D

  A Windows 7 csak azért váltja le a jó öreg Xp-t mert Microsoft bácsi úgy akarja. Most persze jöhet a sok marhaság hogy de így meg úgy. Ez tény nem kell rajta mit magyarázni.

  1, Miért akkora a nyeresége a win7-nek mint amekkora ?? (Xbox)
  2, Miért adják ki olyan hamar a SP1-et hozzá ?? (Kritikus hiba LoL)
  3, Ami a Vista utódja az vajon olyan szuper lehet ?? (NEM)
  4, 2 hét után miért lassul be az egész ?? (nagy valószínűséggel mert rossz)
  5, Sima telepítés után agyon van töredezve az egész miért ?? Még nem is használta az ember igazán és már ??? (Végül is kell töredezettségmentesítő program is)

  SOROLJAM MÉG ???

  5,DirectX 9+ nélkül mire menne ?? (semmire)
  6,Különböző exotikus fájlrendszert le sem tud kezelni miért ??. (minek az ugye ???)

  NA UGYE :-D KELL MÉG ?? :-D UGYE HOGY NEM :-D

  Szóval egy halom hibája van. De a hétköznapi ember juhéé van Internet explorer,Microsoft Office és msn és már boldog ember :-D

  Van pénz is akkor vegyük meg a win7-et ha a Vista így kudarcba fulladt.(Elég nagy szégyen hogyha már a gyártó is beismerte XD) Nem tudom. Nekem tökéletes az XP. Amire kell arra jó.

  Jó szórakozást !

 15. Jelen helyzetben én is ugyanezt érzem-gondolom.
  A felelősséggel gondolkodó és dolgozó felhasználók számára szerintem kiváló az XP, főleg, ha azt vesszük, hogy egy operációs rendszer az csak az alapja valaminek, nem pedig a mindenek fölött álló lényege.

  Ameddig lehet, kihúzom XP-vel.

 16. […] Elkezdtünk barátkozni a Windows 7-tel, és hirtelen mindenki beleszeretett a környezetünkben. Az utóbbi napok telefonjai leginkább Windows 7 témában érkeztek hozzánk, leginkább a nem a megszokott helyen és formában fellelhető beállítások ügyében. Most jöttem rá, hogy a Vista az csak egy leszoktató akart lenni az XP-rő,l a fanatikus újítófelhasználók számára, csak éppen nem jött össze […] Vírus Kommandó Blog […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.