Jó az anyag, csak kezdőknek való…

Tegnap Noé Zoli is végigolvasta az anyagot. Zoli kimondottan szakmabeli, számítástechnikai cégnél dolgozik, a HP nyomtatók specialistája. Nem mellesleg, honlapján segíti mások párkapcsolatának javítását.

Zoli kicsit olyan, mint Gyöngyi, csak férfiban. Jóindulatú, nyitott, tiszta jellem. A véleménye, csak úgy, mint Gyöngyié, elsődleges számomra.

Ezt írta a Gyorsítósáv elolvasása után (Zoli egyben kapta meg az 50 oldalt).

A Gyorsítósávról…

Simán cammog az ember a lassú sávban, és ugyanilyen simán nem veszi
észre a lehetőségeket.
Olyan kézenfekvő dolgokat írsz le, adsz tanácsul, hogy az ember
elszégyelli magát: ez miért nem jutott az én eszembe…mint
szakmabélinek. Pofonegyszerű ötletek…eddig is itt voltak az orrom
előtt. Csak nem tettem semmit.
Rendesen végigcsináltam mindent, amit ajánlasz és az eredmény megszületett.
A stílus a már Tőled megszokott igazi “vidiritás” hangulatot teremt.
Szinte az az érzésem, felvettem a telefont és Rita csak nekem segít.
Köszönöm.
Az a tény, hogy rendszerbeállításokhoz is komoly útmutatót adsz,
mintegy felemeli az Olvasót és túljuttatja azon a szinten, amit a “kis
zöldfülű vagyok még a számítógépemhez, jaj, csak nehogy elrontsak
valamit” szindrómának nevezhetnénk.

Ügyes munka!
ZoliTesó
http://www.fogaddel.hu

A továbbiakban nem kívánok olyan kommenteket olvasni, mely szerint “ez kezdőknek való”, mert totális félreértésre ad okot.

A Gyorsítósáv LASSÚ GÉPPEL rendelkezőknek való, és azért van megmagyarázva, hogy az is bele merjen fogni, aki bátortalannak érzi magát>>.
Boldoggá tesz, ha profikkal hoz össze a jó sorsom, de óvakodjunk a kezdők számára is érhető tananyagok leszólásától, illetőleg szeretettel várom a profik javaslatait a kezdők számára!

Köszönöm szépen a megértést!

Senki nem születik profi felhasználónak, de az nem mindegy, hogy honnan szeded össze az alapokat! Mi összeszedtük és egy anyagba rendeztük a legfontosabb, leglényegesebb, leghasznosabb tudnivalókat, a PC Start anyagban. Kattints ide, és nézd meg a részleteket>>

Kapcsolódó bejegyzések:

22 hozzászólás so far:

 1. Szia Rita! Véletlenül találtam rá az oldaladra. Meghökkenve olvasgatom a cikkeid, hogyan veszed palira az embereket. Mégis mi értelme a tuningolásnak? 65.000-ért mindenki összeállítathat magának egy márkás csúcsszuper gépet? 4.000 FT-ért bárki vehet magának 512 MB (DDR2-ből 1 GB!) memóriát, ami minden hülyeség nélkül megkétszerezi a gép gyorsaságát! Miért férfi minden informatikus? Miért ne használjunk jól bevállt rendszerkarbantartó programokat (Pl: CCleaner). Miért nem kell elfogultnak lenni, hogy mosolyt csaljanak a cikkeid egy profi arcára? Miért tudnák írni egy unalmas délelőtt egy sokkal hatékonyabb “gyorsítósávot” igazi trükkökkel? És miért nem teszi egy igazi profi? Gondolkozz ezeken a dolgokon el, mert nagyon el vagy szállva! A bejegyzést biztosan törlöd, de így legalább tudom, hogy elolvastad:)

 2. Antivirus, ez nálad a humor? Pontosan te vagy elszállva magadtól, mert minden nagyarcú veri a nyálát, hogy milyen profi. Közben meg lenézi a kezdőket, és soha nem segítene, még véletlenül se.
  Én megvettem a Rita virusirtós termékét is, meg a gyorsítósávot is meg fogom, és az ég óvjon meg a hozzád hasonlóaktól Antivirus!
  Rita! Ne hallgass rá, nézz keresztül rajtuk! Szeretjük, amit csinálsz és adsz nekünk.
  Ildikó

 3. Drága Rita,
  én nagyon örülök,hogy kiosztottad olyan jó”vidiritásan” ezeket a “nukuikú”nagypofájukat !!!
  -és tényleg nem hallgass rájuk, csak figyeld őket,hogy a percen tudj lecsapni rájuk és ficingekre szedni őket :)))
  Barátom,én büszeke vagyok rád !!! arra is amit csinálsz meg ahogy csinálod :D:D:D Egy percig sem bánom,hogy felíratkoztam hozzád !!!
  -éva

 4. Antivirus, ha már kérdések:
  Miért baj az, ha valaki segít azoknak, akik ez nem a szakmájuk? Miért van az, ha valaki felmutat valamit, és letesz valamit az asztalra, azt rögtön elkezdik támadni a nagyokosok? Miért van az, hogy ilyenkor előjönnek az “szakemberek”, lenézve a – jó értelemben vett – amatőröket és azt mondják, hogy óóóó ezt én is simán megtudNÁM csinálni? Miért nem csinálod? Vagy ha te nem csinálod, miért baj, ha más csinálja? (Ezek költői kérdések voltak, nem muszáj rá válaszolni…)
  Rita, gratulálok, csak így tovább! Végre valaki!

 5. Úgy látszik valami félre értés történt köztünk.Én az ez előtti blogod hozzászólásában nem azt írtam, hogy ezek trükkök nem valók semmire, csak azt,hogy ezek benne voltak a 80 napos tanfolyamban is. Igaz, hogy kimaradt a hozzászólásomból, hogy anno akkor ezeket én is végig csináltam, már csak azért is, mert erre előtte nem gondoltam, és nem bántam meg. Én csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy vannak nagyon kicsi, de viszont nagyon jó eredményt produkáló karbantartó, segédprogramok, amik ingyenesek, és magyarul is tudnak. A boot szektor töredezettségmentesítő ugyan nem tud magyarul, de ezzel semmi gond, mert csak telepíteni kell, és minden gép indításnál futtatja magát. Ezen programok (Peg Defragg [boot töredezettségmentesítő], Repce Defragg [Windows töredezettségmentesítő], CCleaner, Glary Utilities [Windows regisztri tisztítók]) letöltése összesen nincs 10 MB, tehát a korlátozott Internet kapcsolatosok sem szállnak el vele. Amit a Start menü/Futtatás – regedit – Enterről írtam, hát azt én sem javaslom kezdőknek, mert itt úgy el lehet állítani a Windowst, hogy aztán többet nem indul. Ezt a regisztri állítgatást csak úgy megemlítettem.

 6. Az nem baj, hogy segít, de 4.000 forintért beiratkozni e-mail tanfolyamra. Jobban jár a felhasználó, ha memóriát vesz belőle. Asztalon lévő ikonok száma az 5120-2024 MB memóriaával rendelkező gépek korában már szóra sem érdemes. Próbáljon már meg egy nyugdíjas például legfinomabb egérre állítva internetezni. Más trükköd nem olvastam, örülnék, ha elküldenéd lektorálás miatt. Soha ne felejtsd el, hogy nem lépheted át géped korlátait! Egy P3-as sosem fog úgy muzsikálni, mint egy középkategóriás P4-es. XP 512 MB-ot szereti. 256 MB RAM-mal túlságosan pörög a vinyó, akármit teszel. Írtál a teljes formázás szükségességéről, az illesztőprogramok frissességéről? Hogy nagyobb programokat a D meghajtóra telepítsenek? Hogy oda irányítsák át a dokumentumok mappát? Hogy NE a windows-os töredezettségmentesítővel dolgozzanak? Hogy ne használjanak felhasználói fiókokat? Hogy hozzanak létre új partíciót a lapozófájlnak? Hogy rendszeresen futtassanak CCleaner-t? Miért kell egy amatőrt a Regedit-be zavarni? Hidd el én is le tudnám írni könyv formában, hogy hogyan kell igazán gyorsítani egy gépet, de egy profi nem teszi. Gondolom van boltod. Ennyire ráérsz, hogy ilyeneket irogatsz? Miért nem szállsz ki házhoz, és csinálod meg 6.000-ért mondjuk. Csak azért, mert én szarásig vagyok munkával, mert JÓL végzem a dolgom. Egy profinak igazán kevés szbadideje van. 8 év szervíztapasztalat van mögöttem otthoni gépek terén. Díjazom amit csinálsz, de ne ilyen formában tedd, szörnyű olvasni egy hozzáértőnek:) Köszönöm, többet nem zavarlak!

 7. Mivel én nagyon nagyon kezdő vagyok, igy minden információt örömmel fogadok.Aki pedig többet tud örüljön neki, gondojon arra, hogy Ő is volt kezdő, és ne sértegese azt aki szalmaszálat nyujt a fuldoklónak.

 8. Azért ne essetek túlzásokba, a sok karbantartó prog szerintem is fölös, anélkül is rendben lehet tartani a gépet. Dokumentumok átirányítás nélkül is lehet élni(mondjuk én nem rakok semmit c-re), a lapozófájlokról sem hallottam még h akárki is külön partíciót csinált volna. Szóval a Rita tanácsaival beleértve a vírusosokat is, nem lehet gond a géppel. Az is igaz hogy 2xannyi memória többet ér, de az ember idegeinek meg többet ér ha minden rendben van, ugyh az asztali ikonokkal is egyet értek, amikor először volt előttem gép, már akkor is idegesített ha az asztalon volt valami, meg most is, ha másokét nézem, és tényleg szinte mindenkinél tele van, nem csak parancsikonokkal, mindennel.

 9. Te kedves Antivirus,
  Rita sosem állította magáról,hogy profi! viszont profi módon érthetővé teszi egy olyan eszköz praktikus oldalát,aminek a neve:komputer :)))
  Nem szakmai titkot árul el,hanem segít abban,hogy élvezd ennek használatát !!!Az magánügy,hogy kell vagy nem !Ő csak felajánlotta :) az pedig, a te privát nyomorod,hogy profi vagy !!!

 10. Ez a kérdéd szerintem,csak neked okoz fejtörést :)
  Nekem meg az,hogy ha ingyenadsz valamit kiröhögnek ha meg pénzért,akkor meg pocskondiáznak !!!

 11. Kedves Antivirus kommandó…

  Miért baj az, hogy valaki nem új alkatrészt akar rögtön egy Felhasználóra rátukmálni, hanem előbb megteremti a bizalmat. Vidi Rita anyagait már sok ezren forgatják. Aki ismeri ezeket az anyagokat, tudja, hogy rosszat még nem kapott a kezébe.

  Nem, nem vagyok a Ritának üzlettársa, az életben még személyesen nem találkoztunk…semmi érdekem nem fűződik hozzá, hogy felmagasztaljam az anyagait.

  Elkértem, s megkaptam és megírtam róla pár soros véleményemet. Nem ismételném meg.

  De! Rita a megmondhatója, hogy már illettem alapos, kemény kritikával is egy-egy anyagát, mert hiszem azt, hogy az őszinteség célravezető.

  Miért kér pénzt? Te miért kérsz pénzt bármiért is?
  Amivel munkád van, ami hasznos, az hasznot hoz a Felhasználónak és ebből következik, hogy Neked is.
  Te miért nem adod ingyen a memórialapkákat?

  Az a személyes tapasztalatom, hogy amit ingyen adok, azt nem becsülik meg. Egyre kevesebben.

  Rita jelen Gyorsítósáv c. anyaga hasznos. Pénzt ér. Nem kér érte sokat. Sok más hülyeségre többszörösét ki szokták adni az emberek…

  Végezetül: Csináld jobban! Ez egy piac. Tiéd (is) a pálya…

  Üdvözöl:
  Noé Zoli, aki szintén szakmabéli…

 12. Gyerkőcök!
  Lassan a testtel. Ugyan én sokallom az e-mail-s változatért a 4.000 Ft-ot (Ritának erről külön fogok írni), de amit ő ezen a blogon művel az egyedülálló. 1994 óta internetezem, sokféle programot telepítettem, sokféle programmal dolgoztam van egy kis rálátásom mindarra amit itt olvasok, kaphatok.
  Egyik tapasztalatom, hogy a hivatásosak néha annyira elvannak maguktól, hogy sokszor csak a sarkból szoktam mosolyogni, milyen hülyének is nézik a “kis” júzert. Szóval szeretnek etetni, okoskodni, saját fontosságukat kiemelni, nem is sejtik, hogy a gyakorlattal rendelkezők titkon csak kinevetik.
  Kár.
  Jobb lenne összefogni, tudásunkat, tapasztalatunkat megosztani egymással, hogy más ne kövesse el azt a hibát amit én már elkövettem.
  Rita pedig ebben csúcs, igazából ráérzett arra, hogy az Internet itthon a második virágzásába lépett, sokan – különösen a frissen nyugdíjba vonulók – még most fedezik fel és szükségük van megbízható tanácsokra. Ezt itt megkaphatják.
  Fel a fejjel, folytasd Rita és ti is blog olvasók, blog írók.
  Egy nagyi

 13. Az a véleményem, hogy nagyon kell ilyen segítség annak aki “fél a géptől”, az persze bármit meg is tesz, meg is vesz. (Úgy gondolom, hogy Rita ezzel nem él vissza). Főleg azért hasznos a módszere, mert bárki inkognitóban okosodhat tőle. Senki sem gúnyolódik, hogy még ezt se azt se tudja az illető.
  A hírlevelekben viszont túl soknak tartom a tartalom nélküli bíztatásokat, “rizsákat”. Ezt már a kezdők is unni fogják. Ez csak egy tanács, nem kritikának szántam.
  Sok sikert Rita!

 14. T.Antivírus kommandó!
  Az áron lehet vitatkozni, de az biztos, hogy komolyabb szakkönyvet a kezdők nem fognak venni, mert nem egy-egy konkrét szakterület érdekli őket.
  Én informatika tanár vagyok, 1980 óta foglalkozom számítástechnikával, de ebben a szakmában profi csak egy-egy részterületen lehet az ember.
  Rita közönsége nem a “profik” csapata.Akinek az ő munkájára van szüksége az megveszi, aki drágállja az vegyen szakkönyvet. (Alapismeretekről szóló könyvek is kaphatók 2000 Ft körül.) Ez a lap egy segítség forrás, és nem csak egy könyv. Egyébként a kezdők inkább az oktató videókat tudják jobban használni véleményem szerint. Van amit én se könyvből tanultam meg! Rita rövid leckéi jók, ügyel a fejlődés folyamatosságára, egyszerű nyelvezettel magyaráz, bátorít. Ezt az anyagát ugyan nem ismerem, nem veszem meg (úgy gondolom, hogy nekem nem kell) de biztos vagyok abban, hogy akiknek szánta azoknak nagy szüksége van rá. Ha sokan megveszik, akkor bizonyára olcsóbban is fogja tudni adni, ez a könyvekkel is így van, azok is csak nagy példányszám esetén olcsók. Egy komolyabb szakkönyv, de még egy szebb szakácskönyv is min. 4000 Ft!

 15. Szia Rita!

  Egy félig OFF kérdés: meg tudnánd csinálni az oldalt úgy, hogy a linkek külön ablakban nyíljanak? Én szeretem megnyitni, ami érdekel és később elolvasni, de így nem lehet.

 16. Imre!

  Tipp: ha gyanítod egy linkről, hogy NEM új ablakban akar majd megnyílni, akkor jobb gombbal kattints rá, és válaszd az előbukkanó menüből a “Megnyitás új lapon” sort. (Lesz ott még az is, hogy megnyitás új ablakban, de a LAP a praktikusabb!)
  Egyelőre még ismerkedem a wordpress rendszerrel, de törekszem erre a praktikumra. Köszönöm az észrevételt!

 17. Rita! Ezt én tudom, csak lusta vagyok hozzá ;-) Egyébként Operát használok és az a háttérben is megtudja nyitni, ami azért jó, mert olvashatok tovább az eredeti oldalon és várnak rám nyugodtan az olvasnivalók. :)

 18. Kedves Rita
  Amíg ingyenesen oktattál nem foglalkoztak Veled a PROFIK .Most ,hogy pénzt kérsz érte egyből belép az SI faktor./ sárga irigység /Ne feledd ez MAGYARORSZÁG. Szokjál hozzá és tedd tovább a dolgod.

  Géza

 19. Kedves Rita!
  Csak ma tudtam elolvasni az e-mailedet és a vélemé-
  nyeket.Számomra kitűnik az írásokból,hogy akiknek
  eddig is nagy segítség volt a tevékenységed,ezután is számítanak Rád.Az meg nem elvárható a végtelen-
  ségig,hogy ajándékot kapjanak,a nem kis szellemi
  és fizikai igénybevételt jelentő termékből.
  A profik meg a fanyalgók csak irigykedjenek mert ők csak a
  hardverhasznot tekintik a bevételi forrásuk alapjának.Még a lelkiismeretességük is megkérdőjelezhető időnként.
  Csak így tovább Rita!

  József

 20. Nem-tisztelt Antivirus!

  Néhány felvetésedre hadd válaszoljak Rita helyett is (Rita, remélem,
  nem bánod – ha igen, nyugodtan töröld, megértem):

  Azt írod, hogy “Hidd el én is le tudnám írni könyv formában, hogy hogyan kell igazán gyorsítani egy gépet, de egy profi nem teszi.”
  Igazán nem értem, miért nem! Egy profi megtartja magának a tudást? Egy profi éppenhogy nem! Az titkolózik, aki bizonytalan, aki fél, hogy elveszíti a megrendelőit, ha azok kicsivel is többet tudnak a nullánál! Egy profi olyan sokkal többet tud a nullánál, hogy neki az csak segítség, ha az ügyfelei partnerek tudnak lenni, ha értik, miről beszél – az ő tudását úgysem közelíthetik meg.

  “Gondolom van boltod. Ennyire ráérsz, hogy ilyeneket irogatsz? Miért nem szállsz ki házhoz, és csinálod meg 6.000-ért mondjuk. Csak azért, mert én szarásig vagyok munkával, mert JÓL végzem a dolgom. Egy profinak igazán kevés szbadideje van.”
  Ha kiszáll 6ezerért, akkor egy nap tud mondjuk segíteni 5 embernek (ha szarásig dolgozik). Így nincs korlát: mindenki hozzájuthat a segítségéhez, akit érdekel, és – most irigykedj! – sokkal többet tud vele keresni. Éppen ezért igen, ráér, hogy ilyeneket irogasson! És ezzel még többet tudjon segíteni – és keresni… Egy profinak igazán SOK szabadideje van.

  “Díjazom amit csinálsz, de ne ilyen formában tedd, szörnyű olvasni egy hozzáértőnek:)”
  Ezek szerint megvetted? Én a helyedben írnék Ritának egy részletes kritikát, pontról pontra, és elküldeném neki, hogy sokkal jobb anyagot készíthessen legközelebb. Ha már díjazod, amit csinál :-)

  Juli

 21. Racsesztel Antivirus!Egy velemeny sem szol meletted,akarmilyen profi is vagy,es hany embernek segitettel ingyen,mert Rita nagyon sok jo ingyentamogatast is nyujtott!!!Ha meg egy pozitiv,konstruktiv(epitoszellemu) kritikat akarnal irni,valtoztass a hangnemeden,hogy ne egy felfujt holyag benyomasat keltsed!!!Ha akarsz tenni valami jot,ezekben a blogokban nyugodtan adhatsz te is egy-egy jotanacsot,es akkor te is elismerest es koszonetet kapnal ahelyett ,hogy megszolnank,neked is jobb lenne!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.