Kérdések és válaszok a csőre töltött szerdáról

Annyi jó kérdés érkezett, hogy ha megengeded, akkor inkább itt válaszolnék, így picit rendezettebb, mintha minden kommentre külön reagálnék. Plusz így az e-mailekre adott válaszaim is publikusak lesznek.

Lássuk!

Kérdés 1:
“Az most komoly, hogy e-mailekért fogsz pénzt kérni???”

Válasz:

A Gyorsítósáv e-mail sorozata az csak egy hordozóanyag lesz, és inkább nevezném e-mail tanfolyamnak. 9 e-mail, kilenc napon át, az e-mailekben titkos linkekkel, a tulajdonképpeni tananyagokhoz.

Minden napra egy lecke jut, és azért van szétdarabolva a komplett módszer kilenc felé, mert így lehet a hasznos információkat a leghatékonyabban átvinni. Ugyanis elég sokat kell magyaráznom a hogyan-okat és a miért-eket, azért, hogy kezdők is meg tudják valósítani a leírtakat. Mert ez a lényeg: meg is kell csinálni, amit leírok, ha csak elolvasod, nem lesz gyorsabb a géped!

Kérdés 2:

“Mi lesz a levelekben? Remélem, nem csak elméleti anyag!”

Válasz?:

A leckékben nem olvasnivaló lesz, hanem TENNIVALÓ! Minden lecke feladatot ad, hogy be tudd gyorsítani a gépedet. A lecke csak egy lecke, és semmit nem ér, ha nem CSINÁLOD. Ha megcsinálod, és olyan gyors és hatékony lesz a géped, amit most még elképzelni sem tudsz, akkor utólag nevetségesen kevésnek fogod érezni az e-mail tanfolyam árát, ezt már most garantálom!

Kérdés 3:
“Nem igazán tudom, hogy miről lehet szó,de az sem egyértelmű,pénzbe kerül-e ez nekem!?”

Válasz:
Amiről itt szó van/lesz, az egy MÓDSZER, hogy gyors legyen a géped.

Kifejlesztettünk egy módszert, hogy a nálunk vásárolt és szervizelt számítógépek szupergyorsak legyenek. Tettük ezt azért, hogy ne téveszthessenek össze a környék más számítástechnikai boltjaival, akik az olcsósággal operálnak. Mi nem vagyunk olcsók, ráadásul plusz értéket is adunk a gépekhez.

Az idők folyamán nagyon sokakat kezdett el érdekelni, hogyan csináljuk a gyorsítást, mert szerették volna saját maguk begyorsítani a már meglévő gépüket. Ha kiadnék egy listát, ami ráfér egy A4-es oldalra, az egy vérprofinak talán mondana valamit, viszont két dolgot még ő sem nagyon értene belőle. (Nekem már lassan ez lesz a keresztem: mindig kitalálok valami újat, amit senki más nem gondolt így végig, leírva pláne nincs sehol!) Ha odaadnám a listát, a kilenc elemből 5 lenne egészen biztosan megvalósítva, de nem véletlenül van 9 trükk: 5-öt megvalósítani még kevés.

A végső trükk kivételével, 8-at kötelező megvalósítani, és folyamatosan szinten tartani. A 9. trükköt apránként érdemes bevezetni, és kell hozzá még valami, amit egy ajándék tanulmányban teszek közzé a vásárlók számára, a megfelelő időpontban.

Nem akarom bonyolítani: A módszer szuperül működik, az saját gépeink is így vannak felturbózva. Nem csak tanítom, használom is a módszert!
Egyszóval: egy módszert fogok itt értékesíteni, amit e-mail tanfolyam formájában és kedvezményes áron lehet majd megvásárolni, egy héten keresztül.

Kérdés 4:

“Hogyan lehet majd fizetni, mert az átutalás nekem bajos!”

Válasz:
Átutaláson kívül lehet majd fizetni rózsaszín postai csekken is, lehet postai készpénzátutalási megbízással, be lehet fáradni egy CIB bankba és be lehet fizetni az összeget, illetve egy bármilyen bankfiókon keresztül átutalni. Mindezekhez minden szükséges adatok meg fogsz kapni, a vásárlási szándékod jelzése után, egy visszaigazoló e-mailben. Lehet fizetni PayPal-on keresztül is. A fizetés ELŐRE történik – ez szuperül bevált már a 10 holtbiztos tipp e-mail tanfolyamnál is – a pénz megérkezése után aktiválom a tanfolyam anyagát.

Kérdés 5:

“Kérdésem, hogy határon túli lévén milyen lehetőség van, hogy egyenlítsem az anyag(ok) árát? “

Válasz:
Határon túl élők számára a PayPal fizetési módot javaslom, mivel ennek semmiféle költsége nincs a vevő számára tulajdonképpen. Minden más fizetési mód óriási terheket ró a vevőkre. Javaslom PayPal account létrehozását, de ez is csak akkor működik, ha dombornyomott kártyával is rendelkezel! (Keress rá a PayPal fiók létrehozására a Google-lal, de kezdheted azonnal a paypal.com oldalon. Ha van dombornyomott kártyád, akkor szinte azonnal aktív lesz a paypal fiókod, azonnal tudsz vásárolni. Dombornyomott kártyát a bankoknál lehet igényelni, ennek van némi átfutási ideje, tehát a nulláról indulva, lehet, hogy a nyitó akció végéig nem lesz készen a dombornyomott kártyád, ha most még egyáltalán nincs.)

Kérdés 6:
“Szeretném tudni , hogy hányadán állunk az Adobéval? Te azt mondtad, felejtős. Csak a Foxit Reader. Ehhez az anyaghoz kell az Adobe?”

Válasz:

Voltak gondok az Adobe .pdf olvasóval, mert .pdf fájlnak álcázott kártevőket lehetett vele futtatni. A 7-es és 8-as verziók már biztonságosak, ezért is ajánlottam a frissítést! Annak idején ajánlottam a tanfolyamon a Foxit Reader nevű .pdf olvasót, amit mai napig ajánlok tulajdonképpen.
Csak van vele egy kis gond: előbb le kell tölteni a pdf fájlt, és csak utána lehet megnyitni. Böngészőben nem nyitja meg a .pdf fájlokat, ezzel jókora kellemetlenséget tud okozni a tapasztalatlan felhasználóknak. Tehát Adobe mindenképp kell, és lehetőleg a 8-as verzió. Egyéb esetekben, a gépre mentett .pdf fájlokat meg lehet nyitni a Foxit Reader-rel is.

És most én kérdezek:

Mit szoktál tenni annak érdekében, hogy a géped rendben legyen? Hogyan tartod karban? Milyen időközönként? Hogyan tájékozódsz a karbantartást illetően: neten utánaolvasol? Ismerősöktől érdeklődsz? Valaki konkrét tanácsokat ad? Én erre lennék kíváncsi most:)

Válaszolj a kommentek között! Köszönöm!

Miért kellene egyedül küszködnöd a számítógépes problémákkal, hogy ha van segítség? A PC Kommandó Távsegítség kényelmesen, gyorsan, biztonságosan, és költséghatékonyan segít! Kattints ide a részletekért, és az elérhetőségekért, hogy többé soha ne legyen az gond, hogy nincs kihez fordulni!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

21 hozzászólás so far:

 1. Nekem a családban van szakértő (apám), hozzá viszem amikor már nem tudok egyedül mit kezdeni vele. Emellett itt vagyok ezen a blogon is, olvasgatom, tanulgatom. Előbb-utóbb én is meg kell tanuljam…

 2. Minden indításnál fut a Page Defragg. Naponta fut a CCleaner és a Glary Utilies. Kétnaponta fut a Repce Defragg. Hetente komplett vírus keresés az ESS-el.

 3. Eszter!

  Ügyes!:)))
  Egyébként igen, sokan vannak úgy vele, hogy van segítségük, de egyre inkább érzik, hogy több információ birtokában maguk is jobban elboldogulnának. Egyébként én ennek vagyok a híve, ezért is adok mindent át, amit csak tudok.

 4. Kérdések és válaszok a csőre töltött szerdáról…

  Szuper kérdések érkeztek a holnapi nappal kapcsolatban, de a végén visszakérdezek, úgyhogy most rajtad a sor a válaszadással!…

 5. Igazából minden karbantartással foglalkozó cikket elolvasok,ami a kezembe kerül,és megpróbálom alkalmazni is.Rendszeres hibajavító szoftver,töredezettségmentesítő,minimálisra korlátozott induló programok,minimális ikonok az asztalon,a lehető legpuritánabb háttérkép(videókártya kimélendő),valamin Tunexp boot defregmentátor-nagyon hasznos-,és egy Ultimate defrag nevű progi,ami a gyakran használt a összetevőket a vinyó külső szektoraira pakolja-gyorsabb leolvasás-,a ritkán használtakat a belsőkre.Na ha most elégedett lennék magammal,és hátradőlnék,h én aztán mindent megtettem,amit lehet,na remélem akkor jössz te Rita,h újabb tudományt lehessen tőled “felcsipegetni”.Szóval én kiváncsi vagyok.

 6. Laci!
  Nem tettél meg mindent.. Vagy csak nem írtad le:))

  Egyébként akik részt vettek a 80 naposon, azoknak az első két lecke a bemelegítés lesz, de utána lesznek “meredek” dolgok:))

 7. Szia Rita!

  A lemeztöredezettség-mentesítőt szoktam lefuttatni kb. havonta. Inkább ismerősöktől kértem tanácsot, talán éppen “Pistikétől” is. :) Szoktak ötleteket adni, de általában elfelejtem őket, részben pedig nem is értem. :(

  Üdv:
  Feri

 8. Feri!
  Nem vagy reménytelen eset:)

  Mikor elkezdtem írni a Gyorsítósávot, kimondottan tapasztaltabbaknak szántam. Ezért is van benne két haladó trükk. Viszont rájöttem, hogy bővebb magyarázattal pont a kevésbé tapasztaltak számára lesz átütő erejű, hiszen rájuk jellemző az leginkább, hogy néha fogalmuk sincs, hogy mitől lassul a gépük. Na, majd most megtudják! És az ellenszert is persze:)

 9. A családban van két számtech.szakember, ha gond van ők az SOS felelősök, de mivel nem lakunk egy helyen igy nem támaszkodhatok a mindennapi problémáimmal rájuk. Persze szivesen segitenek, de én úgy gondoltam 47 évesen is meg kell tudnom tanulni, ezt a hottentotta nyelvet is! Hát próbálkozom, és ebben számitok rátok!

 10. Szia Rita !

  Az én gépemen hetente van futtatva a Nod mélyrehatóban, az Adaware, Spybot,A-squared,Terminator, külön – külön
  mindez csökkentett módban. Napi szinten
  takarítom Ccleanerrel, a registry-t is,
  hetente egyszer töredezettségmentesítek,
  továbbá, a 80 napos tanfolyam összes trükkjét
  bevetettem, energiafelhasználás, adatmentés
  Doc& settings felejtős, msn óvatosságok,stb.
  Évente, fél évente egyszer újra telepítem az
  egész rendszert.

  De!
  Még mindig tudsz újat mondani.. ami nem meglepő
  :-)

  Üdv Nagyné Éva

 11. Bocsi az elírásért.. telepíttetem helyesen,
  ugyanis nekem is van egy megbízható szakember
  a háttérben..:-)
  Ha nagy gondom van, hardver probléma, vagy
  valamit nem tudok, tőle kérek segítséget.

  Üdv Nagyné Éva

 12. Az Avast-ot épp tegnap kapcsoltam ki, mert már ő vált vírussá, annyira lefogta a teljesítményt. Azért naponta lefuttatom. A Spyware Terminatort is. És a fapados magyar HDD Administratort.
  És közben új gépről ábrándozom…:(

 13. szia!nekem az informatikusaink segítenek a munkahelyemen.bár nem szívesen zaklatom őket a saját nyügjeimmel ami egy picit néha ciki is?mármint a tudatlanságom.

 14. Gábor!
  Kérdezni sosem ciki:)
  Mindent meg úgysem tudhat senki.

  Az informatikára vonatkozik az a törvény, hogy minél többet tanulsz meg, annál jobban érzed, hogy mennyi mindent nem tudsz még!

  Ezért is szeretnivaló dolog az informatika, számítástechnika bizonyos jellemtípusok számára, mert örökös fejlődési lehetőség. Sosincs vége, és ez így van jól:)

 15. Azt szeretnem tudni mert en laikus vagyok nem sokat ertek a gepekhez ,hogy az adob flash player es a adob reader ugyan azt tudja eleg az egyiket letoltenem vagy mind a 2 re szugsegem van ahoz hogy a gepem jol mukodjon.
  Es muszaj -e a Javat is letoltenem ? koszonettel Erzsebet

 16. Erzsébet, nincs olyan, hogy muszáj, de ha azt akarod, hogy minden funkció jól működjön a neten, semmiről ne maradj le, akkor kell a java is.
  Az adobe reader a pdf fájlok értelmezésében segít, míg az adoba flash player a flash alapú, általában izgő-mozgó dolgok lejátszásában segít. Tehát a két alkalmazás nem tudja helyettesíteni egymást, szükséges mindkettő a teljes körű felhasználáshoz.
  Rita

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.