Korlátozott fiók Windowsban

Készítettem egy segédletet a korlátozott felhasználói fiókok létrehozásáról, és megtűzdeltem némi magyarázattal az értelmét tekintve is.

Használd egészséggel!

Hogyan hozzunk létre korlátozott felhasználói fiókot Windowban, és miért?>> (Új ablakban nyílik. Ha jobb egérgombbal kattintasz a linkre, akkor a megnyitás helyett választhatod a gépre mentést is! )

Senki nem születik profi felhasználónak, de az nem mindegy, hogy honnan szeded össze az alapokat! Mi összeszedtük és egy anyagba rendeztük a legfontosabb, leglényegesebb, leghasznosabb tudnivalókat, a PC Start anyagban. Kattints ide, és nézd meg a részleteket>>

Vidi Rita

Kapcsolódó bejegyzések:

6 hozzászólás so far:

 1. Úgy gondolom, hogy alapban kellene az ilyesmit támogatnia a Windows-nak (tehát telepítés után az első felhasználó rendszergazda, a többi normál – bár szerintem a magyar “korlátozott felhasználó” fordítás is elég rossz elnevezés), dehát ahhoz gondolkozni is kellene a felhasználóknak.

  Amivel nem értek egyet, hogy rendszergazdai jogkörrel is lehet ésszel gépezni. Minden GNU/Linux-os fórumban óvva intünk mindenkit, hogy ne lépjen be grafikus módban, mert egy véletlen gombnyomással is letörölheti az egész rendszert, és ezt a nálam tapasztaltabb emberek is ezt mondják. A másik amitől írtózom az az automatikus bejelentkezés.

  Ezen kívül jó kis iromány, minden Windows felhasználónak igencsak ajánlott az ilyesmi (tisztelet azon keveseknek, akik már ezt bevezették a gépükön).

 2. Had’ ne mondjam, hogy a nem windows rendszerek legtöbbjénél az alapértelmezés az, hogy van _EGY_ rendszergazda és a többi felhasználó. De a rendszergazdának is van saját felhasználó szintű hozzáférése és a napi tevékenységét azon végzi. Csak akkor lép át rendszergazdának, ha arra karbantartási okokból szükség van.

  Bár az is igaz, hogy a Windows szerver változatok esetében is így van ez, csak hát az otthoni felhasználókat már nem kényezteti ilyen szintű biztonsággal a M$. Talán pont azért, mert ahhoz el kéne magyarázni a különbséget user és admin között és hogy mikor melyiket kell használni :)

  Jó munkát, Rita!

 3. Sajnálom de engem az érdekelne,
  hogy tudnám törölni a saját,
  a gépen egyetlen felhasználói fiókomat.
  A rendszer valami miatt nem engedi:
  engem nagyon zavar a két lépcsős bejelentkezés.
  A megoldás az újratelepítés?

 4. sztankodr!

  Hogyha arra gondol, hogy a gép bekapcsolása után rá kell kattintania a felhasználóneve melletti ikonra, ezt érti két lépcsős bejelentkezés alatt, akkor a megoldás a következő helyen található:

  http://support.microsoft.com/kb/315231

  ezen belül is a lényeges rész:
  # Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
  # A Megnyitás mezőbe írja be a control userpasswords2 parancsot, és kattintson az OK gombra.
  és kövesse a további a fenti címen szereplő utasításokat

 5. semmit sem ér a korlátozott fiók, majdnem mindent meg lehet oldani ott is. A böngészőkön keresztül települnek programok, vírusk, torent programok be tudnak épülni, hiába korlátozott a fiók. Szóval ez az egész írás szerintem félrevezető, kár volt megcsinálni.
  Az egy másik kérdés, hogy sok mindent be lehet állítani a korlátozott fiókon, hogy védettebb legyen, szerintem erről kellett volna írni. Aki ezt írta, az még nem dolgoztot, olyan helyen mondjuk egyetemen, ahol sokan hozzáférnek a gépekhez és természetsen korlátozzot fiókba lépnek be, de rendszeresen újra kell telpíteni a windowsokat, ha nincsen beállítva, a mindent törlés kilépéskor.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.