Még ne használj Windows 7-et!

Az elmúlt hónapokban izgalmas események zajlottak a Microsoft háza táján, mert a hírek és tesztek szerint olyanra csinálták meg a Windows 7-et, mint amilyennek anno a Vistát álmodtuk meg (látatlanban). Szépnek, gyorsnak, biztonságosnak.

Jelenleg úgynevezett RC verzióban lehet hozzáférni a Windows 7-hez, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy ezt a verziót már nagyobb javításoknak nem kell alávetni (kisebbeknek meg majd folyamatosan), tehát bármikor, ebben a verzióban már forgalmazásra is bocsáthatják.

Jelenleg még ingyen használható, és ez a verzió, az RC sokakat csábít már a kipróbálásra. Két dolog miatt nem javaslom. (Micsodaaaa?)

1.)Minden új operációs rendszer egyik sarkalatos pontja a biztonság szempontjából az, hogy minden más programot fejlesztő cégnek, csapatnak, be kell „laknia”. Meg kell újítani a már rég bevált alkalmazásokat, hiszen a Windows 7 se nem Vista, se nem XP, mindenből újat kell létrehozni. Ezek vonatkoznak a hardverekre is, de most leginkább a kis alkalmazásokról beszélünk.

Itt máris kiemelném a védelmi szoftvereket. Egy pillanatig sem bíznék meg jelenleg a Windows 7-ben, főleg úgy nem, hogy alig a múlt héten még béta verzióban volt, akkor viszont nem gondolnám, hogy a hozzá fejlesztett vírusirtók azonnal a tökéletes állapotba programozódtak és tesztelődtek. A Kaspersky, az AVG és a Symantec már rendelkezik Windows 7-re való vírusirtóval, de a jelen vírusfertőzési trendek figyelembe vételével én azért még kicsit aggódnék…

2.)Az újságírók által kipróbált Windows 7-ek már-már első ránézésre is jobbnak találtattak, mint a már megszokott Vista. Ettől függetlenül, ha csak nem vagy önjelölt szervizes, nem javaslom, hogy ukkmukkfukk átállj Windows 7-re, mert bármennyire is forgalmazható verzióban van most, nem a régebbi (értsd: tavalyi) hardverekhez fejlesztették, ebben biztos vagyok. Tehát otthoni felhasználóként nyugodj bele abba, hogy most mások megfizetik a tanulópénzt helyetted, és amikor már egyetlen egy, problémákat boncolgató cikk sem jelenik meg a Windows 7-ről, akkor át lehet állni. Ha akarsz.

Anno a Vista megjelenésével is voltak támogatottsági problémák, sőt, az XP-nél is, én szívesen bocsánatot kérek, ha ez a probléma nem fog fennállni a Windows 7-nél! De addig hadd hagyatkozzam sokéves tapasztalataimra az új Microsoft operációs rendszerekkel kapcsolatban (azon túl, hogy szeretem :)).

Ui.: Ha mégis letöltenéd, akkor csak és kizárólag a Microsoft honlapjáról töltheted le, meg ne próbáld más helyről, mert természetesen a rosszfiúk már telerakják ezt is trójaival.

Senki nem születik profi felhasználónak, de az nem mindegy, hogy honnan szeded össze az alapokat! Mi összeszedtük és egy anyagba rendeztük a legfontosabb, leglényegesebb, leghasznosabb tudnivalókat, a PC Start anyagban. Kattints ide, és nézd meg a részleteket>>

Kapcsolódó bejegyzések:

5 hozzászólás so far:

 1. Eszem ágában sincs átállni a Windows 7-re! Úgy döntöttem, hogy még legalább két évig az XP-t részesítem előnyben. Csiszolgassák, finomítgassák csak a Redmondi srácok, aztán amikorra majd letisztul egy kicsit, akkor fogom csak használatba venni a Windows 7-et! Aki pedig úgy dönt, hogy mégiscsak kipróbálja, az valóban csak a Microsoft honlapjáról töltse le, mert ellenkező esetben pórul járhat: http://pcforum.hu/hirek/11330/Kemprogram-halozat+epult+az+ido+elotti+Windows+7-telepitesekbol.html

 2. Hűha!

  Egy mezei felhasználónak én sem ajánlanám, hiszen a legfontosabbat kihagytad: ez a verzió jövő év júliusában beadja a kulcsot! (ha-ha) A demókulcs lejár, elvileg elég lesz frissíteni egy véglegesre, de mi van, ha nem? Márpedig windowst nem félévente-évente telepítünk, hanem amíg a hardver ki nem döglik alóla, ugye.

  A windows hetest használom már lassan három hónapja, nekem nagyon bevált, de a legnagyobb hátulütőjét érzem: óriási rendszerigény. Egy E1200-as processzor és 2GB memória eléggé kevés a mindennapi jó működéshez.

  Simon Attilának pedig üzenem, olvasson utána, milyen biztonsági megoldások vannak már a vistában is, lehet, hogy egyből váltani fog. (Gondolok itt leginkább az internet explorer védett üzemmódjára, vagy a registry sandboxra, és a virtuális fájlmegoldásokra kernel-(mi?)-szinten.)

  Aki meg torrentről szerzi be a windowsait, az ne lepőjön már meg, ugyanmár!

 3. Nekem is megfelel az xp, még a vistához sem volt kedvem mostanáig. Láttam hogy megy olyan gépeken, ami nem volt sokkal jobb, mint az enyém és hát tetű lassan ment. Azért pedig nem fogok számítógépet cserélni, hogy használhassak egy windowst. Szóval amíg valamiért nem muszáj, maradok a réginél. Ez nagyon konzervatív hozzáállás?

 4. LoL..

  Ezt a sok okosságot amit itt leírtatok..
  “windowst nem félévente-évente telepítünk, hanem amíg a hardver ki nem döglik alóla, ugye” internet mellett 3 havonta érdemes rendszert rakni..

  Aki pedig nem próbálta ki még a windows 7-et az ne írjon véleményt! Én most is azt használom és semmilyen gondom sincs! Se kék halál se semmi. A gépigénye pedig igen kicsi mai szinthez és pénztárcához képest.

  “Aki meg torrentről szerzi be a windowsait, az ne lepőjön már meg, ugyanmár!”

  Én is torrentröl szereztem be és nem volt probléma én arról nem tehetek h valaki nem ért a gépekhez és az interhez…

  És hülyeségeket ne írjatok mert a win7 az eddig legjobb ms os!

 5. Az miért hülyeség, ha valaki leírja a véleményét? Bocsánat, de az a hülyeség, ha valaki csípőből minősíti mások kommentjeit. Ezen a blogon ez nem szokás. Kösz a megértést!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.