Jól szerepelnek a vírusirtók a Windows 7-en

Windows 7-en tesztelt a Virus Bulletin

Budapest, 2009. december 8. – A brit Virus Bulletin először vizsgálta Windows 7 platformon az antivírus programok teljesítményét. A független tesztre rekordszámú nevezés érkezett, a programok többsége pedig sikerrel vette az akadályokat.

A Virus Bulletin szakemberei legutóbbi, Windows 7 Pro platformon végzett tesztjükön 43 vírusirtó program teljesítményét hasonlították össze. A résztvevők kiemelkedően magas számának egyik oka, hogy számos gyártó több termékkel képviseltette magát, a másik pedig, hogy ismét megjelent néhány eddig szinte ismeretlen nevező is.

A VB100% díj megszerzéséhez a védelmi programoknak az összes vadon élő vírust fel kell ismerniük anélkül, hogy téves riasztást adnának. A laboratórium szakemberei ezen felül vizsgálják a különböző férgek és trójai kártevők találati arányát, valamint a programoknak azt a képességét is, hogy a nevezés előtti és utáni hetekben gyűjtött károkozók hány százalékát képesek sikerrel felismerni és hatástalanítani. A nevezés után beérkezett minták tesztelése elsősorban a szoftverek proaktivitásának mérése miatt fontos, hiszen ilyenkor a vírusirtóknak – frissített adatbázis híján – már mesterséges intelligenciájukra kell hagyatkozniuk.

A teszteléshez használt kártevők között ezúttal ismét szerepelt a Conficker számos variánsa, valamint az Autorun alkalmazások különféle változatai, melyek szintén hosszú ideje szerepelnek a magyarországi vírustoplistán. Az újabb károkozók közül elsősorban a közösségi hálózatokat és az online játékosokat támadó fenyegetések kerültek be a teszteléshez használt mintába.

Ezúttal a vírusirtók nagy része sikerrel teljesítette a VB100% minősítés megszerzéséhez szükséges feltételeket: a 43 résztvevő közül 35 detektálta az összes vadon élő vírust úgy, hogy közben nem adott téves riasztást. Közülük a rekordtartó ESET NOD32 Antivirus 1998 óta vesz részt rendszeresen a Virus Bulletin független tesztjein. A szoftver az elmúlt 11 évben 59 VB100% díjat szerzett, ami mutatja a NOD32 folyamatosan megbízható teljesítményét.

A teszten sikertelenül szerepeltek a következő szoftverek: AhnLab V3Net I.S., a CA Internet Security Suite Plus és a CA Threat Manager, az eEye Blink Professional, a Filseclab Twister Anti-TrojanVirus, a Kingsoft Anti-Virus 2010 Swinstar, a Microsoft Forefront Client Security és a Norman Security Suite. Az első alkalommal induló Preventon Antivirus, a Sunbelt Vipre, valamint a Qihoo 360 Security sikeresen megszerezte első minősítését.

Miért kellene egyedül küszködnöd a számítógépes problémákkal, hogy ha van segítség? A PC Kommandó Távsegítség kényelmesen, gyorsan, biztonságosan, és költséghatékonyan segít! Kattints ide a részletekért, és az elérhetőségekért, hogy többé soha ne legyen az gond, hogy nincs kihez fordulni!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

16 hozzászólás so far:

 1. Emerico!
  BÁRMILYEN vírusirtónak milyen bizonyítéka van a VB és hasonló teszteken kívül?

  Milyen bizonyítékod van arra, hogy a folyékony szappan, amit használsz, vagy a fogkrém, amit használsz, vagy a kávé, amit használsz, az ÉR VALAMIT? Szerintem semmi…

  Ha kötözködős kedved van, máshol keress vitapartnereket ;) Boldog Ünnepeket!

 2. Na,de jó!
  Fikázzuk megint a Nod-ot…:(
  Érdekes mód én évek óta használom,aztán se vírus,se spy,se rootkit meg se semmi.

  Bármely fórumon,ahol mocskolják az Eset cuccait,azt mindig olyan hangnemben teszik,mintha legalább programfejlesztők volnának a Kaspersky-nél.
  Higgyétek el a biztonsági szoftvereket nálunk sokkal okosabb emberek csinálják.
  De az is lehet,hogy olvassák az ilyen hozzászólásokat,és ott zokognak a monitor előtt.

 3. Ja!

  Volt itt a múltkor egy cikk a legtöbb fertőzést okozó vírusokról.
  Szépen le is volt írva mindnek a tulajdonsága,és a végén mindig az állt:

  A számítógépre kerülés módja: a felhasználó tölti le és futtatja.

  Magyarul:a hülyeség ellen nincs orvosság.:)

 4. Hálló!Valaki!

  Tegnap megbolondult az ESS.(4.0)

  Piros ikon,Biztonsági Központ óbégatás,de az összes “Védelem állapota” pipa megvolt szép zölden.

  Ilyen naplóbejegyzéseket produkált:

  2009.12.22. 17:23:12 Kernel A víruskereső inicializálása nem sikerült. A vírusvédelem nem fog megfelelően működni.
  2009.12.22. 17:23:12 Kernel Hiba történt a fájlküldő rendszer inicializálása során.

  Na! Nyomkodtam a manuális frissítés gombot,mint süket a csengőt,aztán vagy a huszadikra megjavult.

  Csuhaj!

  De mitől lehetett ez??
  Ráadásul egy ismerősnek meg a NOD32(4.0) zakkant meg ma,ő meg engem nem hagy karácsonyfát díszíteni…:(

  Nem tudok neki mit mondani,persze én vagyok a hülye. :)

  Tipp?

 5. Tipp?
  Nyugalom.. a hosszú élet ritka :)
  Bármikor lehet a távoli szervereken is átmeneti leállás, vagy a kapcsolatban probléma. Évente egyszer fordul elő úgy nagy általánosságban, és magától helyreáll. Ez minden vírusvédelmi szoftverre igaz.
  No panic :)
  Boldog Karácsonyt!

 6. Jaja!
  A nagy “panic”-ban elfelejtettem!
  Szintén: Boldog Karácsonyt!

  És ezúton az összes mai káromkodásomat is visszavonom az ünnepi hangulatra való tekintettel…..:)

 7. D.D.
  Vagy karácsonyfadíszítés, vagy NOD32… A kettő együtt nem megy. Szerintem rakd fel a karácsonyfára csúcsdísznek. Esetleg kínáld meg valamivel…(Kernel szinten).
  Egyébként Boldog Vírusmentes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!

 8. :)
  “És ezúton az összes mai káromkodásomat is visszavonom az ünnepi hangulatra való tekintettel…..”

  Emerico!
  De azért még egyet kihoztál belőlem!
  :)

 9. Hali!

  Az ESET termékeivel valóban nagyon sok probléma van.
  Kijelentésemet a rengeteg (nem néhány tíz), különböző cégeknél és szervezeteknél tapasztalt naprakész, a legfrissebb AV motorral rendelkező NOD32 verzióval szerelt fertőzött gépekre alapozom, melyek vígan muzsikáltak (nyöszörögtek) nem egy esetben több száz (!!!) vírussal a memóriában, és az állományok között.

  Több alkalommal is Panda Antivírussal (! szintén egy erősen lemorzsolódó, lassan már hasznavehetetlen termék) szedtem le a NOD32 által egyáltalán nem detektált férgeket, trójaiakat és ki tudja még miket.

  Ahol engem alkalmaznak, ott NOD32-nek helye nincs, a piár jó, de a mögöttes tartalom tapasztalataim alapján a minimum szintet sem üti meg, ráadásul azt is neheztelve tapasztaltam az Eset cég eme remeke esetében, hogy igen sok kártékony program képes kiütni a real-time védelmet mintegy észrevétlenül, ami lássuk be, nem túl szerencsés.
  Mondom ezt jó pár év rendszergazdai múlttal a hátam mögött.

 10. Dark Angel, javaslom oktasd a felhasználókat! A hülyeségtől nem véd meg egyetlen vírusirtó sem. A munkáltatódnak pedig emlegesd gyakran Széchenyi István sokszor idézett mondását: “Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.”

  Ez igaz a munkahelyekre (és munkaállomásokra) is…

 11. Nnnnna!

  Miután ismét megbizonyosodtunk afelől hogy az ESET termékei sz..t se érnek,(de legalább egy értelmes hozzászólásban)mondja már meg végre valaki,mit célszerű használni.

  Otthoni felhasználónak,Thunderbird,Ffox,WLM,Skype,uTorrent,Team Viewer mellé.
  Esküszöm én már nem tudom!(úgyis az ESS marad:))
  Avast,Avira nem kell!
  Az Avast asszem 5 folyamat a TaskManager-ben,nem jó mert idegesít ha 15-nél több megy összesen,és imádja eszegetni a memóriát,és lassúnak is tartom.:(
  Avirát is próbáltam már,aztán indításkor vagy kinyílt az esernyő vagy nem….elég is volt eljátszania vagy ötször.
  Nod 2.7,3.0,ESS4.0-ezek is voltak,az utóbbi van most is.Pusztuljak el ha van,vagy volt kártevő azóta a gépemen.
  Mert ugye az az általános vélemény,hogy a Kaspersky a király.(meg Jimmy).
  Bevallom,hogy rendszeresen magamra eresztem az online scanner-ét.
  De az se talál sose semmit.:))
  Tűzfal:Kerio!Jó! Szuper! Tényleg!Az Avast mellé használtam,és tényleg nagyon jó…volt míg a cseh remek be nem vágta karanténba:(
  Kémprogramvédelem:
  Spyware Terminator,Spybot S&D,Win Defender….sztem 1 vicc.(magas kockázatú cookie!!-jézusom:))
  De csak szerintem.
  Ja,anno a géphez adtak még tán 2006-ban Nortont.
  Inkább ne adtak volna a géphez Nortont 2006-ban.:) Tán…

  Mondom,hogy marad az ESS!
  Na! Ezért kár volt ennyit irkálni…..

 12. Kedves Emerico! A vírusírtó nem a védelem összes, hanem az egyik pillére. Míg nem közölsz pontos történetet addig írásod nemigazán hihető. Nekem is beváltak az Eset termékei. Cégnél Norton-t használunk (kb 5000 gépen), de szakmaiak közül senki sem szereti. Otthoni környezetben most is kb 150 helyen fut NOD, és hidd el nem kell megszakadnom vírusírtásban. Ha rendesen van menedzselve a rendszer, az új verziók nem hagyják elburjánzani a vírusokat, maximum nem tudja leírtani, de ez szakmai hozzáértéssel hamar orvosolható. A 3-as szériától kezdve szinte már nincs is dolgom (önvédelmi módot rakták ekkor bele?). Láttam már sok más vírusírtót is, amit kiiktattak a vírusok, még a “nagyok” közül is…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.