Nem frissít a NOD32!

Véletlenül ezt találtam – vigyázat, veszélyes  olvasnivaló következik:

„A nod32-m április 11. óta nem hajlandó updatelni magát. Már kb 3 éve használom ugyanezt a verziót (2.5) de még egyszer sem csinálta ezt, szépen működött. Ha megpróbálom frissíteni azt írja ki, hogy “No update necessery”. Mi lehet a baj?” Forrás >>

Fél óra kellett, mire összeszedtem magam annyira a padlóról, hogy képes voltam ide bemásolni ezt a szöveget.

Minap olvastam egy felmérést, hogy a számítógép felhasználók 2 évig kezdőnek számítanak, akkor is, ha napi 3-4 órát használják a gépet. Egyszerűen 2 év kell ahhoz, hogy olyan szintű rutinra tegyenek szert, ami már a gondolkodásmódjukon is nyomot hagy, reményeim szerint pozitív irányban.

A kérdés feltevője 3 éve használja az általa preferált, 2.5 verziószámú NOD32-t. Tehát már túl van a 2 éves kezdő státuszon, de a gondolkodásmódjára sajnos valahogy mégsem sikerült hatást gyakorolnia ennek az időszaknak.

3 év alatt egyszer sem találkozott valószínűleg azzal a hírrel, mely szerint az elavult, feltört, kalózverziók használóit nem szolgálja ki teljes körűen a gyártó, mert valahogy azt senki nem szokta szeretni, ha lopnak tőle. Persze nem vagyunk egyformák, van akik számára ez a nyilvánvaló, van akik számára meg valami más.

Ezúton üzenem a kalóz verziókat használóknak: minden, közkézen forgó feltört verziót sajnos – szerintem sajnos – nem lehet kiszűrni, de senki ne ringassa magát abban a hitben, hogy a fejlesztők nem dolgoznak folyamatosan ezen a problémán. Szépen sorban kiiktatnak minden kalóz verziót a rendszerből, ma ezt, holnap azt…

A Sicontact Kft., a NOD32 magyarországi disztribútora elnézően és megértően szokott nyilatkozni a kalóz verziót használókról, sőt, a jóhiszeműeknek még segítenek is olykor a problémáik megoldásában. Ők sokkal kedvesebben állnak ehhez a témához, mint én.

Én azt vallom, hogy az a felhasználó, aki huzamosabb ideig, évekig kalóz verziókat használ, és nem átall még panaszkodni is a nem tökéletes működés vagy a hirtelen leállás miatt, azzal a felhasználóval én szóba sem állnék! Mindenki követ el hibákat, bárkinek lehet szüksége olykor átmeneti megoldásokra, de ekkor nincs helye reklamációnak, számonkérésnek.

A kérdés feltevőjének csak pár percig kellett volna elgondolkodnia azon, hogy mi lehet a probléma, hogy esetleg, ha még maradni szeretne a feltört verzió mellett, akkor egy másikat kellene keresnie (ha már lúd, legyen kövér)…

Az egésszel az a bajom, hogy mivel foglalkozom kezdő felhasználókkal, és tanítom is nekik a feltört verziók hátrányait, jönnek ezek a kérdések, és persze hozzájuk a válaszok, amik szinte legalizálják ezt a vonulatot a felhasználók gondolkodásmódjában. Az ilyen témák rendszeres megjelenése azt a látszatot kelti, hogy ez egy normális dolog. Hát nem az!

Az otthoni felhasználók azt használnak, olyan verziót, amit csak akarnak, soha, senki nem fogja rajtuk számon kérni. De azok, akik tudatosan használnak tört verziókat, azok maradjanak csendben, bújjanak meg a homályzónában, ha nekik az a kellemes hely, és ne jártassák a szájukat!

Nem, nem kell vásárolni!
Lehet regisztrációval évekig ingyen használni szoftvereket – Avast, AVG – de ha valaki ragaszkodik a NOD32-höz, akkor legyen már annyi vér a pucájában, hogy összeszedi legalább a diákigazolványos verzióra azt a pár ezer forintot!

Ha már van eszünk, akkor használjuk is, nem?

Meddig akarsz még szenvedni a lassú géped miatt? Van megoldás, ráadásul könnyű és gyors! Kattints ide, és nézd meg, hogyan tudod begyorsítani a gépedet saját kezűleg!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

10 hozzászólás so far:

 1. Gabriel, igen, én is úgy láttam, hogy kezd kifejlődni a kultúra – vagy csak olyanokat vonzottam be, akik kulturáltak :) -, de a gyakorikerdesek.hu például tele van azzal, hogy: Honnan tudok kódot letölteni ehhez és ehhez?

  Olyan kérdés nincs, hogy: hol találok egy forgalmazót?

  Mert a kérdésekből ítélve keresni sem tudnak a felhasználók, ergo kérdeznek inkább…
  Tehát ez jelzés értékű..
  A google kereséseket meg már meg sem említem.. inkább írok róla :D

 2. Úristen:D Ki ez az elvetemült aki képes egy Nodot “lopni”. Nodnál nem tök mind1, hogy friss updatel nem talál semmit vagy régivel? Jajj vicces emberek vannak manapság:D “ha már lúd, legyen kövér”-> Ahogy írta kedves Rita is. Ha már tört, akkor legalább valami vírusírtó legyen ne vmi vírusírtónak titulált, helyfoglaló akármi:D Bankot se érdemes egy ezresért kirámolni:D Úristen…

 3. Hogyan kell a NOD324-est frissiteni??
  Mi van akkor .amikor az ikon narancssárga lesz??
  Köszike várom Kedves válaszod e-mail cimemre.

 4. Gyerekek… nyugodtan nevezzetek ahogy akartok, én is “lopom” a nod32-t és kijelenthetem, hogy továbbra is “lopni” fogom !!!!!!!!!

 5. Persze, persze, milyen csúnya dolog is a feltört ingyenszoftvereket használni. Csak az a baj, hogy az bolti áruk valahogy nincs arányban a hazánkban honos éhbérekkel. Ezt valahogy mindig elfelejtik a gyártók is, a kereskedők is, és a milliárdokkal játszadozó országvezetés is. Egyáltalán tudják a nagyokosok, hogy mennyibe kellene kerülnie az egyes szoftvereknek ahhoz, hogy úgy érezzük a vásárlás terhét mint egy amerikai, vagy egy német? Megmondom: NOD kb.500Ft; Windows kb.3000Ft; Totalcommander kb.200Ft, stb. Ennyit bármelyik 60-70 ezer Ft-ból élő kollégám is szívesen kifizetne, köztük én is. Használjunk legális szoftvert? Rendben, majd ha megtudjuk venni. Ennyi.

 6. gampa, kérlek a jövőben vedd figyelembe, hogy ez a felelős gondolkodású felhasználók oldala, ahol a “mindenről a kormány tehet” mentalitás nem divat.

  Ha napi egy kávé árát nem éri meg az, hogy fokozottabb a biztonság a gépeden, akkor nem éri meg és kész, de ne fogd a bérekre (sokaknak munkája sincs, mégis megveszik!), meg a magyarok “helyzetére”.

  Köszönik szépen az emberek, megveszik, amit akarnak… Ahogy időből is, pénzből is főként arra jut, amire akarjuk. Ha nem akarod, hogy erre jusson, elfogadjuk. De ne hivatkozz “helyzetre”, mert az nincs, csak a gondolkodásmódodban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.