NOD32 és Windows 7 – már jóbarátok

Személyes megjegyzésem: épp most értünk haza a nagykerből, ahol rákérdeztünk mindenre, ami Windows 7-tel kapcsolatos, de minden kérdésünkre ez volt a válasz: nem tudjuk, majd október végén…

Szóval még titok, mennyibe fog kerülni, mikor fog megjelenni, hogyan lehet költséghatékonyan átállni, és a többi, felhasználókat mozgató kérdés. De amint lesz valami konkrétum, azonnal jelentkezem!

***

A Magyarországon is piacvezető NOD32 Antivirust gyártó ESET bejelentette, hogy minden Windows alapú terméke kompatibilis az október második felében megjelenő új operációs rendszerrel.

Több Windows, egy ESET :)
Több Windows, egy ESET :)

Az ESET bejelentette, hogy a Magyarországon piacvezető NOD32 vírusirtót és az ESET Smart Security integrált biztonsági programcsomagot is beleértve teljes Windows alapú termékskálája kompatibilis a Microsoft új operációs rendszerével. Így a rejtett fertőzések felismerésére kifejlesztett ESET SysInspector, a cég ingyenes online vírusirtója, valamint a vállalati környezetben távadminisztrációt ellátó ESET Remote Administrator is használható Windows 7 platformon.

Az ESET vezető szoftverfejlesztője, Richard Marko szerint csupán kisebb módosításokra volt szükség ahhoz, hogy a programok teljes körűen kompatibilisek legyenek az új operációs rendszerrel. Ezek a módosítások elsősorban a Windows 7 működéséhez szorosan kapcsolódó önvédelmi, és a rootkitek elleni védelmet biztosító, úgynevezett Anti-stealth technológiát érintették. Az ESET szakemberei azt tanácsolják, hogy a Windows 7-re áttérő felhasználók a legfrissebb telepítőcsomag letöltésével telepítsék újra a használt programokat. „Várhatóan sokan térnek majd át a Windows 7-re Magyarországon is, így az új operációs rendszerrel való kompatibilitást kiemelt feladatként kezelte az ESET. A végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően a Windows 7 felhasználói is maradéktalanuk élvezhetik majd a termékeink által nyújtott biztonságot” – mondta el Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

Interjú Richard Markoval, az ESET vezető szoftverfejlesztőjével

Mennyire volt nehéz elérni, hogy az ESET termékei teljes mértékben támogassák a Windows 7-et? Milyen változtatásokra volt szükség?

A Windows 7 Vista platformon alapul, amellyel már korábban is kompatibilisek voltak a termékeink. Nem volt szükség tehát jelentős változtatásokra, csupán az operációs rendszer működésébe szorosan integrált önvédelmi és Anti-stealth technológiákhoz kapcsolódó funkciókon kellett módosítanunk némileg. Szintén újdonság, hogy a Windows 7 új hálózati szolgáltatásai miatt a tűzfal szabályokat ki kellett bővítenünk.

A Windows 7 biztonságosabbnak mondható, mint az elődei? Az ESET termékei hogyan egészítik ki az operációs rendszer biztonsági szolgáltatásait?

Már a Vista is tartalmazott jó néhány olyan újítást, melyek célja az operációs rendszer biztonságának növelése volt. Azonban ezek az újdonságok sok esetben visszafelé sültek el, mert a felhasználók egészen egyszerűen kikapcsolhatták a fontos védelmi mechanizmusokat. A Windows 7 igyekszik elkerülni az ilyen és ehhez hasonló helyzeteket, és próbál javítani a felhasználói élmény egészén. Az ESET termékei továbbra is magas szintű védelmet biztosítanak a károkozók ellen, és el nem hagyható módon egészítik ki az operációs rendszer által nyújtott biztonsági megoldásokat.

Vezető szoftverfejlesztőként mit gondol a Windows 7-ről?

Azt gondolom, hogy a Windows 7 operációs rendszernek, mint a közömbös fogadtatásban részesült Vista utódjának jó esélye van a sikerre. Egy komplex szoftver későbbi verziófrissítései ugyanis általában már nem tartalmazzák a kezdeti hibákat, és a megkívánt beállítások optimalizálására is volt ideje a Microsoftnak.

Meddig akarsz még szenvedni a lassú géped miatt? Van megoldás, ráadásul könnyű és gyors! Kattints ide, és nézd meg, hogyan tudod begyorsítani a gépedet saját kezűleg!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

15 hozzászólás so far:

 1. HEllo

  Elnézést az offolásért de egy nagyon fontos dologban szeretnék tanácsot kérni.
  Nem rég egy MSN vírus került a gépemre az alábbi linkről alboabiz.com/ana.JPG

  Az alábbi üzenetet írja ki
  “Created with unregistered version of PicturesToExe – wnsoft.com”

  “This text will be removed after you register to copy of PicturesToExe”

  ÉS egy csodálatos kis képet rak ki minden win induláskor,ami egy félig meztelen nőt ábrázol.

  Elhelyez egy dana.exe fájlt a documents and settings/user(mindenkinek más)/application data könyvtárban és hiába törlöm ki minden indulásnál újra rakja.

  Valószínűleg beírta magát pár helyre talán még a registrybe is. Mivel nem tudom a vírus nevét képtelen vagyok eltávolítani azt,(valószínűleg nem dana,mert abból kizárólag egy fájlt tesz fel.

  Sajnos google nem hozott eredményt és a virustotal.com-on is csak a mcafee egy vállalati verziója adott valamiféle találatot,de sajnos ennél tovább nem jutottam,mivel ezt nem lehet letölteni,kizárólag a virustotal.com.on van motorja ami elérhető.

  Valószínűleg teljesen új vírusról van szó,kérem ha tud segítsen mert tanácstalan vagyok az eltávolításában.

  Általában millió helyre írják be magukat,tehát ha nem ismeri fel a vírusirtó,manuálisan szinte lehetetlen eltávolítani.

 2. Háj!

  Ha esetleg kikapcsolnád újraindítás előtt a rendszer-visszaállítást(előtte nyírd ki manuálisan az exe-t)…..aztán mondjuk lefuttatnál egy CCleanert hibás registry bejegyzések,és hiányzó DLL-ek után kutatva,ráadásul átnéznéd az Automatikus Indítás fül alatti dolgokat is,akkor elpusztul.
  Ha nem….de szerintem igen.

 3. Megvolt :) sajna ennél kicsit bonyolultabb lesz a dolog. Arra tippelek hogy valamilyen néven beírta magát a rendszer fájlok közé és onnan másolja vissza az application datába,de sajna amíg nincs róla semmi infóm,nem tudom mit keressek,és itt sajnos a vírusirtók tudománya véget ér. :( Ha a virustotal.com nem jelzett akkor valóban új…. Na meg hát arról nem is beszélve hogy a legnagyobb nevekkel én is végignézettem a gépet. Mondjuk a csaj nem rossz,csak ne lenne rajta a sok háztartási lom :P….na jó ez már csak fekete humor.

 4. Talán még próbáld meg a Process Explorert is,azzal ki lehet okoskodni,hogy mi,honnan,hová,mitől.
  Hátha így meglesz a kis piszok.Sokszor egy ilyet megtalálni hosszabb mint a T-39,de épp ez benne a jó.
  Egyszer vagy 6 órát szenvedtem valami hasonlóval,de lement a szemétje!
  Ja a Wise Registry Cleaner is elég alapos,főleg,ha közvetlen az exe kitörlése után futtatod le.
  Hátha..
  Ez a “ha nem látom,hiába mondod” esete,de remélem tudtam segíteni.:)
  Hi!

 5. Köszönöm mindenkinek a segítséget,megoldódott,igaz formázással :P

  Sajnos most egy olyat fogtam ki ami majdnem kifogott rajtam.

  UI: A kommenteket ha DéDé is beleegyezik le lehet venni,ne foglalják a helyet,úgy is OFF téma volt.

 6. Megint egy off, ez most azzal kapcsolatos, hogy esetleg lehetne egy cikket összeállítani ha Rita is tapasztalta azt amit, én egyre több magyar honlapon tapasztalok, nevezetesen egy pdf file próbálna letöltődni a gépemre, ami adobe acrobatban gondolom valami javascriptet futtatna, bár ezt inkább nem próbálom ki

  az ilyen honlapok kódjában egy orosz linket találtam eddig valahol a kód legelején most épp egy cég honlapján az oldal közepén találtam meg, egy php scriptre hivatkozik a link…

  Valaki más esetleg találkozott ilyennel?
  Eddig én főleg magánhonlapokon, de most egy cég honlapján is “összefutottam” ezzel…

 7. hali
  nem nyitunk egy témát a win 7-nek?
  kicsit haldoklik ez az oldal, feldobhatná, a mki megosztja a tapasztalatait. én most telepítettem, de azt hiszem vissza fogok váltani a vistára. igen, a vistára.

 8. windows vista az nem er semmit.csak a tema jok a rendszer katasztrofa.sőt nagy a kővetlmény . nagyo lasu rajta a pograjm futatasa.
  windows 7 edig még nem ismerta még fel a hibait. nincs vele semmi gond sem.
  by ATI BT 95

 9. Szia Rita, rég írtam:) Az én hozzászólásom nagyon is ON! Tudom cáfolni a cikket simán. Próbáld ki, és meglátod igazat mondok. Telepíts fel 64 bites Win7-re a legújabb elérhető ESET Smart Security 4.0.467 XP_2000_Vista_Win7 64bit-et. Csinálj rajta egy megosztott mappát. Egy másik gépről a hálózatban próbálj csatlakozgatni hozzá. És lám a Win7-es gép megosztása el-el tűnik, nem lehet csatlakozni rá. Sima Antivirussal minden ok.

  Pár cikk, hogy másnak is sikerült reprodukálni:

  http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=150327
  http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=249884

  Szóval nem kell rögtön hinni sem Esetéknek.

  Vagyis, aki Win7-et használ, egyenlőre kerülje a Smart Security megoldást, sima Antivirust használjon.

  Remélem korrekt, és pontos voltam…

 10. Antivíruskommandónak igaza van. Az ESET termékeket hanyagolni kell, már régóta csak a valamikor valóban jó termék hírnevéből élnek. Négy-öt éve tart a folyamatos hanyatlásuk, érdemben nem tudnak már igazából beleszólni semmibe. Az elért különféle díjaik pedig olyan teszteken születtek például, ahol ők voltak a fő szponzorok is. Ismerősök is egymás után szedik le a gépeikről, mert katasztrofális a mutatott teljesítménye, felismerési és pláne a kártevő-eltávolító képessége. Bármelyik ingyenes antivírus jobb megoldásnak látszik helyette. Kár érte, valamikor valóban jó vírusirtó volt. Abban az időben a legjobb szakemberek távoztak tőlük (pld. a Sunbelthez), náluk meg is látszik a fejlődés. Ideje lenne ébresztőt fújni, mielőtt végleg befuccsol az üzlet, mert ez így tovább sokáig nem tartható.

  Üdv.: Imre.

 11. Imre, “dicséretes”, hogy a szubjektív véleményed alapján – ami, ahogy látom, érzelmektől sem mentes – így leírsz bármilyen terméket.

  Fontos tudni: mind a pro, mind a kontra oldal véleményvezéreit az érzelmeik viszik leginkább arra, hogy kinyilvánítsák a véleményüket.

  Engem is. Szeretem az eset termékeket. Szeretem ezeket eladni, mert szélsőséges esetektől eltekintve més sosem okoztak csalódást sem az ügyfeleknek, sem nekem, mint felhasználónak.

  Szeretem a sicontact-ot is.
  Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy amikor érzelmileg két táborra oszlik egy felhasználói közösség, akkor minden logikusnak tűnő érv mindenkit a saját hitében és tapasztalatában, meggyőződésében erősít meg.

  Engem abban, hogy még jobban szeressem: hiszen nem találkoztam az általad leírt, általad általánosnak vélt problémával. Tehát nekem van igazam.

  Aki meg úgy vélekedik, mint te, az meg arra bólint rá, amit mondasz: igen, ő is azt tapasztalta.

  Egyik tábor sem fogja átállítani a másikba az ellenkező tábor egyetlen képviselőjét sem.
  Nyugodjatok bele: nincs racionális gondolkodás, nincs logikus döntés, nincsenek észérvek. Csak érzelmek vannak, és ezt mindenkinél tiszteletben tartjuk.
  A más terméket szeretőknél is.

  Ehhez a kiindulási ponthoz viszonyítva kérem folytatni a jövőben a kommunikációt! Köszönöm!

  Röviden megfogalmazva: no fika! :)

 12. Jómagam is csipázom az Eset termékeket. A leírt megfigyelés csak reagálás a cikkre, hogy nem teljesen igaz. De sima Antivirussal minden ok Win7-en is. Kedves Emerico! Rakj rá egy mai viszonylatban lasabb (2ghz-es celeron cerka, 512mb ram)gépre egy AVG-t, és használd pár órát:)

 13. Krisz23-ra válaszolva!

  Nekem is a dana.exe a hibás :D
  De rájöttem…
  1. Törlöd a dana.exe (documents and settings/user(mindenkinek más)/application data könyvtárban)

  2.Létrehoztam a dana.exe helyén (documents and settings/user(mindenkinek más)/application data könyvtárban ) egy dana.txt-t,amit át kell írni Total Commanderbe dana.exe-re,majd írásvédetté tenni :D

  remélem segítettem..
  bb all

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.