A lustaság fél egészség

Tegnap, mikor összeállítottam a Gy. I. K. oldalt, azt találtam írni egy helyen, hogy én lustább vagyok annál, mintsem, hogy ugrálni kezdjek, mikor valami új pánikroham tör a felhasználókra egy-egy vírus, vagy akár új vírusirtó megjelenésekor.

Lusta vagyok ahhoz, hogy felborítsam a napirendemet egy probléma miatt.

Túlságosan kényelemszerető vagyok ahhoz, hogy fárasszam magamat a fórumok böngészgetésével, hírlevelek olvasgatásával, és az össz-internetes vélemények megcsócsálásával.

Nem akarok butaságot beszélni, de körülbelül fél év kihagyás után, múlt héten néztem el újra olyan fórumra, ahol vírusirtókról beszélgetnek a résztvevők. Durva vélemény következik: lezsibbadt az agyam az ott olvasottaktól.

Mai napig ha valaki tüzet akar felszítani, elkezdi szidni az egyik vírusirtó-terméket – mert ilyen, meg olyan, meg így marketingeznek, meg nyomulósan reklámoznak, meg satöbbi – és erre természetesen mindig megjelenik a másik tábor, akik meg körmük szakadtáig védik a szidott terméket.

Már megszokhattad, hogy szeretek az autóiparból hozni példákat, most is ez jön: milyen dolog az, mikor valaki elkezdi ócsárolni mondjuk az Opelt? Egyből bekapcsol a hallgatóknál/olvasóknál a szolidaritás faktor, és kész a veszekedés, mert akkor is ellent mondanak egymásnak, ha amúgy külön-külön még egyet is értenének.

Mire jó ez? Semmire.

Miközben ezek a parázs, sehova sem vezető viták zajlanak, aközben még mindig ezrek, tízezrek szenvednek a vírusok okozta problémáktól. Újra és újra. Eközben pluszban még ezrek lépnek az internetre – csak itt Magyarországon! – életükben először, és jutnak gyorsan a pokol tornácára mindenféle képzettség és védelmi szoftverek nélkül.

Lusta vagyok ahhoz is, hogy vitázzam.
Elkényelmesedtem, élvezem, hogy nincs problémám. Lusta vagyok utólag sápítozni, én inkább előre szeretem letudni a dolog oroszlánrészét.

Úgyhogy beszéltem a Mikulással, hogy tegyen már valamit annak érdekében, hogy Te is lustulhass picit. Hogy ne a tűzoltással kelljen foglalkoznod, hogy ne kelljen hétről-hétre valami új vírusirtót kipróbálnod, hogy ne kelljen a fórumok parttalan vitáit olvasnod, hogy ne kelljen állandóan a vírusvédelemmel foglalkoznod.

Legyél itt reggel 9-kor holnap, fényesítsd ki a csizmádat, mert akik a holnapi nap folyamán vásárolják meg a 10 holtbiztos tipp vírusvédelmi tanfolyamot, azok között 5 darab 1 éves Eset Smart Security licenc-et fogok kisorsolni.

Ezt az akciót főleg azoknak ajánlom figyelmébe, akik lusták megvásárolni a licenc-et, jobban szeretik megnyerni :)

Sorsolás vasárnap, a sorsolást és a nyertesek nevét videón fogjuk közvetíteni, a nyereményeket postán és e-mailben küldjük, a tanfolyam ellenértékének beérkezése után!

Nyitás holnap reggel 9-kor, zárás holnap éjfélkor. Részletek és részvételi feltételek a holnap reggel 9kor megjelenő speciális oldalon, értesítést a feliratkozottak kapnak!

Na, mit szólsz? Szeretnél nyerni egy Eset Smart Security licenc-et?

Meddig akarsz még szenvedni a lassú géped miatt? Van megoldás, ráadásul könnyű és gyors! Kattints ide, és nézd meg, hogyan tudod begyorsítani a gépedet saját kezűleg!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

2 hozzászólás so far:

 1. Szia Rita!

  Úgy látszik elhamarkodtam az ESET Smart vásárlást. Sajna a 30 napos próbaverzióm szerdán járt le. Lusta dög lévén nem vettem a fáradtságot, hogy elötte tájékozódjak honnan tudom majd megvenni, így mikor már pirosan jelezte, hogy nem védi se tűzfal se semmi a gépem, gyorsan kellett cselekednem.

  Felmentem a blogodra körülnézni, hogy miként tudnám gyorsan megrendelni Tőled. Nem mondhatom, hogy nagyon alaposan körülnéztem, mert nem találtam semmilyen megrendelési lehetőségre utaló jelet. Siettem, így felmenetem az ESET oldalára és onnan rendeltem meg :(

  Szánom-bánom bűnöm, de akkor is ez az igazság. Tegnap már meg is kaptam a licenszemet így visszamondani sem tudom már.

  Jövőre szeretném tőled megvenni az éves védelmet, addigra kinyomozom miként tudok rendelni tőled! :)

  Viszont cserébe a többieknek felajánlott Mikulás ajándékért nézd meg az alábbi linket kérlek!

  Jó tett helyébe… :)

  http://trl2.tv/View/?v=b06694b7170e448ab2487fb6e1cedd7b

  Kellemes Mikulást mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.