A vírusirtókról szóló fórumhozzászólások minőségéről

Most érkezett egy hozzászólás, Attilától, amire rögtön megindult az agyam(ban a vér) :)).

Beleolvastam a fórumtopikba, és elnézést, de most cseppet sem leszek nőies…

Az első és legfontosabb észrevételem minden olyan fórumról, ahol nicknevekkel felfegyverzett tizenévesek osztják az észt a vírusirtókról: hurrá, de jó, hogy végre ilyen is van! ;)

Nagyon szívesen megnézném, mit mondanának, mit ajánlanának egy ügyfélnek, szemtől szemben, tétmeccsen, amit valóban lehet használni, ami megállja a helyét, és nem a szubjektív, ki tudja, mire alapozott véleményüket tükrözi.

Amit ezzel mondani szeretnék: fórumon, főleg név nélkül mindenki a pillanatnyi lelkiállapotának megfelelő információt löki, és a fórumokon egyetlen fontos dolog van: nem, nem az INFORMÁCIÓ, hanem a “tartozni valahová” érzése. Ezért az érzésért, ennek szinten tartásáért sok mindenre képesek az átlagfelhasználók, főleg IT témában.

Kb. 2 éve nem nézem az IT fórumokat, még akkor sem, ha keresek valamit. Bődületes hülyeségtől kezdve a rosszindulatú ferdítésekig, a veszekedésbe torkolló “de akkor is ez a legszarabb” párbeszédekig van minden, de legfőképpen hasznos infó nincs.

Az utóbbi két évben a korrekt információáramlás áttolódott a blogokra, mindenki, aki ért a témához, szakértője valamilyen területnek és valóban szeretné átadni a tudását, az blogot ír. Természetesen tisztelet a kivételnek, és az elhivatott, valóban szakértő – csak épp a sok felesleges hozzászólás között eltűnő – fanatikus segíteni vágyóknak!


Nem csak a vírusirtók körül megy a hacacáré, ugyanez megfigyelhető hardverek és egyéb szoftverek köré csoportosuló témáknál is, de valahogy a vírusirtók topikjaiban szokott leginkább izzani a levegő. Hogy miért? Azért, mert az önjelölt vírusirtó guruk addig sem jutnak el tudásban, hogy rájöjjenek arra, nem a vírusirtón múlik a dolog oroszlánrésze, hanem azon a fránya felhasználón, és mivel tudás nélkül érvük sem lehet, ezért előbb-utóbb átcsapnak fikázásba, veszekedésbe, parttalan vitákba.

Amíg abban hisznek, hogy a vírusirtó az űberkirály mindentudó csodaszoftver, addig azt is fogják mondani, és addig számukra létjogosultsága is van az olyan fórumtémáknak, ahol a “melyik a legjobb vírusirtó szerintetek, mit használjak?” kérdés legalább egyszer előfordul. Ilyenkor mondja mindenki az okosságait, amit abszurd módon szubjektív, ugyanis közben még relatív is. (Közben feltalálok itt valami fura, sokadik dimenziós viszonyrendszert is? ;))

Akik ismerik a 10 holtbiztos tippet, azok tudják, hogy alaphangon is 45 darab, nagyon fontos előírásnak kell megfelelnie a felhasználó viselkedésének és szokásainak, és ebből kb. 4 vonatkozik a vírusirtókra. Gratulálok a vírusirtókról szóló topikoknak: sikerül kivesézni az felhasználókra vonatkozó teljes témakör alig 10%-át! Hurrá, hogy végre vannak ilyenek is…

Senki nem születik profi felhasználónak, de az nem mindegy, hogy honnan szeded össze az alapokat! Mi összeszedtük és egy anyagba rendeztük a legfontosabb, leglényegesebb, leghasznosabb tudnivalókat, a PC Start anyagban. Kattints ide, és nézd meg a részleteket>>

Vidi Rita

Vírus Kommandó Blog

Kapcsolódó bejegyzések:

4 hozzászólás so far:

  1. Fórumok? Ezekről a fórumokról meg van a saját bejáratú külön véleményem és ha csak lehet nagy ívben elkerülőm őket! Nagyon tudnak “észt osztani”! Nem tisztem senki mellett kiállni, vagy éppen kardoskodni, de muszáj kinyilvánítanom egyetlen véleményt. Ezt a blogot érdemes figyelemmel követni, mivel teljes egészében átbogarásztam és itt nincs “átverés”, csak nyílt és pontos leírás. fontos, hogy itt nem a magamutogató forma és okosság osztás zajlik, hanem tényleges, tapasztalatokon megalapozott leírások találhatóak.

  2. Kaspersky Internet Security 2010

    EZ A VIRÚS IRTÓ FAJTA JÓ VAGY AZ ESET NOD 32 JOBB KÉREK SZÉPEK VÁLASZOLJATOK RÁ

    NEKEM AVAST 5 30 NAPOS VERZIÓ VAN FENT DE MÁS FAJTA VIRÚSIRTÓT KI SZERETNÉK PROBÁLNI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.