Avast, Nod32, Kaspersky? Melyiket szeressem?

A cím nem elírás. Nem csak egy egyszerű választásról és aztán használatról lesz szó, hanem a bizalomról, ezáltal érzelmekről, és ezáltal akár szeretetről is.

Az biztos, hogy aki már jó ideje használ valamilyen vírusirtót, és a helyzetet is megtanulta kezelni (megelőzni a vírusbajokat), az már elég nehezen vált át másik gyártó termékére.

Egyrészt a kényelem, másrészt a megszokás, harmadrészt pedig az újtól való félelem is közrejátszik ilyenkor. Na meg az, hogy fogalmad sincs, mi fog történni az átmeneti, átszokási időszakban. Így maradsz a réginél.

Ez teljesen természetes dolog, de időről-időre, mások hatására; blogok, fórumok, hírek hatására elgondolkodsz azon, hogy vajon a legjobb döntést hoztad-e, amikor kiválasztottad AZT, ami éppen védi a gépedet.

Mivel pénteken felvetettem pár szempontot, amelynek segítségével közelebb kerülhetsz a jó választás lehetőségéhez, néhány olvasóm kimondottan konkrét javaslatokat vár tőlem: milyen gépre melyik vírusirtót ajánlom a három kedvencem közül?

Itt most csak a gép paraméterről lesz szó, a konfigurációk karakteréről, tehát semmi másról (sem Rólad, sem arról, hogy mire használod a gépet).
(Sajnos táblázatot most nem tudok beszúrni, ezért kép formában kapod, de egyébként táblázat:))

Vírusirtók táblázat
Vírusirtók táblázat

Milyen géphez, milyen vírusirtó illik?

Egy kis magyarázat a táblázathoz:
Az ideális memóriafelszereltséget úgy kell érteni, hogy ez a minimum. De nem akartam mégsem azt írni, hogy “minimum”, mert ha valaki csak a képet találja meg a neten, akkor azt hihetné, hogy a vírusirtónak kell annyi memória. Nos, nem. Úgy kompletten, az egész dolgot nézve (holisztikusan), mondom azt, hogy ha ezt-azt-amazt használod, akkor ennyi-annyi-amannyi memória mindenképp legyen a GÉPBEN. (Ha nincs annyi memória, amennyit írtam, akkor sincs katasztrófa, de akkor már egészen biztosan észreveszed, hogy van egy vírusirtód a háttérben.)

További magyarázatok:
Kaspersky AV/IS jelentése: Kaspersky Antivirus / Internet Security
Ez a leggépigényesebb a három közül, viszont tud is annyit, hogy ezt a gépigényt természetesnek tekintjük. Bár most csak a gépről van szó, azt is hozzáfűzném itt és most, hogy a “leg-felhasználó-igényesebb” is a Kaspersky, tehát ehhez kell a legtöbb odafigyelés, tapasztalat, tudás is. (De ezt meg is hálálja.) Alap beállításokon is kiválóan működik, tehát teljesen amatőröket sem zavar meg, de alap beállításokon manapság nem lehet hagyni egy védelmi szoftvert.

NOD32/ESS jelentése: NOD32 vírusirtó, vagy Eset Smart Security.
Ezt a két védelmi szoftvert javaslom már a legrégebbi gépekre is, hiszen ezeknek a legkisebb az erőforrás igénye. Ez nem véletlen: folyamatosan úgy fejlesztik, hogy az soha ne menjen a gyorsaság és a pontosság számára. (Én most ESS-t használok.)

A AVAST egy kicsit kakukktojás, ugyanis csak azért nem ajánlom a régebbi, lassabb gépekre, mert bizonyos beállítások kérdése az, hogy mennyire foglalja az erőforrásokat. Gépigényben közelebb áll a NOD32-höz, mint a Kasperskyhez. Ügyes, kicsike:).

Felhasználói szempontból is nézzük meg, ha már itt vagyunk: jelenleg az Avastot a legkönnyebb kezelni, aztán következik a NOD32 és nagytestvére az ESS, aztán jön a sorban a Kapersky Antivirus, és hátul “kullog” a Kaspersky Internet Security, a beállításokat illető könnyedséget tekintve.

Az Avast tulajdonképpen nem bonyolultabb, mint egy médialejátszó program, ráadásul szemléletes ikonok segítenek az eligazodásban. Viszont van egy kis “hibája”: alig lehet tőle megszabadulni. Ha el akarod távolítani, akkor csak a Vezérlőpult, Programok telepítés, törlése részlegben tudod ezt véghezvinni.

Ebből a szempontból második helyen a NOD32 és testvére végeztek: a 3.0-ás verzióval kissé bonyolódott a beállítás, bár az áttekinthetőség megmaradt. Viszont elég sok beállítási lehetőség rejlik benne, ráadásul már fel-felbukkannak bizonyos szakszavak, amik egy otthoni felhasználót esetleg megzavarhatnak, de az tény, hogy muszáj megfogalmazni a dolgokat, mert anélkül csak “Öööö”, meg az “Izé” maradna:). Ez egy piacvezető szoftvernél elég furán hatna, elismerem.

A Kaspersky-nél néha még én is hajlamos vagyok eltévedni a beállításokban. Az biztos, hogy az időt rá kell szánni az első beállításra, az Internet Security esetén pedig a tűzfal betanítására akár napok is “elmennek”, de utána többé nem kell vele foglalkozni. (Maximum kicsit visszavenni a brutális védelmi szintből, ha online akarunk játszani, vagy hasonlók.)

Végezetül azt fűzném hozzá, hogy bármelyiket is választod, bármelyiket is szereted, ne elégedj meg a vírusirtók nyújtotta biztonságérzettel. Önmagában egy szoftver sosem ad 100%-os védelmet, tökéletesre a védelmi szintedet, csak Te magad, a tudásod, odafigyelésed által fejlesztheted>>(Kattints ide, ha még nem csináltad végig a szintfelmérő tesztünket!)

Meddig akarsz még szenvedni a lassú géped miatt? Van megoldás, ráadásul könnyű és gyors! Kattints ide, és nézd meg, hogyan tudod begyorsítani a gépedet saját kezűleg!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

49 hozzászólás so far:

 1. Kedves Rita!

  Köszi az ismertetőt. Mivel mi nemrég költöztünk, csak most fogjuk bevezetni otthon az internetet, Windóz XP-hez. Az előfizetés részeként az Invitel bónuszba odacsomagolja a VirusBuster Easy nevű féregirtót is. Itt a dicshimnusz róla:
  http://www.invitel.hu/Nyitooldal/LakossagiSzegmensFo/virusirto

  Kérdésem, hogy szerinted érdemes ezt rögtön lecserélni pl. a Nod32-re? Mondjuk, ha csak a méretet nézzük, ez a víruszbaszter keaton a 64MB igényével nem tűnik vmi komolynak…

  Üdvözlettel:
  András

 2. András!
  Jajj, de nem szeretem az ilyen kérdéseket:)
  Mert most jöhetne az, hogy “A Virusbuster nem jó, mert…”.
  Vagy jöhetne az, hogy “Én csak ezt meg azt meg amazt ajánlom, mert…”.
  Ez helyett mást ajánlok, és a cikkben leírtakon kívül több áradozást nem írok le: nézd meg ezt a linket
  http://www.viruskommando.hu/blog/?page_id=153
  És rá fogsz jönni, hogy egy szoftver az csak egy szoftver…

 3. Nagyon szépen köszönöm ezt a profi, és mégis laikus számára is érthető, egyszerű szakvéleményt! Végre valaki, aki így is tud közelíteni (mint szakember) a témához!!
  Másik: kérdésem van, nem pont ezzel kapcsolatban: most vettem új gépet, jogtiszta XP-vel, minden jogtisztával. És beüzemeltem az Outlook Express-t és az Outlook-ot is (később elmondom, miért mind a kettőt). Előre is szeretném megjegyezni, hogy az előző gépemen semmi de semmi problémám nem volt az OE-vel. Az új gépemen viszont szinte minden e-mailt (kb. 1-2 %-os kivétellel) duplán érkeztet, bárhonnan jön! Teljesen mindegy neki, hogy milyen szerver, milyen postafiók, egyszerűen minden e-mailt (a privátokat is) duplán kapom!
  Már minden informatikus ismerősömet szétszekáltam ezzel, – de spriccelnek már a téma elől is, hogy Outlook… (nem tudom, miért??) :))
  Szóval ha megkérhetnélek, légyszíves, adj tippet, mi lehet a probléma, mert küld-fogad pill. alatt a levelezőm, “csak” mindent duplán. És én kicsit félek attól, hogy esetleg az én leveleim is duplán mennek kifelé – bár eddig még senki nem jelzett vissza.
  Előre is köszönöm a választ, és kívánok ezúton is Nektek jó egészséget, további sok sikert, sok-sok szépet jót: ANi.

  U.i.: GYÖNYÖRŰEK VAGYTOK A KISTÜCSÖKKEL!! Nyugodtan indulhatnátok baba-mama szépségversenyen, biztosan befutók lennétek!!

 4. Kedves Mindenki!
  Én a gyerekeimtől örökölt kb. 6.éves XP.t használok 2 éve.Ebben a gépben volt Panda, AVG és más fajta ingyenesen letölthető vírusirtó több kevesebb sikerrel.Egy éve avast4.8 home típust használok. Elmondhatom, hogy az egy év alatt, egyetlen vírust kellett karanténba zárni. De meg kell jegyeznem azt is, hogy mind azt amit a Ritától a vírus írtással és ellene való védekezésről tanultam azt igyekszem maradéktalanul betartani.
  Igy válik teljes egésszé a virusírtó és az ellene való védekezés témája.
  Köszönöm, hogy elmondhattam a véleményemet.
  Üdvözlettel:U.Ferenc

 5. Avast, NOD32, Kaspersky? | Vírus Kommandó Blog…

  Néha még az egyből is nehéz választani, hát még háromból!
  Íme néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni, ha […]…

 6. Kedves Rita!
  Kérdésem egy abszolúte kezdő kérdése:
  a felhasználó gépére egy akármilyen vírusirtó van telepítve, az nyilván be is van állítva (akárhogyan). A használat során van e a felhasználónak dolga a vírusirtójával?

 7. Ferenc!
  Én köszönöm, hogy elmondtad a véleményedet:)

  Dénes!
  A vírusirtójával nem kellene, hogy legyen dolga, de hetente egy manuálisan elindított, mélyreható vírusvizsgálat erejéig mindenképpen érdemes lenne vele találkoznia:)

  Vírusirtóval akkor van dolgunk:
  – ha megfog valamit és jelez,
  – ha valami kínja van (nem bír frisssülni)
  – ha nem fog meg valamit és szidjuk, mint a bokrot
  – és a manuális víruskeresés, beállítások finomítása esetén.

  Egyébként nem kell vele foglalkozni, ezért érdemes már azonnal jól beállítani, és a gond hosszú távra le van tudva.

  Ismerek olyan felhasználókat, akik órákat töltenek a vírusirtók lelkivilágának tanulmányozásával, cserélgetik, tesztelgetik, információkat szereznek be, variálnak.
  Ha valakinek ez a hobbija, az dicséretes, de nagy általánosságban nem kellene, hogy foglalkozást igényeljen a vírusirtó.

  (Nálam itt meg sem nyikkan, heteken, hónapokon keresztül.)

 8. Tényleg! Vajon miért érkeznek (időnként) duplázva az e-mailek? Havonta 80-100 visszaigazolást és értesítést kapok az APEH-től,és mindenből 2 példányt.
  Útálom a duplikátok törölgetését!

 9. jajj, a duplae-mail gondra meg elfelejtettem válaszolni…
  Volt már ilyedn problémája ügyfelünknek, talán erre is jár és olvassa: megmondom őszintén, fogalmam nincs, hogy mi okozza.

  Neki azt javasoltam, hogy sürgősen álljon át a Thunderbird-re. (mozilla firefox levelező testvére)

  Az meg, hogy csak időnként érkeznek duplázva a levelek, már abszolúte homályos. Az apeh-tól egyébként is két levél jön egy-egy esemény alkalmával.
  Egyelőre ennyit tudok mondani, beleásom magam a témába, és keresek valakit, aki már oldott meg ilyesmit:)

 10. Kedves Rita!
  Esküszöm, hogy utolsó kérdésemet küldöm ebben a témában. Azt írod: “hetente egy manuálisan elindított, mélyreható vírusvizsgálat erejéig mindenképpen érdemes lenne vele találkoznia”, mármint a vírusirtóval. És azt hogyan kell?

  Üdvözöl
  M.Dénes

 11. OE Duplicate Message Remover

  If you use Outlook Express for your personal or business mail you will, no doubt, have encountered duplicate email messages.

  Duplicate messages are most often the result of a failure in the Internet connection while downloading the email messages from the server. If you have received some, but not all, of the messages to download when the Internet connection is interrupted, then the messages will be downloaded again when the connection is re-established.

  You may also be the beneficiary of multiple messages from the same person (who may believe that you did not receive the first copy).

  The duplicates may reside in your InBox or, if you move messages into personal folders, the duplicates may be spread across the Outlook Express folders.

  It is difficult and time consuming to locate duplicate messages manually. This is especially so when the messages may be spread across multiple folders.

  OE Duplicate Message Remover is the quick and painless solution to your duplicate message problems. Click here to order on-line.

 12. Kedves Rita, Annamária és akik érdekelve vagytok az e-mail levelek duplázásában.
  Ilyenkor érzem,hogy milyen hasznosan telt el az a közel másfél év mióta a “főparancsnok” tanít.Az történt ugyan is 2008.01.31.-én a 80 napos ingyenes e-mail tanfolyamon tanultak alapján “hogyan állítsam be az Qutlook-ot” 10. lecke alapján Nekem is sikerült azt a hibámat, hogy 10 db. ugyan olyan képek küldtem ismerőseimnek, amikor csak egyet akartam.
  Szerintem az Qutlook menü sorát ismerni kell.Az eszközök menü pontjánál a beállításokat el kell végezni, e-mail fiók,kiszolgáló típusa,internet alapú levelezés beállításai stb.
  A 10. leckét teljes egészében hely hiány miatt leírni nem tudom. Minden esetre jó virus írtóval kell rendelkezni, az internet szolgáltató POP3 opcióval dolgozik-e, a név, e-mail cím, a felhasználónév és jelszó összhangba legyen.
  De ezeket a “főparancsnok jobban kitudja fejteni.
  Köszönöm hogy hozzászólhattam a kérdéshez. Üdv:U.Ferenc

 13. Antivirus Kommandó!
  Köszi szépen!
  (Nem gondoltam volna, hogy erre külön progi van, az Outlook beállításoknál ilyesmi, naná, hogy nincs…)
  http://www.download3000.com/download_13434.html

  Innen lehet letölteni például egy duplikátum eltávolítót, de egyébként meg úgy kell rákeresni, hogy:
  OE Duplicate Message Remover
  (nem biztos, hogy az általam választott találat a legjobb…)

 14. Szép jó reggelt kedves Rita és Mindenki
  Hasznos kis összefoglalót publikáltál.Bizony-bizony nagyon nem mindegy,mennyire fogja le egy adott gép kapacitását a bogárhajkurászó!
  S ha már itt tartunk,kiváncsi lennék van-e,s milyen véleményed a BitDefender-ről? (eltekintve attól,hogy magyar nyelven nem elérhető)

  “By Mezey Dénes, 2008. szeptember 30. kedd @ 13:25
  Kedves Rita!
  Esküszöm, hogy utolsó kérdésemet küldöm ebben a témában. Azt írod: “hetente egy manuálisan elindított, mélyreható vírusvizsgálat erejéig mindenképpen érdemes lenne vele találkoznia”, mármint a vírusirtóval. És azt hogyan kell?
  Üdvözöl
  M.Dénes”
  Kedves Dénes,ugye ez nem komoly?

  Szép és eredményes napot kívánok Mindenkinek: delpiera

 15. A program félek, hogy “csapda”. Ajánlatos más mappára kattintani, majd vissza, és már maga a program törli a kettős bejegyzéseket!

 16. Kedves Rita és Ferenc! Nagyon szépen köszönöm a segítséget, – ha találtok esetleg nem fizetőset (OE e-mail duplázás ellenit), azt nagyon megköszönném! Nem a pénzt sokallom tulajdonképpen, csak az átutalási és egyéb banki maceráktól ódzkodnék. :) Jó egészséget, szép napot minden napra mindenkinek, sok szeretettel: ANi.

 17. Még esetleg annyit az OE duplázóhoz, hogy az előző gépemen semmi ilyen problémám nem volt, csak ezen az újon, – ugyanazok a beállításaim mindenhol, mint a régi gépen voltak. Egyszerűen nem értem és nem értem! :(
  A baráti köröm hála Istennek, megnyugtatott, hogy ők nem duplán kapják az én leveleimeet, – ez mindenesetre jó! :)

  Mindenből a legjobbakat kedves Mindannyiótoknak! ANi.

 18. Hahó, szép estét mindenkinek! Nekem mindenesetre szép, mert egy különleges isteni szikra folytán sikerült megtalálnom az OE-s dupla e-mailjeim okát: egy rossz Gmailes átirányítási beállítás formájában…! :) Be volt jelölve a továbbítás egy t-online-os címemre, – amiről indítottam az OE-t anno, és mihelyt töröltem az átirányítást a Gmailen erre a t-online-os címre, és letiltottam az összes továbbítást, – láss csodát: azóta egyesével jönnek a mailek Outlookba és OE-be (és mindenhová) egyformán! :) Elnézést kérek a pánikolásért, – még kezdő vagyok ezen a területen, de mindig tanul az ember! (Ezért is jöttem ide pl.)
  További szép estét, minden jót Mindenkinek, sok szeretettel: ANi.

 19. Azért a megoldás nem ilyen egyszerű, tudok mutatni helyet, ahol nincs semmiféle átirányítás! Azért köszönjük!

 20. Hát ez az én esetem viszonylag egyszerű volt, úgy tűnik. Hála Istennek. Engem viszont az lep meg, hogy vannak olyanok is, akiknél még átirányítás sincs, mégis van e-mail duplázódás! :) Na ez tényleg kemény lehet, és ott biztos, hogy valami nagy gond van.
  További szép estét mindenkinek: ANi.

 21. A duplán érkező levelek oka lehet az, hogy rosszul van beállítva a levelezőprogramban a levelek törlése a szerverről pont. Pl. a beállítás az, hogy “levelek törlése egy nap után” ahelyett, hogy a “leveleket a letöltés után azonnal törölje”.

 22. Zoltán! Nem ez a gond, mert ezt az opciót annyi féle képpen használják a felhasználók, ahányan vannak, és a duplázott leveleket kapók ezt nem ugyanúgy állították be. (Anno én is gondoltam rá, de kiderült, hogy ennek semmi köze a notorikus levélduplázáshoz.)

 23. Csak egy érdekességet szeretnék elmondani: közel egy éve használom az ESET NOD32 virusirtót, de most Rita felszólitására végeztem először kézi inditásu számitógép ellenőrzést mert abban a hitben voltam, hogy a folyamatos ellenőrzés után nem kell csinálnom semmit. Hát lássatok csodát a möüvelet közben a virusirtóm talált egy valamilyen virust, amit azonnal le is törölt. Igy nagyon örülök, hogy erről értesitést kaptam és ezek után igyekszem minden héten a kézi virusellenőrzést megejteni, hogy további problémáim ne akadjanak!!!!! Köszönöm a figyelmeztetést!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 24. Kedves Rita
  Melyik a jobb virusirtó, nekem az avast vált be , egy jó ideig. És most jön a bukta, jogtiszta Vistám van és a legtöbb virusirtóval nem kompatibilis. Akkor mit használjak, ezt is figyelembe kell venni a virusirtó ajánlásnál. Persze a Microsoft ajál hozzá virusirtót,(pl. Kaspersky) de az erös géphez való vagy nem jó(F-secure).

 25. Felfordul a gyomrom ettől az oldaltól is, egy újabb ESETbérenc, elég ócska, jó indulattal átlagos AV, saját érdekből tukmálni másokra…nem szép dolog, most teszteltem éles vírusokkal: 2-ből kétszer megbukott, feltelpíteni is engedte őket, leszedni meg végképp nem, na annyi hogy 1 hétre rá már az egyiket felismerte…elég lassúak a vírusdefiníciós fájl frissítésével, én még ha fizetnének se használnám, óvakodjon tőle aki jót akar! :D
  Ami plusz röhej, hogy az első tesztnél, azt a progit ami rögtön felismerte a malware-t tojan-nak nézte és karanténba tette, szóval a jó fiút börtönbe, a rossz fiúnak meg szabad utat, ez antivírus?!? (jó, igaz egy hétre rá ezt is orvosolták)
  Egyébként egyik ismerősnek 1 évig fent volt a 2.7-es, amikor leszedtem és átnéztem a fent említett nagyon jó kis ingyenesekkel 6 trojánt találtak, akkor melyik is jobb? hát egyértelmű hogy nem ez szlovák szégyen, aki meg mindenképp egy gyengébb képességű AV-t akar használni használja a magyar VirusBuster-t, magyar munkahelyeket támogat vele, stb….
  Egyébként a hagyományos antivírusoknak vége van, ahogy több szakértő is mondja, az újabb generációsok vannak most toppon: Prevx Edge (még az árnyékába sem férkőzhet a NOD32), Mamutu, DriveSentry, ThreatFire, DefenseWall ráadásul nagyon olcsók, még ingyen is lehet használni különböző funkcióikat. Aki meg mindenképp pénzt akar kidobni hagyományosokért az vegyen komolyat: Kaspersky, Avira AntiVir (a tesztemen mindkettőt felismerte, tehát a telepítésüket megakadályozta), Norton, F-Secure stb.
  jó tesztvideók itt: http://www.youtube.com/user/mrizos (bár a NOD32 csúnyán elvérzett a vírusmentesítésben mégsem szólta nagyon le, nemsokra rá az ő oldalán is megjelent egy szép nagy ESET reklám, ennyit a tisztességről)
  Amúgy sem értem miért kell ezt futtatni állandóan, egy komoly teszten sem jutott be a jók közé, max. korrupt teszteken.
  Az (NOT) Smart Security is nevetséges, meglehet nézni mit ért el a Matousec oldalán (4%, védelmi szint: nincs, nem ajánlott): http://www.matousec.com/projects/firewall-challenge/
  results.php

  Mégegyszer: udnorítóak ezek a blogok, arra megy ki az egész hogy a NOD32 a hiper-szuper (valójában köze sincs hozzá), és egy forgalmazóé az oldal…gggrrrrrr

 26. Most nézem Kaspersky…soha az árnyéka közelébe sem jutott a NOD32, meglehet nézni a srác videóin hogy sokkal jobb, még az új Norton is, és abszolút nem terheli a gépet (fent van nekem is a Windows 7-en a 360 Beta, nagyon meg vagyok vele elégedve), az egyik tesztemen csak egy progi tudta leszedni az összes fertőzött fájlt és az a Kaspersky volt, a NOD32 1 fájlt talált meg, azt írta kijavítva, de semmi nem változott újraindítás után….és mint említettem simán engedte feltelepíteni. Már csak a kettő összehasonlítása is nevetséges, nem egy súlycsoport.

 27. Nodkiller, te pancser vagy :D ki a rák használ manapság 2.7es nod-ot ez már rég nem az őskor :D és ne fikázd a NOD-ot, mert a KASP se jobb és próbáltam de lassú, és uncsi mind1-re állítgatni a dolgokat ( KIS használtam hozzáértő módban, de mihelyt vmit csináltam rinyált mind1-re és ez nagyon idegesítő tud lenni… ennyit a KASP.ról… ) és az oldalt Rita nem reklámozás céljából hozta létre, hanem segíteni másoknak a választásban, de te átsem olvastad a “leírást”

 28. Nodkiller, te pancser vagy :D ki a rák használ manapság 2.7es nod-ot ez már rég nem az őskor :D és ne fikázd a NOD-ot, mert a KASP se jobb és próbáltam de lassú, és uncsi mind1-re állítgatni a dolgokat ( KIS használtam hozzáértő módban, de mihelyt vmit csináltam rinyált mind1-re és ez nagyon idegesítő tud lenni… ennyit a KASP.ról… ) és az oldalt Rita nem reklámozás céljából hozta létre, hanem segíteni másoknak a választásban, de te átsem olvastad a “leírást”

  Te meg kibaszott nagy gyökér:D A nod-ot és kasp-ot össze sem lehet hasonlítani :D Kb. olyan, mintha egy Ferrarit és egy 126p polskit akárnál, valami telejesítmény teszten összemérni :D Jelzem Ferrari alatt nem a nodot értem :D Én a nodot maximum eléggé tapasztalt játékosoknak ajánlom. Nem lassítja agyon a gépet (sztem mondjuk a kaspersky sem), és ha körültekintően használod a gépet, akkor talán megvéd.

 29. Szia, rendszeresen kapom leveleidet, egyenlőre az ilyesmiknek fenntartott címemre. Kérdésem az lenne, hogy amikor először feltettem a Nod32-t, egy rahedli helyen megtalálta a “win 32 Jeefo” vírust. Le is irtotta, szétrugva ezzel az egész Windowst. Nem megy a tűzfal, hiába van beállítva; a cookie törlése kilépéskor be van jelölve, mégsem megy. Elszállt a Power point, az Excell, és még a jóisten tudja, mik. Az Avast van most fenn, de kézi keresésnél mindig talál vmit. Egyik fájlra pedig azt írta, hogy nem tud vele mit kezdeni.
  Mivel a windowsom félig hivatalos (egy iskoláé), teljesen tisztára meg nincs pénzem, mit tudsz kiokoskodni nekem?
  A gépem PII, 400 Hz, és még a memória is 100Hz-en fut, oly régi. Letölteni nem szoktam, pornó nagyon ritkán akad, mégis vannak oldalak, amiket uj lap megnyitásakor is felnyit. Pl. : celldorado, samsung mobil, felnőtt oldalak… ahol még sosem jártam.Hogyan szabadulhatok meg ezektől is ?
  Feco

 30. Szia kedves Rita.
  A kérdés adott: milyen védelmet használjak?
  Konfig: P IV HT630 RAM: DDR 1,5Gb Net: PPPOe 20/10 Mbps ( DIGI ) OS: WIN7 Ultimate
  Na, ez lehet nem mondd sokat.
  Tehát mit használjak, hogy ne is vegyem észre, hogy van? Most AVG 8.5 IS van fenn. Jó is, gyors is, csak beleszól az MSN-be. Ezelőtt AVG 9.0 IS volt az meg a torrenteket cseszegette.
  Kipróbáltam az Eset SS-t = Lassulás + nem frissít, stb. Az Norton-ról már nem is beszélek.
  Tehát mi a jó megoldás, hogy ne legyen semmilyen szoftveres balhé a gépen? ( Az nem lenne gond ha magyar és szépen lehet konfigurálni. )
  Válaszod előre is köszönöm Béla.

 31. ESS nem frissít????

  Milyen ESS volt az?

  Torrentező ügyfelek is ESS-t használnak, meg online is játszanak, és semmi gondjuk nincs.

  Próbáld ki esetleg pár napig torrent nélkül :D

 32. Az a helyzet, hogy torrenten szedtem le 4.0442 asszem a vezió ( persze trial resettel )
  Mindent úgy csináltam ahogy a feltöltő írta és mégsem állt át állandó 31 napra a próbaidő, és a hivatalos szerverről sem frissít. Szóval a torrent-es ESS mindenkinek kerülendő!!!
  Gondolom a trial reset miatt nem frissít, de mindegy is, mert nem bízom benne. Régebben XP-n 2.7-es verziónál beengedett egy csomó gonosz dolgot BRRR. Tehát csalódás! Az Avast- nak van már valami újabb, összetetteb verziója nem tudod véletlen? 4.8 Prof. már volt és jó is csak egy kicsit idegenkedek tőle.

 33. Elnézést, de pontosítok: 2.7-nél még nem volt ESS. Az a 3.0-nál jött be.
  Ne keverjük kéremszépen a dolgokat, mert utána meg jön a vagdalkozás, hogy hú, de gáz tényleg az ESS, közben meg egész másról beszélünk…

 34. Persze, igazad van elnézésed kérem. Az csak sima vírusírtó.
  Tehát vissza a “kályhához” mit használjak teljeskörű védelemhez, ha nincs kedvem kéthavonta úra rakni a Win-t?

 35. Operációs rendszer

  Rendszerkövetelmények

  * Microsoft Windows XP Home Edition (Service Pack 2 + az összes gyorsjavítás)
  * Microsoft Windows XP Professional (Service Pack 2 + az összes gyorsjavítás)
  * Microsoft Windows XP Professional x64 Edition + az összes gyorsjavítás

  * Intel Pentium 300 MHz vagy gyorsabb
  * 256 MB RAM

  * Microsoft Windows Vista Home Basic (32/64 Bit)
  * Microsoft Windows Vista Home Premium (32/64 Bit)
  * Microsoft Windows Vista Business (32/64 Bit)
  * Microsoft Windows Vista Enterprise (32/64 Bit)
  * Microsoft Windows Vista Ultimate (32/64 Bit)

  * Intel Pentium 800 MHz 32 bit (x86) / 64 bit (x64) vagy gyorsabb
  * 512 MB RAM

  * Microsoft Windows 7 Home Premium (32/64 Bit)
  * Microsoft Windows 7 Professional (32/64 Bit)
  * Microsoft Windows 7 Ultimate (32/64 Bit)

  * 1 GHz 32-bit (x86) / 64-bit (x64) vagy gyorsabb
  * 1 GB RAM (32-bit) vagy 2 GB RAM (64-bit)

  Az összes telepítéshez szükséges

  * 375 MB szabad lemezterület
  * CD-ROM (A CD-ről való telepítéshez)
  * Internet kapcsolat (a termék aktiválásához)
  * Microsoft Internet Explorer 6.0 vagy újabb (a frissítések letöltéséhez)
  * Microsoft Windows Installer 2.0 vagy újabb

  És hol a Win7 ultimate rendszerigény?
  Nem túlzás egy kicsit?

 36. Béla, csak ismételni tudom magamat: ESS és körültekintő felhasználás. (10 holtbiztos tipp – az itt feliratkozóknak ingyenes tanácsadás keretében)

 37. “nincs kedvem kéthavonta úra rakni a Win-t?”
  “Nem túlzás egy kicsit?”

  Nincs itt egyébként semmiféle túlzás. Évente kb. hatszor újrarakni a Win-t az már viszont tényleg a túlzások kategóriájába tartozik. A JÓ védelemnek ára van. Valamit-valamiért. A 2010-es verziónak pedig egyáltalán nincs nagy rendszerigénye. Simán, gond nélkül fut és VÉD.

 38. Kedves Rita!

  Eddig a Nod 32 őt használtam, de nagyon belassult a gépem és gondoltam megnézem egy online vírusirtóval is. Csakhogy megdöbbenve vettem észre, hogy nem enged fel vírusirtós oldalra. Aztán utánaolvastam és rájöttem, hogy mit kell tenni. Csökkentett módba indítottam és letöltöttem a Vipre nevű vírusirtót majd kihúztam a nettről és telepítettem. A Nod 32 amit nem talált meg azokat a vírusokat sorba leszedte és helyreállt. Most ugyan nekem a Vipre 15 napos próbaverziója van fent de az egyfolytában támadásokat véd ki és nem is igényel nagy erőforrást. Most arra kérek segítséget, hogy erről a vírusirtóról mi a véleményed mert nekem ugyan jó, de szeretném véglegesíteni.
  Válaszodat előre is köszönöm.

 39. Gábor!
  Használd azt, ha neked az megfelel!
  Közben frissítsd fel a vírusvédelmi tudásodat, és gondold végig, honnan kaphattál be olyan kártevőt, amit beengedett a vírusirtó, hogy többé még véletlenül se fordulhasson elő!

 40. Sziasztok! Én próbáltam már egy, s más vírusirtót, de abban biztos vagyok, hogy AVG-t és Kaspersky-t soha többé nem fogok használni, lehet, hogy maradi vagyok, de inkább maradok az Eset SS-nél (Haladó Felhasználó módban használom), minthogy használjak egy másikat, amiben nem bízok meg, és ami egy teljes gép ellenőrzés nagyon sokáig hajt végre… (Ebben a sorrendben AVG, és Kasp., na meg a Kasp. mindegyre szól, hogy ez a fájl vírusos, az a fájl vírusos, én jól tudom, hogy a gépembe mi vírusos és mi nem… Amúgy, az, hogy vírust kapsz, vagy sem, az részben függ csak a vírusirtódtól, attól inkább függ, hogy hogy használod, hol járkálsz, milyen programokat telepítesz, megtöltöd szeméttel a géped stb. amúgy, ha valami vírusos, az még nem 100%-ban vírusos… Ha megnéztek egy oldalt (Nem mondom el a nevét, mert Reklámozásnak számít…), akkor ott fel van tüntetve pár vírusirtó program, a vírusos fájlt feltöltöd oda (max. 100MB), és leellenőrzi neked online… Én, eddig sose találkoztam olyannal, hogy mind a 42 vírusirtó vírusosnak találjon egy fájlt… És az oldalon is megírják, hogy 100% védelem nincs, és nem is lesz… Amúgy, aki trial resetelős progival akarja használni az Eset-eket értelmetlen, van más megoldás is, hogy hozzá lehessen jutni a frissítésekhez… (Elnézést, hogy regényt írtam :()

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.