Milyen jövő vár ránk?

Pontosabban: Milyen jövő vár ránk együtt?

Ez az időszak, a karácsony utáni, de még a januárba is belenyúlva, a visszatekintés és az óvatos, jövőre vonatkozó becslések időszaka szokott lenni. Nem véletlenül születnek ilyenkor a fogadalmak: nem csak az évváltás, hanem az év végi viszonylagos befelé fordulás is segít helyükre tenni a dolgokat, és az új évvel valahogy mindig az az érzésünk támad, hogy tiszta lappal indulunk.

Pedig nem.

Minden, ami jövőre vár ránk, azt idén már megalapoztuk. Akár az egészségünkkel, akár az optimizmusunkkal, akár a válságba való belefolyásunkkal, vagy épp tüntetőleges prosperálásunkkal kapcsolatos dologról van szó: már elrendeltetett. Mert olyanok vagyunk, amilyenek. És amilyenek vagyunk, olyan a cégünk is.

Snitt, képváltás

A napokban kaptam egy linket, egy cikkről, amit ezúton is köszönök Szekeres Júliának! Egy kissé felment a pulzusom a cikk olvasása közben, de előbb olvasd el, aztán kibeszéljük!

Itt nézd meg a cikket>> http://hvg.hu/Tudomany/20080924_magyar_kisvallakozas_minnowing_whaling.aspx

Idézek egy részt a cikkből, mert ezt olvasva kissé összeszaladt a szemöldököm:

„Ennek hátterében persze az is meghúzódik, hogy a magyar kisvállalatok 11 százalékánál létezik csupán IT menedzseri poszt, ami szignifikáns különbség a 33 százalékos európai átlaghoz képest.”

Nem akarok a lelkedbe gázolni, de jobb, ha tudod: nem az IT menedzseri poszt csinálja a tökéletes, vírusok elleni és adatok melletti védelmet.

És tudod mit? Ezen a 11%-on pofon egyszerűen tudunk javítani, megdöntve a 33%-os európai átlagot – majd utána nézek, mi a csúcs, és azt is megdöntjük:

Kinevezés
Én, Vidi Rita, a Vírus Kommandó elit alakulat vezetője és internetes frontembere feljogosítva érzem magam, hogy kinevezzelek Téged – Név – a saját céged (céged neve) IT menedzserévé. Kelt, mint fent, aláírással érvényes.

Nesze neked 11%!
Hát jó, hogy nincs IT menedzser, mikor még egy adminisztrátorra is alig futja! Mikor ilyen óriási a fekete-foglalkoztatottság, meg a minimálbérre hajazás, majd pont az IT menedzseri posztok lesznek dugig, mi?

Félre értés ne essék, nem panaszkodom, nem állok be azok sorába, akik csak fújolnak! Csak nem ártana meggondolni, hogy vajon mennyire releváns egy mai magyar kisvállalkozás életében egy efféle cikk. Most ez alapján örülnünk kéne, vagy szomorkodnunk? Míg ezt eldöntjük, addig én is készülök egy cikkel, sőt, többel, de abban a tények mellett maximum pozitívumok lesznek. (Nemtom, Te hogy vagy vele, de én már marhára kezdem unni, hogy az öngyilkosság kivételével minden listán utolsó helyeken vagyunk… Ráadásul ezt még a képünkbe is dörgölik állandóan. Uncsi, ideje változtatni.)

Na, akkor kanyarodjunk el oda, hogy mire számíthatsz tőlem 2009-ben.

 • Számíthatsz arra, hogy a stílusom megmarad (ne szomorkodj :)).
 • Számíthatsz arra, hogy pillanatok alatt kozmetikázom a PR cikkek statisztikáit (lásd 11% :)).
 • Számíthatsz arra is, hogy olyan témákat és területeket fogunk kibeszélni, amik a leggyakoribb problémák szoktak lenni a kisvállalkozások IT menedzsereinek életében, és amiket ezzel szemben pofon egyszerű megoldani.
 • Számíthatsz interjúkra (ebbe mostanában beleszerettem), Hozzád hasonló vállalkozókkal és nagy, IT biztonsági cégek vezetőivel.
 • Számíthatsz megtörtént esetek élve-boncolására.
 • Számíthatsz leleplező írásokra.
 • Számíthatsz a napi rutinfeladatok megkönnyítésére, sőt, a napi rutin heti rutinná való „előléptetésére”.
 • Számíthatsz végül az adataid hét lakat alatt való őrzésére, anélkül, hogy lakatot kéne vásárolnod.

Januári jelmondatunk: „Akar a hóhér állandóan vírusokkal foglalkozni, van nekem ennél jobb dolgom is!”
Ehhez viszont nem árt rövidre zárni a problémákat, de erről majd legközelebb.

Még egy idézet a cikkből:

Az újabb keletű veszélyforrásokat, például a minnowingot – a kishalak „lehalászását” és a whalinget – a bálnavadászatot, ahol a cég vezetését akarják „szigonyvégre” kapni, sok kisvállalkozásnál még nem is ismerik. A magyar válaszadók 80 százaléka nem tudja, mi az a „minnowing”, 73 százalék pedig nem tud semmit a „bálnavadászatról”.

Khm… Kár, hogy ebből a cikkből is kimaradt a magyarázat…
Majd megkérdezzük Moby Dick-et, mi a véleménye? :)

Te mit tervezel jövő évre? Lesznek változások Nálad is?

Miért kellene egyedül küszködnöd a számítógépes problémákkal, hogy ha van segítség? A PC Kommandó Távsegítség kényelmesen, gyorsan, biztonságosan, és költséghatékonyan segít! Kattints ide a részletekért, és az elérhetőségekért, hogy többé soha ne legyen az gond, hogy nincs kihez fordulni!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

4 hozzászólás so far:

 1. Imre!
  Van róla fogalmam, sőt, írtam is már róla régebben, csak nem neveztem ilyen furán :), de nyomozok külföldi oldalakon, hogy érthetően át tudjam adni az infót a minnowingról is és a whalingről is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.