Ma van a fekete hétfő?

Nálunk speciel fehér, és ünnepi díszbe öltözött már a boltunk is :)

Viszont most olvastam, hogy ma van az internetezés fekete hétfője.
Hmm. Már csak ez kellett a nyakunkra a “válság” mellé, igaz?

Itt a hír, az Origóról: Az internet fekete hétfője (Új ablakban nyílik.)

Ezzel kapcsolatosan két kérdésem van:

Éreztél ebből a fekete hétfőből valamit? (Vagy még korai kérdeznem? :))

Másik kérdés:

A borzongást okozó híreken kívül még miket szoktál elolvasni?
Komolyan érdekel, hogy egyáltalán van-e igény a pozitívumra, vagy megelégedsz-e a katasztrófa-kommunikációval!

Az én válaszaim:
1.) Nem, nem éreztem még semmit.
2.) Elegem van a válságból és a csúnya dolgokból:) (Még, jó, hogy leesett a hó, a híradókban vezető helyen szerepelhetett.)

UPDATE: Havat kértetek, hát tessék, ezt kb. 10 perce fotóztam:)

Esik a hó 2008. november 24.
Esik a hó 2008. november 24.

Senki nem születik profi felhasználónak, de az nem mindegy, hogy honnan szeded össze az alapokat! Mi összeszedtük és egy anyagba rendeztük a legfontosabb, leglényegesebb, leghasznosabb tudnivalókat, a PC Start anyagban. Kattints ide, és nézd meg a részleteket>>

Kapcsolódó bejegyzések:

21 hozzászólás so far:

 1. Nem éreztem semmit és nem tudom miről van szó. Pénteken és szombaton egész nap a Kossuth rádiót hallgattam. Estére teljesen leamortizálódtam a hírektől. TV-t kb 8 éve nem nézek, mostantól Rádiót is ritkán fogok hallgatni. Saját időbeosztásomtól függően az interneten fogok tájékozódni. “Háttérrádiózás” helyett, kivettem egy hangoskönyvet a könyvtárból, azt hallgatom a házimunkák alatt.
  MINDENT JÓT,
  Kaminszki

 2. Ha már linux volt a téma… ezért vagyon linuxon.
  Amúgy ritkán, de épp ma internetbankoltam (linux alatt csak)

  A másik asztali gépet -gondoltam reggel- megnézetem spybot search and destroy-al…. rég csináltattam már ilyet. Kb 4 órája vizsgálja már … 345000 féle kártevőnek néz utána.. még kimondani is sok. Szóval 4 órája, és még mindig nem végzett, pedig semmi más sem meg rajta (1GB ram, 1.6 GHtz)…

  Ebből lett elegem.

  Meg az ilyen cikkek – mármint amit linkeltél- riogatásából.

  Megmondom nem volt türelmem végigolvasni. kb feléig jutottam. Nem tömöm magam az ilyen rémisztő hírekkel…

  A kérdésre a válaszaim: nem éreztem semmit.
  Nem szoktam borzongást okozó híreket olvasni.
  Igazából híreket sem. Napjában megnézem a híradót, esetleg az esti magazin műsorokat, ha éppen úgy adódik.

  Hát ennyi.
  Üdv!

 3. Bocs, a másik asztali gépen xp van… ezt el felejtettem mondani.
  De többet nem fogok csináltatni rajta ilyen 4-5 órahosszás vizsgálatot. Meg semmi olyat, amit sajnálnék, ha kárbaveszne…

 4. Megrettenve olvastam a bejegyzésed, de nem éreztem semmit. Nekem nem fekete, mert végre elkészültem a termékemmel. Rémhírek, és rossz hírek pedig mindig lesznek. A kérdés csak az: hagyjuk-e, hogy elvegyék az energiánkat és az életkedvünket. További szép, hóeséses napot, és jó munkát kívánok.
  AÉva

 5. Reggel végig futottam a híreket, meg már napokkal ez előtt is még a vízcsapból is ez folyt, ha babonás lennék akkor ma el sem indítottam volna a gépet. Szerencsére nem ilyen családból származom. Ma nem böngészek de csak azért, mert a barátnőmnek egy héttel ez előtt megígértem, hogy ma estére leszedem és kiírom Harry Potter-t (öt nagy film) és a Gyűrűk Ura-t (három nagy film) és persze ma reggel jutott eszembe. Ha nem lenne a POP Peeper a gépen akkor csak holnap néztem volna meg, hogy jött-e valami levél. Egyébként is, hogy ha Interneten rendelek valamit, akkor azt szigorúan postai utánvéttel rendelem, vagy futár szolgálat és szállításkor fizetve. A bulvár hírekre nem szoktam rákattintani, mert pletykákkal nem foglalkozom. Az IT számítástechnika + tudomány + időjárás + tv műsor hírekre szokok rákattintani. Ismeretlen e-mail címről érkező levelekkel szemben van egy ősi jól bevált módszerem (állítólag még anno Árpád apánk szabadalmaztatta): törlöm aztán megnézem, hogy ki volt és főleg mit akart. Egyébként jó Neked, hogy lesheted a havat, mert nálunk nincs, még csak mutatóba sem, de nekem különösebben nem is hiányzik. No kellemes hógolyózást és szánkózást, ha esetleg annyi lenne belőle, akkor küldhetnél erre felénk mutatóba, hogy, hogy néz ki, mert már olyan régen láttam utolján, hogy arra még a leges legöregebbek sem emlékeznek. Minden jót: Dubi

 6. Hello Rita……elöször is nemigazán idegesit a fekete hétfö. nekem mindeggyik nap egyforma.mármint unalmas……..különben azt sem bánom ha ezrével nyüzsögnek a virusok nemigazán izgat csak ennyi köszi szia.ja mégvalami sajna itt nemesett még valamirevalo ho csak szálingozott.

 7. Most már délután van, de a fekete hétfőnek nálunk legalábbis semmi híre. Még a virusírtó/tűzfal sem dobott fel egy ablakot sem.
  Tévézni nincs időm, csak háttérzajként funkcionál nálam, uhogy jobb is úgyis csak a negatív dolgokkal bombázza az embert a média.
  Remélem hó tényleg feldobja a szürke mindennapokat.
  További hószállingózásos szép napot!

 8. Nem éreztem semmit egy kis vérnyomásemelkedésen kívül… Tudatosan nem nézek TV-t, sem a szlovák sem a magyar adásokat. Kivételt a kvízműsorok és a zenés táncos produkciók képeznek, ezek jókedvre derítenek. Mániákus zenerajongó vagyok, időm nagy részét a neten és a zenecsatornákon töltöm…Nyugdíjasként szép az életem havazással és az nélkül is. Mindenkinek ezt a jó érzést kívánom! Üdvözlettel Tilla

 9. Napokkal ezelőtt olvastam róla, innen tudom, hogy van.Ma is be van kapcsolva a vírusirtóm harmadik éve jól szuperál,szinte naponta frissít, így nem érdekel.
  Az a hír, ha a postás harapja meg a kutyát…
  TV-t már rég nem nézek, kivéve F1-et.

 10. Napokkal ezelőtt már valamelyik médiában jelezték jelezték ezt a napot.De mivel e napon sanyargatták testemet a reuma kezelésen, így meg is felejtkeztem róla. A mostani bekapcsolás
  után, pedig már semmi szokatlan nem jött elő.
  További szép napokat. Üdv.:U.Ferenc

 11. Egy régi szlogen jut eszembe: cipőt a cipőboltból, vagyis csak megbízható helyről kell vásárolni, ezzel kivédeni az időrabló híreket, a hamis árukat és a hamis boltokat, meg azok következményeit.
  Másik kérdésed, hogy mit szoktam elolvasni?
  Vagyok olyan “maradi”, hogy a könyveket előnyben részesítem az Interneten megjelenő hírekkel szemben. A rádió és a Tv egyes híradó műsorai kielégítik a hírekkel kapcsolatos igényemet, nem engedem be az életembe a felesleget, a pletykákat stb.
  Egy kis havat én is szívesen látnék, küldjetek!!!
  Üdv mindenkinek Gabi

 12. Dolgozott bennem a kisördög és még is sikerült a gépemen egy Trójai vírust találnom. A vizsgálat végén sikerrel karanténba zártam, így most már nyugodtam hajtom a fejem nyugovóra. Jó éjt mindenkinek. Üdv.:U.Ferenc

 13. Igazából én nem szeretem a katasztrófa híreket. Például az “Index”-en is inkább a tech-tudomány
  és a kultúra cikkeket szoktam olvasni. No meg kül és belpolitikát (vagy ez még inkább katasztrófahír?)Mondjuk, ezt elolvastam, mert érdekelnek a nettel számítástechnikával foglalkozó cikkek is. TV-n csak National Geographic, Spektrum, Discoery, DunaTV csatornákat szoktam nézni.(Ha van időm)
  Üdv mindenkinek Márius

 14. Nem tudom minek a hatása lehetett!
  22.15-kor értem haza a munkából és bekapcsoltam
  a gépet.Nagy megdöbbenésmre a W betöltő képernyő
  nagyon áttetsző halvány volt.Ilyet még nem tapasz-
  taltam.Reset újraindult.Rendesen betöltött.Jó a gép!
  Hogy ez most milyen hatás volt nem tudom,de hol-
  nap de.lefuttatok egy ellenőrzést
  Jó éjt!
  József

 15. 1. Erről a fekete hétfőről ma hallok először, és ma már kedd van. Nem tűnt fel semmi.
  2. Igyekszem azt hinni magamról, hogy nem nézek tévét, nem olvasok újságot és nem hallgatok rádiót. Mivel ezzel csak én vagyok így a családban így mégis nézem, látom, hallom… Amit tehetek: igyekszem nem odafigyelni. Azért még mindig elég jól működik a szűrőm ha lemaradtam erről a hírről mostanáig. Őszintén szólva soha nem találtam volna rá ha nem küldöd most el. :)

 16. “Én glóriával általlépem azt” (Madách)
  Miként Éva a Tragédiábam, én is ‘általlépem’ az ilyen jóslatokat. A kialakított szokásaimat semmilyen rémhír nem zavarhatja meg.

 17. Kedves Rita!

  1. Semmit sem éreztem az egészből, de én nem is O’Rigót, hanem Zindexet szoktam olvasni, ott meg nem volt ilyen hír. Nekem inkább a szombatom volt fekete, mert úgy elszállt a vindózom egy közönséges frissítést követően, mintha nem is lett volna (ha érdekel, bővebben írhatok a problémóról, amin a szakembereink máig is dolgoznak)

  2. S hogy mit szokok elolvasni? Össze-vissza minden érdekeset (célzottabban is olvashatnék), így a zindexes Tech rovatot is. De emlékezetem szerint abban sem volt mostanában semmi katasztrófa-hír.

  Üdv,
  András

 18. Szia Rita!
  Úgy látom, nem tartasz attól, hogy a rossz hír hozójának esetleg életét is vehetik. Gondolom persze, az ilyesmi manapság kevésbé fordul elő.

  Különösen ha a “fekete hétfőből” eddig semmit nem észleltem, pedig itt még szó szerint az volt, csak ma reggelre esett le a gyönyörűséges hó.
  Egyébként óvatos duhaj módján netezek, és szó szerint betartom az eddigi intelmeidet, amit most szeretnék is megköszönni.

  Jómagam alapból “PÉSz” (pozitív életszemléletű) vagyok, a borzongást nem a hírek mentén igénylem, de ezt most nem részletezném. Túl a hatvanon én már megengedhetem magamnak, hogy csak a szépre emlékezem.

  További kellemes napot, estét kívánok.

  Üdvözlettel. Dr. GJ.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.