Nem költői kérdés a vírusirtók gyorsulásáról

Kétségtelen tény, hogy néha döbbenetes különbségek adódnak egyes vírusirtók között, amikor a gép leterheltségét vesszük górcső alá. Léteznek olyan vírusirtók, amik egy közepesen erős gépet is úgy lefognak, hogy az utána 15 percig tölti be az Asztalt a rendszer (hogy csak egy tünetet említsek).

Erre most mi a trend?
Minden vírusirtó gyors akar lenni! Gyors akar lenni a fájlok átnézésekor, gyorsak akarnak lenni abban tekintetben is, hogy kevés erőforrást igényelnek, és ezen cél eléréséhez néha kissé fura dolgokat találnak ki.

De most nem ez a lényeg. Hanem az ellentmondás… A hardvergyártók egyre erősebb gépeket fejlesztenek, erre a vírusirtó gyártók éppen most akarnak spórolni a szinte végtelen erőforrásokból. Vajon miért pont most? Neked mi a tipped? (Köszönöm az e-maileket, de ha lehet, itt válaszolj a kérdésre a hozzászólások között!)

Meddig akarsz még szenvedni a lassú géped miatt? Van megoldás, ráadásul könnyű és gyors! Kattints ide, és nézd meg, hogyan tudod begyorsítani a gépedet saját kezűleg!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

6 hozzászólás so far:

 1. Szia, Rita!
  Mondjuk, lehetne ezt azzal is magyarázni, hogy az amúgy is leterhelt lassú gép, már ha vírus okozta a lassúságát, lehet meg is, állna, és füst gomolyogna belőle egy combos vírusirtót elindítva. De az is megfordult a fejemben, mert vagyok én ilyen, vajon hány vírusirtó szoftverfejlesztő cég fizet talán nem is kevés pénzt néhány esetleg néhány ezer vagy talán millió fejlesztőnek egy kis vírusért. Tudod itt már semmi sem lehetetlen, ha jó hasznot akarunk érdekelté, kell tenni az embereket, mivel lehet rávenni, hogy vírusirtót vásároljanak egyre komolyabb vírusokkal. Azt meg úgy sem hiszem el, hogy minden ilyen kódfirkászt megfognak, persze bemutatnak egyet, kettőt, példát statuálnak aztán csönd, az ellenszer meg fogy rendesen és dől a pénz befelé. Lehet, nem jól fogom fel, de ha én egy ilyen kártevőt készítek, hogyan lesz abból pénzem, ha csak szétküldözgetem. Ok ez alól kivétel az, amelyik már bank rendszerhez fér, hozzá vagy zsarol, de az már egy pitiáner bűnöző. Hát nagyjából ezt gondoltam az írásod kapcsán.
  Mondhatnám röviden összefonódás, de nem a felhasználóval.

 2. Hatalmas a konkurenciaharc a szoftvergyártók között.Már nem elég “erősnek”lenni,úgy tűnik első számú szempont lett a gyorsaság.Mivel az utóbbi években gombamódra szaporodnak az újabbnál-újabb,és tegyük hozzá nem is annyira tehetségtelen
  “ifjú titánok”(lásd Vipre Antivírus),akkor nem is lehet csodálkozni azon,hogy a “nagyoknak”rendesen fel van adva a laszti.
  Nemrég jártam a Kaspersky(már hazajáró lélek vagyok)majd nem sokkal utána a Sunbelt Software honlapján(tőlük ered a tűzfalam és a kémprogim),és már amennyire betekintést lehet nyerni egy egyszerű földi halandó számára ezekbe a rejtelmekbe,megállapítható,hogy ez az egyik fő fejlesztési irány.Valószínűnek tartom,hogy pár évvel ezelőtt fel volt osztva a piac és ebből következően a részesedés is nagyjából előre kiszámítható volt.Az új,és lelkes juniorok azonban újra kirobbantották a “bandaháborút”és ők is részesedést követelnek.
  A sebességmániáról meg csak annyit,hogy a sebesség néha olyan hátrány,ami a minőség rovására megy.A sebességhajszolás bűvöletében a védelem csorbul.
  Úgy mint a Norton Antivírus és az Internet Security 2009-es változatánál olyan trükköt alkalmaznak a bootolás felgyorsítására,aminek ára van:a számítógép a rendszerindítás ideje alatt teljesen védtelen marad.
  Akit bővebben érdekel a téma az látogasson el a http://antivirus.blog.hu/2009/01/30/ oldalra és olvassa el az általam nagyrabecsült Csizmazia István(Rambo)cikkét.
  Röviden ennyi…

 3. A Vista megjelenése után vált szükségessé, azóta pedig öngerjesztővé vált a folyamat, holott már az olcsó hardverek is beérték a Vista gépigényét.

 4. Nagyon köszönöm a hozzászólásaitokat!
  Laci, mióta komolyabban foglalkozom marketinggel, ez nekem is megfordult már a fejemben :D Micsoda szuper módja LENNE az igénykeltésnek, igaz? De jóindulatúan nem gombolyítom tovább ezt a fonalat, hehe

  Attila!
  Épp ezt említettem ebben a mondatrészben: “és ezen cél eléréséhez néha kissé fura dolgokat találnak ki.”
  A Norton jóindulatú kis csalása, és a Vipre érdekes fájlátnézési szokásai mind arra mutatnak, hogy a gyorsulás csak látszólagos…

  A kérdésem végül is így hangozna: ha alapból nem lettek gyorsak a vírusirtók, akkor miért akarják mégiscsak ezt kommunikálni? Mind az ESET gyorsasági és erőforrás kímélési babérjaira tör?

  Nemfontos (pedig fontos lenne :))
  Látod, erre nem gondoltam. Való igaz, ha egy óriáscégnél elindul egy fejlesztésre utaló “magatartás”, az évekig tart. Most jutnak el a megvalósításig (nade milyen megvalósítás ez? Csak a kommunikáció változik, a szoftver meg alig?), amikor már értelmét veszti…

 5. Szerintem Rita kimondta a választ: “Mind az ESET gyorsasági és erőforrás kímélési babérjaira tör”. A lassú nem nehéz gyorsabbat csinálni, így a reklám is megállja a helyét. Vedd meg az új verziót, mert úgyis megszoktad a mi termékünket és most még gyorsabbak vagyunk (vagyis kevésbé lassúbbak, mint az ESET szoftverek)…

 6. – ez a post most nem a kockáknak szól – Ez akármennyire is annak tűnik nem reklám, mivel egy ingyenes szoftverről van szó. So ingyenes, gyors és hatékony. A fizetősök is csak utánozzák több kevesebb sikerrel. Ad-Aware, stb.? Igen, mindenki másra esküszik, persze amíg ki nem próbálta a spybot-ot, mert akkor rájön, hogy az ismérvei amellett szólnak, hogy használd és persze ne még vagy 2 vírusirtó és 4 anti-spyware szoftver társaságában, mert rögvest alanya lesz a géped a cikkben tárgyalt borzasztó lassulásnak.
  Ugyan nem kifejezetten vírusirtó (annak ott van pl. az ingyenes AVG: http://free.avg.com/ ), képes inmmunizálni (azaz meggátolni jópár adware, spyware és egyéb kártékony programok települését) és vigyáz a regisztrációs adatbázisra (teatimer).
  Más. Nem akarom bántani a Symantec és az Eset termékeit, de ezek után csak takarítani kell és takarítani…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.