Most sírjak, vagy nevessek? E-mail fürkészés kontra NBH?

Egyik nap megütötte a szemem egy hír az index.hu-n, amit érdekes módon a bulvár rovatban jelentettek meg. Címe: Milliónyi e-mailt fürkésztek Magyarországon.

Erre Te is felkapnád a fejed, igaz? Hiszen abban a milliónyiban valószínűleg mi is benne vagyunk.

Na, a hírben semmi konkrétum, csak sejtelmes feltevések, részletek majd később…

Eltelik pár óra, újabb hír: E-mail fürkészés: volt NBH-s cégnél tartottak házkutatást.

Ejha! Na, néhány konkrétabb infó mellett, szinte az első cikk ismétlődik, sorról-sorra.

De hopp, a téma már átkerült a belföld rovatba! A helyzet fokozódik!

Ma reggel már egészen konkrét infók a legújabb cikkben, aminek címe:
Tizenöt nyomozó rohanta le az UD Zrt-t.

Mi ezzel a gond?

Az, mint ami a BKV-s kémprogramos üggyel volt: nagy a gyanúm, hogy az e-mailek fürkészésének semmi köze az eljárás intenzitásához.
Főleg ez gyanús:

“Több lap tényként kezeli, hogy az Origo Freemail levelezőrendszeréről van szó, amely ellen a közelmúltban hackertámadást hajtottak végre. Az Origo azonban azt közölte, nincs tudomásuk tömeges elektronikus támadásról.”

Költői kérdésem: na, most akkor ki hazudik?

Nem, nem az a bajom, hogy e-mailek macerálása miatt nyomozást indítanak, mert ez csak természetes a szeptember 1-ején életbe lépett magyar SPAM törvény tükrében.
Naná, hogy állig felfegyverkezett kommandósoknak kell meglepniük a gyanúsítottakat.
De tartok tőle, hogy az egésznek semmi alapja.
Az utolsó cikkben láthatod, hogy tiltott fegyvertartás miatt tettek feljelentést. Kíváncsi lennék, hogyan jutottak el a milliónyi e-mailcím kifürkészéséhez.

Tanulság: felét sem szabad elhinni némely portálok híreinek:( A bulvár résznél még oké is lenne, de, hogy a belföld rovatban is…

Ui.: Ha az egész igaz, vagyis komolyan aggódik a Nemzet Biztonsági Hivatal az e-mail címeinkért, akkor nem szóltam! (Na, kíváncsi leszek.. Pár nap múlva e-mailekről már szó sem fog esni, csak az NBH-s botrányról, meg a politikai vonzatairól:()

UPDATE: Íme egy Origo.hu-s cikk az esetről (elméletileg érintve vannak, hiszen állítólag a freemail rendszerébe törtek be… Állítólag.)

Miért kellene egyedül küszködnöd a számítógépes problémákkal, hogy ha van segítség? A PC Kommandó Távsegítség kényelmesen, gyorsan, biztonságosan, és költséghatékonyan segít! Kattints ide a részletekért, és az elérhetőségekért, hogy többé soha ne legyen az gond, hogy nincs kihez fordulni!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

11 hozzászólás so far:

 1. Most nem update-elem már a bejegyzést, de idetartozik, hogy az inforadio.hu-n például már a főcím is kimondottan politikai tartalomra utal… (Demeter: Szilvásy koncepciós eljárással akarja lejáratni a Fideszt)
  Ebben az van, hogy az NBH szerint a Fidesz így akart e-mail címeket szerezni. Hinnye, még a végén a politikai pártokat is fel kell vennem az ellenséglistára? (vicc volt, de ha már a vírusmaffia ott van, akkor ne aprózzuk el, igaz?:))

 2. NBH kontra e-mail fürkészők? …

  Valaki iszonyatosat tódít ebben az e-mail fürkészős, NBH-s ügyben. Mivel a politika is bele van már keverve, lehet, hogy ezen […]…

 3. Szerintem az NBH-ra már rá fért egy kis szenzáció, mert mostanában nem voltak “nagy ügyei”. Ettől függetlenül biztos, hogy loptak e-mail címeket, már csak azért is biztos, mert az érintettek tagadják. És hát ugye amit tagadnak, az már eleve gyanús.

 4. Hali!
  ezek érdekes dolgok ha igazából a véleményem kérdezitek hát azt nem írhatom le ide mert rita úgyis törölné
  De valószinűleg láttátok ti is az összeesküvés elmélet című filmet na hát gondoljátok hogy a mi kis nyamvadt országunkban nincsennek olyan dolgok amiket az emberek még álmukban sem gondolnának?
  Na mind1 csak enyit akartam
  Báj

 5. Szilvásinak azt sem hiszem el, amit kérdez. Őrült, gátlástalan, gazember, és sajnos komoly háttere/befolyása van.

  50-es évekbeli koncepciósper feelingje van ennek az eseménysornak amúgy is.

 6. Hát ez az, hogy már tényleg, egyiknek se lehet szavát hinni. Csak az a rossz ebben az egészben, hogy a régi rendszerben legalább tudtad, mikor miről hazudnak. De mostmár egyre gyakrabban van olyan, hogy elsőre eszedbe se jut, hogy mi minden tud kikerekedni egy egyszerűnek tűnő esetből.
  Nem is szabad inkább figyelni rájuk…

 7. Szabi, ha igy folytatod – azaz eszed helyett az érzelmeid és vágyaid tolulnak előtérbe- ebből a helyből is sikerül gyűlölettől (jobb-bal) csepegő, olvashatatlan oldalt varázsolnod!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.