Na, ilyet még én sem láttam…

Láttam már sok mindent oldalakon, főleg mostanában, de ez még engem is meglepett:

Spam küldés miatt lekapcsolt oldal
Spam küldés miatt lekapcsolt oldal

Fontos tudni, hogy nem csak a viagra reklámok és a warez oldalak szoktak spammelni, hanem bizony tősgyökeres magyar cégek is használják ezt a módszert reklámozásra sajnos…

Ezek törvényellenes cselekedetek, és a visszaeső elkövetőkről, fekete listásokról itt olvashatsz bővebben, illetve arról is, hogy mi minősül spamnek: SpamWiki – tudnivalók spamekről és küldőikről

Meddig akarsz még szenvedni a lassú géped miatt? Van megoldás, ráadásul könnyű és gyors! Kattints ide, és nézd meg, hogyan tudod begyorsítani a gépedet saját kezűleg!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

12 hozzászólás so far:

 1. nincs itt semmi vicces… a mi szolgáltatási szerződésünkben is van olyan pont, hogy a szolgáltatás veszélyeztetése esetén a szolgáltató felfüggesztheti vagy azonnali hatállyal megszüntetheti a szolgáltatást.
  És egy olyan is, hogy a felhasználónak kötelessége a tőle elvárható legnagyobb gondossággal őrizni és titokban tartani.

  Aztán aki gondatlanul elmenti a totalkommanderbe a jelszót az meg is érdemli.

 2. Hmm. Persze azt se vegyük figyelmen kívül, hogy voltak (Nálam voltak) olyan spammerek, akik úgy küldtek Nekem spamet, mintha a saját domain-em email címéről küldték volna. Rontva ezzel, a saját domainem jó hírét. Mint laikus… tévedek?

 3. Zoli, ilyen bárkivel előfordulhat, mert egy automata hírlevél küldőben olyan címet adsz meg feladóként, amilyet akarsz. Akár nem létezőt is.

  Ugyanakkor az a dologban az érdekes, hogy spammelni nem olyan könnyű ám, ehhez olyan levélszerver is kell, ami ezt tűri!

  Ha jól tudom, szökésben van annak a tárhelyszolgáltatónak a tulaja, akik erre specializálódtak itthon: warezszerverek üzemeltetése és spamek küldése.

  Ha a te nevedben kiküldenek egy csomó spamet, az valóban ront a megitéléseden, de azért azt még a kezdők is tudják – nagyon remélem! -, hogy nem az e-mail cím minősíti az embert :)

 4. Kedves Rita!
  A segítségedet kérem. Bejött, amire fent utaltam. Azzal a különbséggel, hogy a nevemben fenyegetőztek feljelentéssel, Én meg kaptam egy jó kis levelet. Ha példa értékűnek tartod, akkor részemről maradthat itt a téma, de ha OFF-nak ítéled, örömmel látnám a válaszodat a mailboxomban…
  Előre is köszönöm!
  Zoli

 5. Bocsánat, túlreagáltam a történteket, szerencsére félreértés volt.
  Nade, hogy valami haszna is legyen a vaklármának, volt egy felmerülő gondolatom ezzel kapcsolatban.
  Ugye, ha az esetleges fenyegető levél forráskódját összehasonlítjuk egy olyan (pl. fenyegető levéllel :P ), amit mondjuk Én szoktam küldeni, akkor ha jól láttam, mindenféle útvonalat is tartalmaznak, amin keresztül a levelek haladnak. Ez önmagában feltételezem nem perdöntő, viszont azt gondolnám, hogy ezeket nem igazán tudják meghamisítani,így minimum 99%-os bizonyossággal be lehet bizonyítani, hogy jó kisfiú voltam. (Bár tudom/sejtem, hogy a digitális világban bármit meg lehet csinálni.)
  Jól tudom, hogy a forráskód alapján a küldés földrajzi helyszínét is meg lehet határozni?

 6. Zoli, nem a forráskód alapján, hanem bizonyos, levelezők által nagyon ritkán megjelenített (és a levéltörzs kódjában sem szereplő) fejlécinformációk alapján.

  Lehet látni, hogy ténylegesen honnan jött, hogy például még véletlenül sem a te internetszolgáltatódtól, illetve nem az általad használt domain levélszerveréről.

  Tehát ha valaki ilyesmivel próbálkozik be ellenünk, az kinyomozható és bizonyítható, más kérdés, hogy a hatóságok hogyan járnak el ilyen esetekben… (a rendőrség nem nagyon mozgolódik szerintem, de az nhh résen van, ha mondjuk feljelenetés érkezik, vagy ők észlelnek valamit)

  Tehát a fejléc információk a fontosak, de akár még a levéltörzs kódja is lehet árulkodó.
  Az igazságot nem könnyű lenyomni :)

 7. Helló!

  Amit fontos tudni az az, hogy nem a cég spammelt, akié a domain, hanem egy, a cég honlapjára regisztrált ügyfél használta az ajánlórendszert arra, hogy volt egy címlistája, amire kiküldte az ajánlásait. Olyannak is, aki zokon vette és feljelentette a céget (az ajánló ügyfél helyett a céget). A regisztrátor pedig letiltotta ezek után a domaint. A többit most nem részletezném…

  Mindezt csak azért írom, mert ha az adott cég úgy gondolja, hogy itt negatívan reklámozzátok őket, akkor abból probléma lehet…

  Tóth Róbert
  T-Comp Watt Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.