Te is tárt karokkal várod a SPAM-eket?

Lehet, hogy már későn szólok, de nem csak nyáron szoktunk szabadságra menni, úgyhogy jól jön ez majd Karácsonykor:)

Tegnap, mikor kiküldtem az előző bejegyzésről az értesítést, akkor 11 automatikus választ kaptam, mely szerint az ominózus e-mail címek gazdái szabadságon vannak, majd utána válaszolnak.

Minap kiderült, hogy a magyar e-mail szolgáltatók alkalmazzák a legbrutálisabb SPAMszűrőket, ami jó hír, viszont még mindig rogyásig vagyunk SPAM-ekkel, ami rossz hír.

Az egyik módja a SPAM-ek becsábításának az, hogy ha válaszolsz egy SPAM-re.
Azonnal rádütik az “AKTÍV, lehet támadni” pecsétet, és utána hosszú ideig nem lesz menekvés.

Mondhatod, hogy Te nem válaszolsz SPAM-ekre, hiszen annál sokkal okosabb vagy.

Igen ám, de az automatikus válasz megteszi helyetted sajnos.

Természetesen körültekintően használva, szuper dolog az automatikus válasz lehetősége, de ha hetente akár csak egy SPAM-et is kapsz, akkor tilos ezt használni. Legalábbis addig, amíg biztonsággal ki nem jelentheted, hogy hosszú ideje SPAM mentes a postafiókod, vagyis gyógyultnak vagy nyilvánítva.

(Azért szeretek ilyesmiről írni, mert aki azt sem tudja, mi az, hogy SPAM, az azt sem fogja tudni, mi az, hogy automatikus válasz, vagyis pontosan azok fogják megérteni, akiknek kell:))

Meddig akarsz még szenvedni a lassú géped miatt? Van megoldás, ráadásul könnyű és gyors! Kattints ide, és nézd meg, hogyan tudod begyorsítani a gépedet saját kezűleg!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

5 hozzászólás so far:

 1. Szia Rita!
  Két jó hírt is megosztanék veled!
  Az első, hogy tanulván a vírusirtó hírleveledből, nem használom az automata válaszadót, így hála az égnek nem kapok spameket.
  A második, szintén a hírleveledből tanultak alapján az ismeretlen helyről érkező, csatolt fájlt is tartalmazó, hello tárgyú üzenetet kapásból törlöm. De egy kicsit később vettem észre, hogy egy barátnőm új email címet használva keresett meg a fenti formában! :)
  Még szerencse, hogy a kukából ki tudtam halászni a levelét! :)
  De! Fő a biztonság és az éberség!! :)

  Szia:anna

 2. Szia Rita!

  Hát én kapom a spam-eket dögivel. Szerencsére a levelezőm szűri őket rendesen. Olyankor is fennáll ez a szabadságértesítős veszély, ha rögtön a spam-ek közé teszi őket a levelző?
  Illetve nálam úgy volt beállítva a szabadságértesítő, hogy csak azoknak válaszoljon, akik szerepelnek a címlistámon. Ilyenkor is fennáll ez a veszély?

  Off topic: Lejárt a CounterSpy próbaidő. Rajtatok keresztül megrendelhetem véglegesre?
  Köszi!

  Gabi

 3. Gabi!

  Nem, ez utóbbi megoldás, mely szerint csak a címlistádon szereplők kapjanak választ, ez nem veszélyes! Sőt, ezúton köszönöm a tippet:)

  Te még megrendelheted a Counterspy2-t, mivel régi ügyfél vagy! Írok egy e-mailt hamarosan!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.