Te is azt hiszed, hogy a vírusvédelmet nem lehet örökre letudni?

A hétvége döbbenetet hozott számomra. Nem is tudom, sikerült-e már úgy-ahogy feldolgoznom, talán éppen azért ülök itt és írok róla, mert valahogy tudati szintre kell hoznom az ellentmondásokat.

A háttérben két kérdőívem is fut folyamatosan (na tessék, már megint lelepleztem egy titkos adalékot), az egyik pipálgatós, előre megírt válaszok közül kiválasztós, a másik meg szóban válaszolós. Tippelhetsz: igen, a kettő eredményei ellentmondanak egymásnak.

Természetesen a kérdések feltevésében is vannak különbségek, és valószínűleg a válaszolókban is, hiszen nem mindenki szeret egy idegen felületen kattintgatni, ugyanakkor ez a „nem mindenki” csoport, lehet, hogy jobban szeret bővebben, önmagáról beszélni egy kicsit (írásban).

Most jön két döbbenet adat: a válaszadók 10%-a nő… (Meg fogom vizsgálni a listámon lévő női arányt is.).

Másik döbbenet: szinte mindenki leírta ezt a szöveget „inkább új és friss infókra vágyom, mert a vírusvédelmet nem lehet letudni örökre”.

Henry Ford jutott eszembe, aki azt mondta, hogy „Ha megkérdeztem volna az embereket, akkor jobb lovat kértek volna.” Henry Ford mégsem lótenyésztésbe kezdett valami oknál fogva. Talán azért, mert bízott abban, amit tudván tudott: van jobb megoldás is.

Friss hírek és infók kellenek? Ajánljak néhány PR cikket, fizetett hirdetést, mások hírlevelét, portálok technikai részlegeit?

Lehet, hogy mos kihívom magam ellen a sorsot, de itt és most kijelentem: a vírusvédelemmel csak azért foglalkozom, mert szeretem a dolgokat örökre letudni. Ha ez egy folyamatos harc kellene, hogy legyen, akkor az „okosabb enged” elven már rég itthagytam volna csapot-papot, és átnyergelek az erős számítógépekkel való foglalatoskodásra, felhasználók oktatására, online vállalkozók segítésére. Ehelyett még mindig itt vagyok.

Lehet, hogy olyan ez a „vírusvédelmet letudni” dolog, mint a cigiről leszokás? Tudod, hogy bármikor rákos lehetsz, de azért szívod? És tudod, hogy le lehetnek tudni örökre (le lehet szokni egy lépésben, tanusíthatom!), de azt is tudod, hogy TE NEM VAGY RÁ KÉPES?

Attól, hogy valamiről nincsenek információid, attól még léteznek, attól még lehetségesek, vannak, működnek! Igen, az én hibám is, hogy ezt nem kommunikálom eléggé, vagy kevés vagyok a friss híreket szolgáltató portálokkal szemben, de a vírusvédelmet örökre le lehet tudni, úgy, hogy soha többé nem bukkannak fel a vírusok okozta problémák!

Bebizonyítom!
(Folyt. Köv. holnap…)

Senki nem születik profi felhasználónak, de az nem mindegy, hogy honnan szeded össze az alapokat! Mi összeszedtük és egy anyagba rendeztük a legfontosabb, leglényegesebb, leghasznosabb tudnivalókat, a PC Start anyagban. Kattints ide, és nézd meg a részleteket>>

Kapcsolódó bejegyzések:

2 hozzászólás so far:

  1. természetesen a cigarettás hasonlattal senkinek nem akartam a lelki világába gázolni, sokakra, akik nem dohányoznak, nem is illik a példa, hála az égnek :) De azért válaszottam, mert szemléletes.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.