Vajon melyik a legkedveltebb vírusirtó?

Ez a kérdés már régóta foglalkoztat, úgyhogy vágjunk is bele: Szavazz kérlek arra a vírusirtóra, amelyiket Te használod, most éppen. Vannak, akik cserélgetik ezeket a szoftvereket a gépükön, tehát több termékre is esküsznek, de én a jelenlegi, pillanatnyi állásra vagyok kíváncsi.

Miért kellene egyedül küszködnöd a számítógépes problémákkal, hogy ha van segítség? A PC Kommandó Távsegítség kényelmesen, gyorsan, biztonságosan, és költséghatékonyan segít! Kattints ide a részletekért, és az elérhetőségekért, hogy többé soha ne legyen az gond, hogy nincs kihez fordulni!>>

Kapcsolódó bejegyzések:

55 hozzászólás so far:

 1. Az ESS-et használom már majdnem egy éve. Szerintem a legjobb vírusirtó az, ha nincs elindítva a gép. Mindig előbb van új vírus, mint megoldás rá. Az, hogy éppen nem jön be a gépre az csak a szerencsén és az óvatosságon múlik.

 2. Szerintem, meg, az est sem jó, mert nekem, folyton, beengedi a torján t, és folyton fagy a gépem, de minden vírusirtó be enged valamit, de egy torja semmi ahhoz, amelyik meg bújik, a gépem patriciojában, és a vírus irtok, azt válaszolják, még nincsen erre semmi védelem, egy ujjal álunk, szenbe.

 3. Comodo Antivírus 3.5 ..ÉN ezt használom ..Ez sajna nincs benne a szavazásban ..A defense + szolgáltatásával ami egy / H.I.P.S / igazán nagyon jó kis programmá teszi..Ráadásul free program..Van benne minden jó ami a “nagy ” fizetös progikban…
  na jó azért mégsem minden..email védelem nuku, és a heurisztika is csak a következö frissítéssel érkezik..DE nekem nagyon bevált…
  Tisztelettel Jenei László

 4. hello mindenkinem!hát persze hogy a Norton!
  de különben nekem nemkell semmijen sem….de azért néha használlok nortont ami el is végzi a munkáját rendessen.öszintén nincs szükségem virusirtora….gondolom sokan csodálkoznának ha megpillantanák ezt a kijelentést.de igy van na páááá mindenkinek

 5. Szerintem is az Eset Smart Security a legjobb választás. Mind kezdőknek, mind profiknak. Kedves Tarnóczi Attila, nem fagy tőle a gép, ha hozzáértően van installálva. A torján szó gondolom a szótáradban a trójai szó megfelelője. Szerintem ebben is az ESS a legjobb. Sokan fikázzák, de láttam én már uborkafán vaddisznót:)

 6. Avast!4.8 Home+COMODO Firewall+Counter Spy vs.3.
  Szerintem megbízható triumvirátus.A COMODO mellett egyébként az avastnak nincs sok dolga.Remélem ez sokáig így is marad!A Counter Spy 3.pedig egy nagyon kiváló és nem is drága kémprogrameltávolító.Tudom ajánlani mindenkinek!
  További vírusmentes szép estét mindenkinek.
  Attila.

 7. helló:D én az ESS-t használom már vagy fél éve, mert előtte az avast volt fent és nem vett észre egy rakat vírust (ami miatt lassú is volt a machine), és amikor felraktam az ESS-t, akkor talált rajta olyan 5 és 10 közötti számmal. Szal sztem az ESS a legjobb, mert nemcsak vírusok ellen véd, hanem spamok, kémprogik ellen is meg stb. Ja és kiterjesztett heurisztika is van rajta. Csövi.

 8. Sajnálattal vettem tudomásul,h az általam legjobbnak tartott védelmi szoftver a Kaspersky Internet Security csak 6. jelenleg 3 szavazattal.
  Addig míg nem ezt használtam esküdtem mindenre,hisz mindíg újabbakat próbáltam ki.De ilyen tökéletes védelmet egyik progi sem nyújtott.Most már jöhetnek évente az újabbnál újabb verziók,csak ezt részesítem előnyben.Az itt első helyem favorizált Nod-dal többször összehasonlítottam anno,de még a Nod csak arra sem volt képes,h törölje a megtalált fertőzést,míg a Kaspersky a tömörített fájlból is kiszedte.Aki egyszer kipróbálja lehet nem vált vissza az előzőre.

 9. Lehet benne valami,h ez a páros vezet.Mindkettőt próbáltam és ha válaszatni kellene akkor már inkább AVG.Az Avast nekem a lassú keresésével nem nyerte el a tetszésemet.

 10. Bocs Rita!

  Rosszul fogalmaztam.Amúgy nem véletlen egyik se,mert aki nem hozzáértő,Ő azt használja amit feltesznek neki a gépére.És általában idegennek a free verziókat teszik fel,h később ne legyen gondjuk vele.A kollégáimmal épp ma beszélgettünk erről.

 11. @Antivírus Kommandó

  Annak idején, amíg tagja voltam a PC WORLD fórumának, volt egy olyan topik, hogy: Vírusom van! Az ide beírók közül 10-ből 8 ember a NOD32-őt használta vírusirtóként, emellett kapták be a vírusaikat. Az agyondicsért, világ összes díját megnyert vírusirtó mellett. Ezután mi csak azt mondtuk, hogy rakják fel a Kasperskyt és azzal szedjék le. Vissza is írtak, hogy sikerült, leirtotta. Ennyit a NOD32-ről.

 12. én a node32-t használom és az ashampoo-t….van,hogy a node nem talál meg olyat amit az ashampoo megtalál,és van,hogy a nod jelez virus riasztást amikor az ashampoo nem,de viszont amikor valami változás történik a gépen (bejegyzés változás stb) akkor viszont az ashampoo jobban oda figyel a dolgokra.
  szóval én mind a ketőt szeretem ,és használom.
  üdv

 13. József!

  Nem akarok védeni senkit, de a vírust kapók mégis milyen nod32-t használtak? És hogyan? És egyébként mi volt jellemző rájuk, mint felhasználókra?

  Nem kötözködésből mondom, csak a tapasztalataimat tudom közvetíteni: a legritkább esetben hibás a vírusirtó – legyen bármilyen – a fertőzöttségért.

  Persze, vannak kritikus időszakok, ilyen volt a virtumonde megjelenése is, de ezen is túl vagyunk.

  De hogy annyira rossz lenne a nod32, mint amennyire a fórumstatisztikák mutatják, azt kétlem…

 14. Rita!

  Én nagyon szívesen belinkelném az adott fórum megfelelő topikját, csak a fórum adminja törölte (bizonyos okok miatt),pedig érdemes lett volna végigolvasnod, tényleg tanulságos volt. Így viszont csak azt tudom megmondani, hogy ők “ismeretlen” fórumozók voltak, vagyis volt egy problémájuk, segítséget kértek, mi adtunk és elmentek. Tehát nem voltak aktív tagjai a fórumnak, így nem ismerhettem az internetezési szokásaikat, sem azt, hogy mit és hogyan/honnan töltenek le. Annyi biztos, hogy ez a NOD32 2-es, régebbi verziója volt, és arra is kristálytisztán emlékszem, hogy akkor sokan panaszkodtak arra, hogy bár a NOD felismeri a gépre került vírust, sem leirtani, sem törölni nem tudja. Én általában mindig ilyenkor mondtam, hogy tegyék fel a NOD helyett a Kasperskyt, mert ennek sosem okozott problémát egy vírust leirtani.

  A fórumstatisztika pedig sajnos ennyire rossz, az emberek nem unalomból írnak és kérnek segítséget, hanem mert okuk van rá. Én ajánlom neked a biztonsággal foglalkozó fórumok olvasgatását, tanulságosak.

 15. Kedves Rita!

  Azt hiszem Koma fején találta a szöget “…aki nem hozzáértő,Ő azt használja amit feltesznek neki a gépére.”
  Aztán marad amit feltett valami jóakaró guru.
  De hogy ez a felhasználók mekkora hányada lehet, azt csak a jó Isten tudja.

 16. Kiprobáltam a nortont a countespy-t ez egy olyangyönyörű trójait adott ajándékba, hogy csak a teljes újra formázás segített. Fél éve az EET használom . Két vírusírtó, hogy fér meg egymás mellett?

 17. Kedves Fórumozók!
  A FREE programok közül évekig az AVAST ot használtam kb. 45 munkaállomáson. Beengedett néhány trójait és egyéb cuccot, már pontosan nem emlékszem. Bizonyos procikat (ált. cerkákat) nagyon fogott. Általánosságban 4esre értékelem. A FREE programok közül jelenleg jobbnak minősítem a román Bitdeffendert.
  Aztán fizetett is megy nálunk, az pedig régen norton volt, de nayg igényei miatt már akaspersky van. A kaspersky sztem. a legjobb fizetős, mindent számba véve.
  Tehát Bitdeff és Kasper!!!

 18. Sziasztok mindenkinek

  Nem szavazás képen mondom el a véleményemet. Használtam már AWG-t Avast, Terminátort, Nod 32, Eset smart securitit,. Ezek mind beengedtek valami oda nemillő dolgot. Kipróbáltam a Kaspesky-t is, de még az eltávolított maradékokkal is összeakadt.
  Én azt hiszem, hogy nincs tökéletes védelem, csak “szerencse” van.

 19. József is fején talált a szöget!
  A Kaspersky még a Nodot is képes leszedni,nem is kell az uninstallal külön foglalkozni.Amúgy anno több fényképet csináltam a páros tevékenységéről,h külömböző fórumokon bizonyítsam mire képesek.
  A nod a találatnál nálam sose jutott tovább.Konfigolhattam én azt akár hogyan.
  Itt van még egy nem régi példa egy kolléganőm gépéről.Nod védte és már nagyon lassan működött a gép,állandóan panaszkodott.A Kaspersky első körben 128 trójait írtott le róla.Asszem a szám magáért beszél.
  Dénes is megmondta frankót!A jó isten tudja,h nagyon sok felhasználó van így,használ éppen azt amit feltesznek neki.

 20. Sziasztok !!!
  engem iszonyatosan csak az frusztrál az ilyen összehasonlításokban, meg szavazásokban az, hogy a drága reklámkampánnyal “eladott” víruskergetökre esküszik mindenki…pl most az EEs-re..Én elhiszem mindenkinek, hogy milyen szupi meg ilyen jó meg olyan jó..csak Én alapból már gyanúsnak találok egy olyan programot amit mindenféle akció keretében PC ujságok lemezmellékleteként adnak ala NOD , ESS..meg szponzorálok mindent, és mindenkit ahova ki lehet biggyeszteni, hogy a világ leggyorsabb, meg legjobb irtója meg mittudomén..Mindenhol Eset reklámok függenek, persze, hogy mindenki erre esküszik….
  Vannak vele egyenértékü programok amik ugyanolyan jók csak nincs akkora reklámjuk vagy uram bocsás itt nem ismerik öket….

  fizetösök közül pár pl:
  – McAfee Total protection
  – Norton Internet security 2009
  – Kaspersky Internet security 2009
  – Quick Heal Total security 2008 / amit csak zárojelben jegyzek meg , hogy 23. szor nyerte meg a VB100-as elismerést /
  pedig a Nod-nál elöszeretettl hivatkoznak rá a VB100-ra
  – Dr.WEB for Windows

  pár free progi
  – Comodo Internet Security
  – Rising antivirus / nem tudom mennyien ismerik /
  – Dr. Web CureIT
  – Avast 4.8
  – Avira antivir
  – Pc tools antivirus 5.0 / VB100 és ICS minösítéssel /

  Elég sok tesztet lehet elérni a neten amiket ilyen olyan szempontok alapján készítenek, de fentebb említett progik egy fikarcnyival sem teljesítettek jobban , vagy rosszabbul mint az a Hirneves ESS…
  Nem beszélve arról, hogy a matousec.com kifejezetten nem is ajálja az ESS-ben lévö tüzfalat..akkor, hol is az igazság ????
  Szerintem nincs kifejezetten EGY vírusirtó ami mindennek megfelelne..Ez a dolog nagyon izlés reklám és userfüggö…
  Tisztelettel Jenei László

 21. László!
  Teljesen egyetértek a vezérmotívummal, mely szerint kinek ezért kedvenc, kinek azért, és bizony a mindent elárasztó marketing nyilvánvalóan hatásos.

  Éppen ezért kérdeztem, hogy MIT HASZNÁLSZ MOST.
  Nem azt kérdeztem, hogy mit szeretsz, miben bízol, mi vált be, hanem, hogy ebben az adott pillanatban mi van a gépeden. :)

 22. Én most már egy jó ideje a pc tools antivírust használom és mivel annak idején igyekeztem jól odafigyelni az órákon(80napos),nincs is semmi problémám.Még az is lehet,hogy jól el lennék antivírus nélkül is.Az igaz,hogy én nem sokat töltögetek le filmet,pornót:o,játékot,gyanús üzleti ajánlatokat.Egyszeri ilyesmi miatt már újra kellett telepíteni a windowst,szóval azóta felejtős.

 23. Kedves Rita!
  Természetesen nem az ETT-t, hanem az Nod 32, Eset smart securitit használom.Amit a beépített tűzfaláról irtatok az egy kicsit megrémített.
  Üdv

 24. Csodálkozok, hogy az Avira nincs benne az első háromban. Jelenleg ez az egyik legjobb. A nod-ot hagyjuk, a Kaspersky mostanság gyengélkedik, az Avast pedig majd ha jön az 5-ös verzió.
  Természetesen nincs 100%-kos védelem! De, hogy a legtöbb szavazatot a Nod kapja?! Hát nem is tudom…

 25. Robi, ne csodálkozz, hogy az Avira nincs benne az első háromban.
  Nulla kommunikációval egy ilyen erős versenyben nem lehet első háromban lenni.

  Én biztos voltam benne, hogy a nod32/ess fog vezetni, egyrészt, mert a disztribútora piacvezető (az márpedig azt jelenti, hogy ők adják el a legtöbbet), másrészt pedig a kommunikációjuk (marketing) több, jobb, mint a többieké.

  Imádom ezt elmondani, és köszönöm, hogy megtehetem most is: egy jó termék még nem minden. A jó terméket szeretik a felhasználók, de a szájhagyományban már nem lehet megbízni, hogy majd az növeli a cégek bevételeit.
  Marketingezni kell, komolyan ott kell lenni üzletpolitikailag, máskülönben le lehet húzni a rolót.

  Az meg kinek jó, hogy elterjed egy szűk körben egy jó szoftver, majd kínlódik a fejlesztője, forgalmazója, nem tudnak fejleszteni, újítani, követni a trendeket, nem tudnak support-ot biztosítani, stb.
  Az kinek jó? Annak a néhány hű felhasználónak?
  Globális érdekeket nem szolgál az ilyen hozzáállás, tessék összeszednie magát minden gyártónak, mert a lecke fel van adva!

 26. Kedves Rita !!!
  Én nem értek Veled egyet…
  Én aban hiszek, hogy elsőnek egy termék legyen jó és azután menjen a marketing ezerrel..sajnos a NOD esetében ez szerintem nem áll fennt..nagyobb a füstje mint a lángja ezért is soroltam fel az elözö postomba azt a pár terméket..Én úgy gondolom, hogy azért mert egy terméket Magyarországon nem reklámoznak / ebbe ne menjünk bele, hogy miért nem éri meg Magyarországon reklámozni, és mondjuk honosítani egy McAfee terméket , vagy más termékeket / attól még azok ugyanolyan szinten vannak , és néhány esetben jobbak mint az agyonreklámozott NOD..Ezért nem véletlen, hogy minden netes antivirus melyik a kedvenc vírusirtód szavazáson boldog boldogtalan is NOD-ozik….Hiszem magyarországon a csapból is a eset termékek folynak csak meg kell nézni a PC ujságok mellékleteit….
  a Szűk körröl annyit, hogy pl a Dr.WEB Oroszországban piacvezetö vírusirtó, de ha pl Némethonban is szétnézünk akkor ott sem a NOD a piacvezetö szerintem..Magyarország meg Magyarország itt reklámmal bármit el lehet adni sajnos hiszen az meberek túl lusták / tisztelet a kivételnek / arra, hogy tapasztalatot szerezzenek és maguk döntsenek..inkább a többség úgy van, hogy ha már adják a PC mellé minek váltsak másra hiszen ez itt van…

  Tisztelettel Jenei László

 27. László, azért, mert nem értesz egyet, még így van.
  Te is írod: Magyarország meg Magyarország itt reklámmal bármit el lehet adni sajnos hiszen az meberek túl lusták.

  Majd ha minden gyártónak kinyílik a csipája, hogy ELADNI CSAK MARKETINGGEL LEHET, na akkor lesz majd verseny. :)
  Addig csak elmélkedés van.

  A NOD32 és az ESS marketingje jól működik Magyarországon. Nyilván tőlünk nyugatra, ahol a marketing módszerek születnek, ott nem ezek a stratégiák válnak be, hanem mások. Ez IS jelent különbségeket.

  Magyarországon nagyon fontos, hogy erőforrás-igénytelenek legyenek a védelmi szoftverek, hiszen nem a svédeknél vagyunk, ahol minden háztartásban atomerőművel egyenértékű gépek dohognak.

  Ez IS számít.
  De sosem egy dolog számít, sosem CSAK a marketing a “felelős”, kell oda eredmény is.

 28. Sziasztok.

  Szerintem meg mindegyik jó valamire.Én először az Avastot használtam de beállt tőle a gép mint az U szeg. :) (gyenge volt szegénykém)Próbáltam a Kasperskyt is ami tényleg lerántja maga elől az összes írtót a gépről,viszont amikor meg akartam szabadulni tőle na az sem volt kis harc.Aztán jött a Nod és azóta semmi gondom.Nem akarom fényezni de nekem bevált.Lehet,hogy sokmindent nem töröl de nem is engedi dolgozni.(szerintem,bár én nem értek hozzá ).A Winfosról meg annyit,hogy alkalmanként így is úgyis újrarakom de hozzáteszem vírus miatt még sosem kellett ezt tennem!Ja és még valami.Amikor próbálgattam az írtokat még netem sem volt,tehát pusztán szimpátiára mentem.Én ha csinálnék írtót akkor mindegyikből beletenném azt a részét amiért szeretik.De így vagyok és gondolom rajtam kívül még más is a többi programmal is.Legyen szó lejátszó,fotó szerkesztő vagy akármilyen programról.Tehát az én véleményem az,hogy mindenki használjon azt amit szeret,vagy amit tud!De a lényeg lényege amit sokan nem tudnak : “az ember érezze jól magát” !
  Ha elolvastátok akkor köszönöm a figyelmet.

  üdv. : wookie

 29. Kedves Rita!
  A NOD32 és az ESS elég rendesen ki lett tárgyalva szerintem. Abban Lászlóval értek eggyet,hogy itt Magyarországon a legtöbben a NOD-ot használják mivel azt ismerik a legtöbben! Amikor én is vírusírtón gondolkodtam pár évvel ezelőtt minden ismerősöm a NOD-ra esküdött, így én is azt telepítettem a gépemre.Nem is gondolkodtam azon, hogy vegyem a fáradtságot és körülnézzek a neten. Ebben az évben amikor már nem frissült gondoltam kipróbálom az új ESS minden egyben progit. Hát nem voltam valami nagy elragadtatással róla. Jó volt de még saját magát is vírusnak nézte egyszer! És most jön a lényeg!!
  Közben a tűzfal progim licensze és a vele együtt használt CounterSpy is lejárt, és mivel mindegyik a Sunbelt Software terméke volt és nagyon megvoltam velük elégedve megujítottam őket. Ekkor olvastam a Sunbelt új termékéről a Vipre Antivírus+Antispyware programról. A 15 napos próba időszak alatt nagyon megtetszett, és mivel a gyártó amerikai cég felajánlotta hogy a meglévő CounterSpy licencemmel Csak 9,95 dollárért 1 évre megvehetem, megvettem. A lényeg nagyon megvagyok vele elégedve. Azóta már egy ujjab verziót is telepített a gyártó, rendszeresen (naponta többször is) frissül. Közben utána néztem a neten,hogy mit is vásároltam!(elég időben!) Hát elég meglepő dolgok derültek ki. Az ilyen szoftvereket vizsgáló oldalakon bemutatott grafikonokon a Vipre elég rendesen elverte az egész mezőnyt!!! Beleértve az itt előzőekben felsorolt valamennyi vírusírtót!!!Az erőforrás igénye a legkisebb a gyorsasága meg a legnagyobb volt a tesztek szerint!Nálam a gyorskeresés funkció naponta 2-szer fut(délelőtt és este későn)és közben nem is veszem észre csak a jellegzetes kis kerregést hallani.Nálam hónapok óta nem volt egy vírus, trójai, sőt spamokat sem kapok.Ha megnyitok egy frissen kapott mailt csak egy villanás előtte az ellenörzés!Ami persze minden bejövő dologra vonatkozik. A beállítása nagyon egyszerű. Mivel már előre minden be volt állítva én csak finomítottam rajta.Pl: A vírus figyelés erösségét saját maga állítja be, ha kapok valami gonoszat amit persze azonnal jelez és töröl is akkor megemeli pár napra és ha nincs semmi akkor vissza áll alaphelyzetbe. Én nagyon megvagyok elégedve a Sunbelt Personal Firewall, és a Sunbelt Vipre Antivírus+Antispyware együttessel!!
  Bocsi hogy ilyen hosszúra sikerült de ezt a szoftvert sem említetted és gondoltam leírom a tapasztalataimat. Ja még csak annyit hogy Magyarországon is forgalmazzák!
  Tisztelettel: Vass József

 30. Jelenleg Nod32 és 3.0 verzió.
  Érdekesnek tartom hogy a nodot fikázók egyikénél sem találtam verziószámot, csak nem egy ósdi elavult törött megoldást használtak? Én évek óta ezt használom és nagyon megvagyok elégedve: gyors hatékony, többnyire… asszem 2szer fordult elő hogy megoldhatatlan lett az irtás, (1szer amikor a Norton után raktam fel, 2odszor meg egy hozzá nem értő “ügyeskedett” valamit távollétemben…) olyankor meg nem halok bele 90perc win rakásba =). Ebből logikusan következik a megállapítás: bármilyen vírusvédelemmel hazalehet vágni egy számítógépet… nálam általánosan a Windows “megöregedése” miatt rakom újra félévente, most már passzióból nem pedig a Vírusok miatt… Ezzel másoknak is tisztában kéne lenni, még ha karba is van tartva a gép akkor is történik valami ami miatt ugyis lelassul stb. elég egy balul elsült áramszünet.
  “Aki nem hozzáértő azt használja amit föltesznek a gépére” -akkor miről beszélünk? Aki nem ért hozzá ugyanúgy befertőzi a gépét normális védelemmel, mint semmivel… amikor bejött nekem a net, akkor hozzá nem értésemből szívtam rendesen a Nortonnal, azután feltettem a Nod32-t van hozzá kulcsom havonta mert GameStar előfizető is vagyok egyben, így szvsz fizetős megoldással vagyok ellátva… ugyanakkor tisztában vagyok a védelmi rendszerem képességeivel melyet a felhasználó, és a védelmi programjai együtt képeznek. Magyarul ha leszedsz egy megosztóprogrammal zenét amiben trójai van, hiába jelez a rendszer hogy itt gond van, ha te azt mondod nyissa meg akkor megfogja nyitni, ekkor jön a támadás és vagy kivédi a rendszer vagy nem… lehet kísérletezni. Ebből az következik hogy a számítógép nem a kívánságaid hanem az utasításaid szerint működik! Továbbá ha a hozzá nem értőnek a “guru” haverja (mert ilyen is van) töröttet meg “keygen”-est rak fel, akkor nem kell csodálkozni hogy bejön minden… nem beszélve arról, hogy ha olyan (warez) dolgokat művel amihez például “kapcsold ki a tűzfalad/vírusirtód és gyorsabb lesz meg akkor működni fog” feltétel társul akkor erről szintén nem a program tehet. Az eladós/szervizelt gépeknél meg jól nézne ki a szerviz, ha minden gépre 1éves verziót telepítene, ezért jó esetben felraknak egy próbaverziót, amit később (1hónap múlva többnyire) a felhasználónak kellene élesítenie, vagy megvenni, ami általában nem megy kis hazánkban… A vírusirtókról még annyit hogy igazán rosszat, és örök életre igazán jót sem lehet találni. Mindnek megvannak a korlátai, képességei… ez alól kivételt képeznek a tört verziók ami esetben nincs miről beszélni ugyebár…
  No offenziv!

 31. Tisztelt vírusirtó Tagtársak!
  Nem éretem igazán, hogy miért van ez a fenti szóbőség. Sokan szapulják, dicsőitik utált, vagy kedvenc vírusirtó programjukat, elmondják(írják) tiszteletr méltó vélemányeiket arról,amire senki sem kérdezett rá.
  Segítek: 1. Kérdés: Mit használsz most?
  2. Válasz: xxx(választható a listából)
  Ennyi az egész.

 32. T.ÖREGMIKO !!!
  Talán azért Írunk ennyirre bölére eresztve , mert ad 1 – Érdekes témát vetett fel a témaindító
  ad 2 – a kérdést nem lehet egy szóban elintézni csak annyival, hogy mit használsz ., mert szerintem ez ennél kicsit összetetteb
  ad 3 – lehet kiváncsiak vagyunk egymást kulturált véleménynyilvánítására
  ad 4 – Én a magam részéröl nagyon szeretem megismerni más véleményét , és rettentöen nem szeretem ha valaki igen , nemmel válaszol…
  ad 5 – a leveled végéröl szerintem lemaradt valami mondjuk az hogy te mit használsz, mert azt mi nem látjuk hova rakod az ikszed..:)))
  ugye ha már levelet irtál a böléröl, és arról hogyan kellett volna helyesen cselekedni talán példát mutathattál volna…

  Tisztelettel Jenei László

 33. Légyszi maradjunk a vírusirtók témájánál, és egymáshoz maximum barátkozás célzattal beszéljünk :))
  Minden vélemény értékes számomra, az is, ami csak egy X, és az is, ami hosszabb lére van eresztve!

  Ha nem a digitális korszakban és verzióban lennénk itt, akkor bőszen jegyzetelnél, mert nagyon jókat mondtok, mindannyian! Amit ezúton köszönök is!
  És köszönök minden szótlan szavazatot is :)

 34. By Vidi Rita, 2008. november 27. csütörtök @ 16:41

  Kedves Rita !!!
  ebben a postban azt irtad, hogy Magyarországon eröforrásigénytelen progik kellenek…Ebben 100 % ig igazad van, hiszen Magyarországon még nagyon sok ugymond “régi” gép dohog….
  Viszont épp most olvastam egy tesztet az SSUpdater.com-on ahol vizsgálták a free programmok memóriaéhségét plusz a malware találati arányokat
  303.200 malware -t használtak
  ezekböl a kategoriákból…
  Windows Viruses, Trojans, Backdoors, Worms, Spyware, Adware, Rootkits, Exploits, Keyloggers, Hacking Tools, Malicious Scripts …..

  Igaz ez is egy teszt volt a sok közül, de az érdekesség a memoriahasználat vizsgálata volt….
  Pár érdekes adat a teljesség nélkül
  FREE Programok
  a-squared Anti-Malware 4.0 Free Edition – 99.48% (90.000k)
  2. AntiVir Personal Edition – 98.74% (50.000k)
  3. Avast! Home Edition – 98.71% (58.000k)
  4. BitDefender Free Edition – 96.81% (31.000k)
  5. McAfee by AOL – 95.58% (96.000k)
  6. Comodo Internet Security – 94.85% (26.000k)
  Full Versions:

  1. Avira AntiVir Premium – 98.83% (50.000k)
  2. Kaspersky Antivirus – 98.28% (41.000k)
  3. Norton Antivirus – 96.94% (125.000k)
  4. Nod32 4.0 beta – 89.79% (48.000k) EZ BÉTA tehát gondolom javítanak a végleges változatba…

  mindezt csak azért irtam ide be, hogy szerintem jól látható, hogy azért mert free valami attól még ÖK is “letesznek” az asztalra valamit….
  csak ugye marketing marketing marketing…

  Tisztelettel Jenei László

  Azt szerintem itt jön képbe a marketing..mert mint feljebb is irtam az átlag PC használó az nem fogja venni a fáradságot itt Magyarországon, hogy kiprobáljon több progit azok azt használják amit feltelepítenek neki vagy amit az ujság mellékleten megkapnak..Az meg ugye tudjuk, hogy Mi…

  Én még mindig azt bátorkodom mondani, hogy azért mert valaki sok pénzt tud marketingre költeni attól még a terméke nem lesz jobb csak sok helyre eljut….

  Utóirat gyanánt a Comodo antivirus 3.5

 35. Érdemes volt ma is benézni ide,mert ugye az ember mások véleményéből is mindig tanul,vagy esetleg hall valami újat,ami még az ő utjába éppen nem akadt.Itt van ez a VIPRE!Régen használtam én is a Sunbelt CounterSpy-t,de mára valahogy nem kell.Na szóval feltettem ezt a 15 napos próba verziót,mert azért furdallt a kiváncsiság,h milyen lett.Meg arra is választ akartam kapni,h milyen a gép állapota.A végeredmény 1 nyomkövető Cookie,ami persze a böngésző bezárásával úgyis törlődött volna automatikusan.A védelem jelenleg Kaspersky Internet Security 2009 ha esetleg valakit érdekel.

 36. Jelenleg egy Sunbelt VIPRE+Personal Firewall kombó tartja biztonságban féltve védett adataim a kártékony szoftverek ellen. Eleinte Avast, majd NOD32, ESS, Kaspersky, McAfee, Avira, Comodo, AVG, Panda, Ad-Aware, Norton és BitDefender is megfordult nálam, kémprogram írtókból (vírusírtók beépített védelmei), CounterSpy, SuperAntiSpyware, Spybot, XoftSpySE, Spyware Doctor, Ad-Aware és ParetoLogic AntiSpyware, természetesen teljes vírusirtó gyalulás, többszöri regisztrációs adatbázis-tisztítás után telepítettem az egyes programokat! Amikkel meg voltam elégedve a következők: Sunbelt VIPRE(személyes véleményem erről a programról csak annyi, hogy tökéletes), Sunbelt Personal Firewall(szintén), Avast(igen, az Avast is kedvenceim közé tartozik, mivel gyorsaságra lehet, hogy nem a legjobb, de az egyik legteljesebb vírusfelismerő adatbázissal rendelkezik), ESS/NOD32(gyorsaságra nálam csak a VIPRE verte, felismerésben Kaspersky, Avast, Avira és VIPRE), Kaspersky(nem ajánlom gyengébb gépek védelmére, szépen be tud lassítani néha, nálam negyedik vírusfelismerő), Avira(gyorsaságra 4/5, felismerésre 5/5(második legjobb), alapból ‘Beep’ hang miatt 0/5, kezelhetősége nem a legegyszerűbb, de számomra mégis tetszetős a kezelőfelülete); kémprogram ritkítók terén rövidebb a lista, mivel kevesebb terméket próbáltam ki és kevésbé toleráltam az egyes hibákat/hiányosságokat; tehát a ‘lista’: XoftSpySE és SpyBot Search & Destroy(maximalistáknak ajánlom Spybot heti és XoftSpy napi használatát, minden kémprogram eltűnt nálam), a többit nem találom különösnek, bár a CounterSpy és a SuperAntiSpyware kémprogram eltávolító képessége is kitűnő.

  Rövid összegzés: Aki teljes védelemre vágyik annak ajánlható programok: Kaspersky Internet Security, Avast+Windows Firewall+XoftSpySE+Spybot(amit sokáig alkalmaztam, gond nélkül, sebességben pedig nem volt nagy emelkedés a Sunbelt VIPRE-Personal Firewall páros), Avira Premium Security Suite(Avira AntiVir egy jobb tűzfallal és kémprogramírtóval, mint pl Sunbelt tűzfal és XoftSpySE), de a legjobb választásnak én a Sunbelt duót mondanám. Remélem értelmes és érthető formában írtam le gondolataim, és azt is remélem nem sikerült túl hosszúra.

  Sok sikert a választáshoz!

  mate_1146

 37. Tavaly decemberben még NOD32 programot használtam hivatalosan, a legfrissebb keresőmotorral és adatbázissal. Meg voltam elégedve vele mert megvédte
  a gépemet sok virustól, leszámitva azt néhány téves riasztást. Volt amikor teljesen feleslegesen riasztott a rendszer. Ez viszont zavaró volt. Amiért mégis váltottam az a VIPRE volt. A biztonsági programok közül a Counterspy, és a Personal Firewall futott még a NOD32 mellett korábban. A CounterSpy már 3 éve hibátlanul működik a tüzfallal együtt. Úgy gondoltam, hogy kipróbálom a VIPRE-t. Időközben 4 gépre bővült a számitógépeink száma. Ehhez az állapothoz kerestem megoldást. A Counterspy programot viszonylag szerény összegért kibővithettem a virusirtó programmal, amit családi változatban kaphattam meg. A program ára igen kedvező volt. Ha az ár oldaláról vizsgáljuk meg a kérdést akkor nem lehet egy lapon emliteni a VIPRE és a NOD32 programot. Ha négy gépre vásároltam volna meg a NOD32 programot, az jóval többe került volna, mint a VIPRE családi csomag ára. Nálam az ár/teljesitmény viszony is fontos ezért nem mindegy, hogy mennyiért kapom meg a legjobbak közé tartozó védelmi programokat!
  Ebben viszont a VIPRE volt magasan a legjobb. Persze ez nem azt jelenti, hogy a NOD32 rossz program lenne. Tény, hogy a NOD32 régi keresési módszert használ és csak a virusokra specializálódott. A VIPRE viszont egy kombinált kém és virusirtó program és egy teljesen új keresési módszert használ ami a szakemberek szerint is a legjobb. Eddig még nem volt téves risztásunk pedig 4 gépet használunk minden nap.
  Az is igaz, hogy még annyira új nekünk a rendszer, hogy még nincs elég tapasztalatunk a rendszer működését illetően. Eddig beváltotta a hozzáfűzött elvárásokat a program, remélem ez igy is fog maradni a jövőben.

 38. Először Nod32-t használtam, de akkor még teljes sz.gép analfabétaként nem tudtam vele vírust írtani. Mikor kiírt valami Trójait, akkor felhívtam ismimet, aki azt mondta, hogy a Nod majd karanténba rakja magától, ne csináljak semmit. Nem rakta, mindegy.
  Aztán avast! lett felrakva. Nagyon hamar megszerettem. Észrevehetetlen, barátságos, könnyen kezelhető (még a nagyim is tudná kezelni).
  Csak az a baj, hogy elviselhetetlenül fogja a gépemet, de megszerettem, marad “ő”, forever, kivétel, ha fizetőssé teszik! :-P
  Még az érdekes, hogy egyik ismerősömtől kérdeztem, hogy használ-e vírusírtót, nem tudta megmondani, erre körülírtam az avast! ikonját, és kiderült, hogy az van neki.
  Tetszik még az is, hogy egyes szám első személyben szól, ha vírust talál.
  Azt meg úgy megszoktam, hogy látom, amikor keres, hogy ezért is nem használnék mást, mert ha nem látom, azt a benyomást kelni, hogy nem dolgozik.

 39. Nem tudom,valaki fogja-e olvasni hozzaszolasom(bocsi az ekezethianyokert)mert tobb mint felev utan jutottam ide,de azzal kezdtem,hogy vegigolvastam mindenki velemenyet!En is leirom tapasztalataim es ki-ki alkosson onallo velemenyt.EN NEM VAGYOK SZAKI,CSAK GYENGE GEPEM VOLT ES CSAK INGYENES VIRUSIRTOKAT HASZNALTAM!Forumokon olvasgatva hallotam eloszor a Nod32-esrol(kb2eve),Ritarol sem hallottam annakidejen.Feltettem,baratsagos ,kellemes kezelofelulettel,mindent eszrevett,en meg eszrevettem,hogy azert mert jelzi,meg eleg sok minden ottmarad irtas nelkul,parhuzamosan hasznaltam az Ad-Aware-t. Mar nem tudom,fel evre,vagy evre volt ingyen,miutan lejart sehogysem tudtam ujra aktivalni,ugyhogy feltettem a Kaspersky-t,ami kicsit lasabban,de kitorolt mindent ami a Nod utan maradt.Mig megismertem,eleg bonyolultnak tunt,de rajottem,hogy nem sokat kell bekeverjek,mert o intezi a dolgat.De “tragedia”,lejart a Kaspersky ingyen idoszaka is,utana mar nagyon megszomoritotta az eletem,egyvegbe kovetelozott(vegyek fizetoset).Ennek koszonhetoen fejlodtem meg egyet szoftverek teren,igy akadtam a Revo Uninstaller-re es CCleaner-re,amikkel sikerult az eroszakos Kaspersky-t kitorolni.Utana feltettem az EGY EGESZ EVRE INGYENES Avast-ot,ami lelkiismeretesen lelassitja amugy is gyenge gepem indulasat,de semmi nyoma virusnak,ha azt javasolja,hogy valamit ne nyissak meg,ra hallgatok!A virusirtok melett,folyamatosan hasznaltam az Ad-Aware-t,Explorert nagy biztonsagra allitottam(igy nagyon sok minden nem nyilt meg),ami gyanus volt azt az Opera-n neztem meg.Anyira megtetszett az Avast,hogy ket Avira-ra es AVG-re panaszkodo baratomnak is feltettem,azota nem panaszkodnak!ES AZT HISZEM,LENYEGES:a Kaspersky kitakaritasa ota megismert CCleaner-t azota is hasznalom,o takaritja az ideiglenes fajlokat es cookie-kat,minden indits utan(es nem tudom,csalodom,vagy nem,azt hiszem azokban sok kartevo lapulhat meg),legjobb oket torolni veglegesen.Valahogy ugy vagyok,hogy a szobat ugy lehet legkonyebben tisztan tartani,ha a saros cipot kint hagyjuk.Koszonom annak ki vegigolvassa tapasztalatom leirasat,es remelem segit velemenytalkotni,hogy kivalassza a neki legmegfelelobbet,megegyszer megemlitem,amit irtam az :GYENGE GEPRE INGYEN !!!

 40. Én próbáltam már sok vírusirtót, de előbb utóbb mindegyik beengedett pár vírust. És sajnos voltak olyan programok is amelyeket nem lehetett eltávolítani. És itt a vírusirtóra gondolok, aminek épp az a célja, hogy eltávolítsa a kártevőket. Ez elég gyanús, hogy nem lehetett eltávolítani.
  NOD-ról meg annyit, hogy azt is próbáltam, eleinte felfogta a vírusokat, vagy meg sem találta, nagyon ritkán jelzett, de az volt vele a gond, hogy nem lehetett vele irtani. Ami elég nagy gond, ha már benne van a nevében a vírusirtó.
  Habár azóta nem tudom fejlesztették e annyira, hogy legyen komplett irtás része. Ha igen javítson ki valaki.
  Most az AVG internet security a “favorit”. Szerintem alap dolgokat felfogja illetve mindenhez.

 41. Sziasztok!

  Én is nagy dilemmával küszködtem melyik vírusírtót használjam, egy évvel ezelőtt a “nod32-vel kötöttem szerződést”, a cégnél ahol dolgozom három gépen használtuk ezt a vírusírtót, majd az egy év leteltével, pénzügyi gondok miatt nem hosszabbítottuk meg a szerződésünket, és ingyenes vírusírtót kellett beszereznünk, mivel az ingyeneset sem lehet egyszerre több gépen használnunk ezért úgy oldottuk meg hogy három különböző vír.i.-t tettünk fel:
  AVG free
  Avira Antivir free
  Avast 4 free

  Akkor lepődtünk meg igazán amikor az ingyenes vírusirtók első futtatásuk alkalmával több mint egy tucat trójait találtak, természetesen biztonsági okok miatt formázás lett belőle, de mégis elgondolkodtató hogy a 30 ezer forintos nod32 ( azt hiszem ennyibe került a nod32 három gépre, egy évig) semmilyen vírust nem jelzett, pedig naponta frissítettük és futtattuk a keresést, az ingyenesek pedig rögtön megtalálták. Ezzel nekem meg lett a véleményem az eset-ről, nem akarok senkit befolyásolni, de annyit mondhatok soha többet nem fogok pénzt kiadni az ESET-nek a nagy semmiért.

  kuki

 42. Kedves Mindenki!

  Amióta számítógépet használok azóta csakis fizetős védelmi programokat használok. Én inkább megveszem azt, amiről úgy gondolom, hogy az ár/érték arányában nekem megfelelő lesz.
  Így voltam a McAffee Virusscan programjával is még 2000-ben. Sajnos nagyon lassította a gépemet, így megváltam tőle.
  Aztán váltottam NOD32-re, mondván ez a legjobb, pedig hát csak jól reklámozták mint az számomra később kiderült.
  Muszáj volt megvennem a Counterspy-t a Sunbelt-től, mert kaptam egy információt, hogy vigyázzak mert a Nod32 kesztyűs kézzel bánik a kémprogramokkal. Az illetőnek igaza lett! (egyébként a tanácsot adó személynek szakmája szerint károkozó programokkal kell foglalkoznia) Bent csücsültek ezek a férgek a gépeimen. Mondanom sem kell a Conterspy hírnevéhez méltóan, aztán kisöpörte mindegyik hívatlan vendéget a gépeimről!
  Persze nagyon sokan törik a védelmi programokat mondván elég csak az adatbázist letölteni aztán minden rendben van.
  Nos ez nem igaz, mert a keresőmotorok frissítése is elengedhetetlen! Általában a keresőmotorok frissítése már nem működik a tört verziójú programokkal. Amikor aztán meg bekapnak valamilyen károkozót úgy gondolják, hogy akkor az adott védelmi szoftver már nem is olyan jó! Most a Vipre Antivirus Prémium csomagot használom családi licensz-el 4 gépen. Tűzfal, Kémprogram elleni védelem, és vírusirtó egyben. Nem terheli a gépeimet és nem okoskodik, és csak akkor riaszt amikor kell! Nekem bevált!

 43. üdv.

  úgy 7-8 éve, mikor úgymond rászabadultam az internetre, nortont használtam.. (tűzfal nem kellett, linuxos routergép osztotta a netet) hát nem jött be. aztán egy rövid időre átálltam a nod32-re, ami végképp nem volt megfelelő, hihetetlenül instabillá tette a kényszerűen használatos operációs rendszerem – ami ami sem akkor, sem most nem a létező legjobb, sőt.. xd immár több éve az avast!-ot használom comodo pfw + spyware terminator kombóval. a jelenlegi védelmem mellett, soha, ismétlem SOHA nem volt egyetlen életképes vírusom, kémprogramom, de még egy bánatos cookie-m sem ami miatt akár csak egy popup reklám felugrott volna. mindezeket nem mondhatom el sem nortonkáról, sem nod32-cskéről, sajnos. mást soha nem használtam, viszonylag hamar rátaláltam az igazira =) szóval, csak javasolni tudom ezt a felállást mindenkinek.

 44. Én személy szerint a Kasperskyt használom, és ebben is bízom meg a legjobban. Már Rita is leírta, hogy az egyik legjobb vírusirtó! Egyetlen problémám van vele, hogy nekem a Windows 8-on, ami legális és persze a Kaspersky is az, időnként a kézi indítású víruskeresést nem tudom elindítani, mert egyszerűen nem nyílik meg a program. Ez nem mindig van így csak néha, viszont amikor éppen megnyílik és le tudok futtatni egy alapos keresést, vagyis a teljes gépet vizsgálom, olyankor mindig jól vizsgázik, mert csak nagyon ritkán talál valamit, de ezek általában nem komolyak, eltávolítja, és kész!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.